Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy néz ki egy átlagos...

Hogy néz ki egy átlagos napotok fegyelmezés szempontjából egy négy év körüli kisgyerekkel?

Figyelt kérdés

Gondolok itt:

hányszor kell:

rászólás, kiabálás, hang felemelés, büntetés, verés, stb...ki-mit...

2012. aug. 21. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:

4 éves kisfiam alapjáraton sem mondható jó gyereknek,de ha rossz napja van akkor van olyan hogy elviselhetetlen.

hangomat többször felemelem egy nap,de van amikor ez sem hat,jön a hiszti,na ilyenkor megmosdatom hideg vízzel és bezárom a szobájába.ha már megnyugodott kijön és magától bocsánatot kér.(de ez tényleg akkor van,ha már nagyon nem bír viselkedni,és hisztizik)de szerintem nagyon hatásos hisztis gyerekeknél.büntetni is szoktam,ráütni viszont csak akkor szoktam a szájára ha csúnyát mond

2012. aug. 21. 21:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Kisfiam alapjába véve egy jó kisgyerek, de néha nagyon hisztis tud lenni, és akaratos. Ilyenkor nem engedek neki, beküldöm a szobájába lenyugodni, utána megbeszéljük. 3-4 perc után ki is jön a szobájából megnyugodva.

Vagy ha olyat csinál,amit végképp nem szabad, vagy veszélyes, ebben az esetben 2 lehetőség van, a fokozattól függően. Ha veszélyes dolgot csinál, amiről tudja, hogy nem szabad, akkor a kezére vagy a fenekére csapok. Ha nem annyira veszélyes, vagy csak butaságot csinál, akkor egy párszor rászólok, a végén már erélyesen is, ha nem elég a szép szó. Ha csúnyán beszél, először akkor is rászólok 1-2x, ha nem hagyja abba, akkor a szájára csapok.

2012. aug. 21. 21:42
 3/10 timike26 ***** válasza:
igaz kisebbik fiam 5 èves de mivel a rendszer èvek ota ugyanaz./ADHD-S hozzàteszem..igy leirom:reggeli utàn ebèdig kb:40 szer(àlltalàban a testvèrèvel vitàznak,o nekiàll uvolteni,jàtèk kozben mindig osszevesznek de nem kicsit,ebèd kozben!! mèg vagy 20 szor,de szerintem folyamatossan amig eszunk,dèlutàn kissè nyugissabb,itt csak 2-3 szor kell ràszolni.furdès kozben ugy 10 szer,vacsora ua mint ebèdkor,lefekvès utàn màr csak 2-3 szor kell szolnom.àlltalàban 5 szor szèpen szolok,majd 5 kissè hangosabban,az utolso 10 màr elèggè hangos.ja ès nem hallàssèrult csak baromira makacs a dràgàm.direkt csinàlja..... :)
2012. aug. 21. 21:52
 4/10 timike26 ***** válasza:
bocs lemaradt:nem igazàn van bunti de ha van akkor a se komoly.mellèm kell uljon ès beszèlgetunk,vagy csak csendben kell uljon a kozelemben.nagyon extrèm esetben lefektetem aludni.
2012. aug. 21. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Itthon szépen elvan, játszik, mesét néz, míg teszek veszek főzök ... Néha kell csak rászól mi hogy ezt azt ne vegyenek elő, pl. Konyhafiókból a fokhagymanyomót... Mert ha le ejti a járólapot eltöri. Vagy üljön meg a fenekén míg öktöztetem fésülöm.

Inkább akkor van gondd, ha enni kell, nem ül meg a fenekén, vagy ha elmegyünk valahová, pl. Bolt, strand, játszótérről hazafelé, mindig más irányba menne, elszalad, nem hallgat rám, nem akarja a kezem fogni!

Szóval délután kell gyakrabban rászólnom hogy ne szaladjon el mikor kimegyünk, elmegyünk, de nem arról szól a nap hogy kiabálok vele.

Itthon ha rosszat tesz, sarokba állítom, de 2 perc sírás után jön bocsánatot kér.

2012. aug. 21. 22:27
 6/10 anonim ***** válasza:

timike26 !

Nem lehet,hogy kissé elhamarkodott 5 évesen rámondani,hogy ADHD-s ?

Az én fiam extrémen nyugtalan,mozgékony,kezelhetetlen volt,amikor óvodába került 3 évesen az óvónők azonnal nevelési tanácsadóba küldték,azóta eltelt egy pár év :-) .

Már 6 éves és még az egy évvel ezelőttihez képest is sokat javult,igaz mindent el is követtünk (ahogyan gondolom ti is megteszitek ugyanezt) .

Nagyon jól boldogulok vele,vagy csak már megszoktam,vagy hozzáidomultam és ráhangolódtunk egymásra a szakemberek segítségével ,de a régi kiborulásai például amik naponta 5 percenként jelentkeztek kezdenek szinte elmaradozni,engem ezek nyugtalanítottak régebben a legjobban,hogy mindenért sírt,mindenért kiborult,meg sem hallotta ha kértem valamire.

