Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy zajlik nálatok a reggeli...

Hogy zajlik nálatok a reggeli készülődés az óvodába?

Figyelt kérdés
Mikor keltek, mit esztek, mit csináltok, minden érdekel. Köszi.:)
2012. aug. 21. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Itthon vagyok a kistesóval, így csak 8 kor indulunk az oviba.

Itthon csak egy tejet iszik, az oviban reggelizik.

Reggel változó, hogy mikor kel, legkésőbb 3/4 8 kor keltem.

Akkor gyors készülődés, öltözés, fogmosás, stb..

ha hamarabb, akkor lassabban, de nagyon nagy dolgot nem csinálunk. Beszélgetünk, szeretgetem, stb...

2012. aug. 21. 14:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is itthon vagyok a picivel, úgyhogy nem kapkodjuk magunkat.

7-kor kelés, kakaózik, mesét néz.

Fél 8 fele megeszik egy joghurtot. Közben összeszedem magamat is és a picit is.

8 fele öltözünk, 8:15 fele elindulunk, így odaérünk fél 9-ig (tempótól függően 5-12 perc). Nálunk az a szabály az oviban, hogy fél 9-re mindenkinek oda kell érni (persze ha késel pár percet, azért nem baj). A mi csoportunk általában későn jár, szóval mindenki 8 és fél 9 között, így fél 9-kor szokták leültetni reggelizni a gyerekeket. Amúgy elvileg folyamatos reggeliztetés van reggel 7-től, tehát ha véletlen jön egy gyerek 7-kor és éhes, akkor nem kínozzák fél 9-ig.

2012. aug. 21. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:

7-kor kelnek maguktól, megisszák a kakaót, közben megy a minimax. Ezalatt én összekészülök. Fél 8 körül elkezdenek öltözni, fésülködés, fogmosás, majd 8 körül indulunk.

Az oviban reggeliznek. Reggelente kell nekik minimum 1 óra ébredés után, míg normális ételt hajlandóak enni.

2012. aug. 21. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:

még böcsis a fiam,de hasonló téma

ha nappalos vagyok,akkor hatkor felkeltem,fél hétig készül csak.felkelés után egyből pisi,mosakodás,öltözés,majd mesenézés közben tejivás.fél hétkor viszi az apja

ha pihenős bvagyok,vagy éjszakára megyek dolgozni,akkor csak nyolcra reggelire viszem,de néha előfordul,hogy kilencre,mint ma reggel is

ilyenkor magától kel,06.30-06.45 körül,pisi,majd mesenézés közben tejivás.utána mosakodás,öltözés,játék,7.50-kor indulás,hogy nyolcra odaérjünk

ma hatkor kelt magától,9 előtt pár perccel indultunk,itthon reggelizett nyolckor.ha majd ovis lesz,akkor ugye ott nem nyolckor,hanem kilenckor van kaja.akkor úgy lesz,hogy ha felkel,akkor utána nemsokkal kapja a reggelit,és nyolc után fogunk indulni.végül is sok változás nem lesz a mostanihoz képest,csak itthon eszik.hogy mit?tojást,bundás kenyeret,joghurtot gabonagolyóval,szendvicset,muffint,kalácsot,tejbegrízt,mikor mi van itthon vagy mit kér

2012. aug. 21. 15:22
 5/5 anonim válasza:

Nálunk kész horror volt a reggeli, nagyon nehéz volt motiválni őket a készülődésre. Aztán csináltam egy videót ami a gyerekeket végigvezeti a reggeli készülődés folyamatán, játékos formában.

El kell indítani tévén/laptopon/tableten/stb, nekik meg követni kell az ott látottakat. A jutalom az, hogyha időben végeznek, marad idő játékra is.

Youtubera is feltettem, megtalálod ha beírod, hogy "morning madness troubleshooter"

vagy a link:

https://www.youtube.com/watch?v=sT0WC04Nyhs

2015. jan. 16. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!