Mozgékony ,de ezerszer könnyebb vele mint pár éve.

Nálunk is mondogatták,hogy ASDHD-s ,de én már a javulást látva kezdek kételkedni,mert a mozgékonyságán kívűl már sok mindent kinőtt,elhagyott .

2012. aug. 21. 22:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Néha olyan, mintha egész napunk abból állna, hogy szólok vmiért. Lassan négy éves a fiam. Ettől függetlenül szófogadónak mondanám. Ha szólok, akkor hallgat rám, de igencsak sokszor szólni kell.... Evés problémás, rossz szokásokat engedtem, amit nehezen csinálok visdza, pl evés közbeni játék, egyebek, most minden segédlet nélkül eszik, de nehezen, folyton mondogatni kell, hogy evés, kanalazz, stb.

Nem törős-zúzós, inkább nyivákolós:) na, ettől leszek hamar ideges. Az értelmetlen nyávogástól. Nehezen foglalja le magát egyedül, de javul azért. Legtöbbször az evés miatt konfrontálódunk. Zárkózott gyerek, de most nyáron mintha nyitottabban játszott volna idegen gyerekekkel is.

Tud csúnyàn beszélni, de ha rászólok, befejezi. Ha nem, megbüntetem. egyszer csaptam rá csúnya beszéd miatt.

Néha nem tudja az illemet, nem köszön, ha ugy gondolja. Szép szóval hiába kérem. Ha bemegyünk vhova előre szólnom kell, hogy köszönjön, ahogy én is.

A kisebbekkel elkezdett fura, gonoszkodó lenni, nem értem az okát, simàn ellökött tegnap a játszón egy kis egyévest, azt mondta, meghuzta a pólóját, ezért tette....eddig ilyeneket nem csinált, most gyakoribb. Ezek miatt vagyok mérges rá. Egyszer megteszi, figyelmeztetem, ha ujra előfordul, azonnal hazaviszem. Ilyenkor abbahagyja.

2012. aug. 22. 10:12
 8/10 anonim ***** válasza:

október végén lesz 4éves a fiam.bár néha kételkedek benne hogy az enyém :-)

kb fél éve nagyon akaratos és hisztis lett.folyton bántja a másfél évvel fiatalabb tesóját.aki meg ettől folyton nyekereg én meg a plafonon vagyok!

amivel a legjobban kiborít,hogy gonosz,butának nevez,amint rá szólok,hogy ezt ne így vagy azt ne csináld.nem akar szót fogadni,mintha direkt is az ellenkezőjét csinálná.ilyenkor felemelem a hangom,és azt mondom,3ig számolok,ha nem hagyod abba,vagy teszed amire kérek-akkor elveszem,vagy indulhatsz a szobádba.

ha ez sem használ,akkor azt mondom,amíg így viselkedsz,nem fogok figyelni rád,nem beszélek hozzád és nem hallgatlak meg.Ez is beválik nála,mert nagyon beszédes kölyök.megfigyeltem,hogy mindig az kell neki,amivel a másik játszik.

ami nagyon bosszantó az az,h.pl az öcsi nem nézheti a mesét a tvben,mert elnézi előlem....és hasonlók.

akkor csapok a kezére ha valamit direkt csinál,pl szólok,hogy ne piszkálja a tesót,vagy ne törjön zúzzon.

szóval nálunk sokszor hangos a ház

2012. aug. 22. 12:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Mintha a mi helyzetünket írtad volna le! Fiam novemberben lesz 4, lányom szeptemberben 2. Dettó ugyanez, pl tv-t más ne nézzen, ha a kicsinek kell vmi, tuti hogy pont ő is arra gondolt és elszedi. Ettől a kicsi visítani kezd. Neki meg most az a mániája, hogy mindenre azt mondja enyém, és úgy is gondolja, még ha nem is az övé. És ha a tesó elszedi tőle jön az anyaaaaaaaa! Ha valami nem megy egyből, visítva Anyaaaaaaaaaaaa, segíts, nem bírom!!! Hát néha én sem! Sokszor az egész napom abból áll, hogy rendre utasítom őket, ezt ne csináld, oda nem menj, ne vedd el tőle, vigyázz rá, ....stb.

2012. aug. 22. 13:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Fiam decemberben lesz 4 éves, alapból egy szófogadó gyerek. Van, hogy rá kell szólnom ezért-azért, de akkor abba is hagyja azt. Néha feszegeti ő is a határokat, de én nem kiabálok vele, hanem büntetem. Mese olvasás elvonással, büntiszékkel, szobájába küldéssel. Ha én kiabálok, akkor tudja, hogy nagy baj van, utána olyan, mint egy kisangyal. Én elég nyugodt ember vagyok, nehéz kihozni a sodromból, így ez tényleg nagyon ritka. Ha a játszótéren kell rászólnom, akkor én is egyszer szólok, másodszor megyünk haza. Ezt ő is tudja, ezért most már elég, ha csak szólok.
2012. aug. 22. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!