Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 évesen még iszik valakinek...

2,5 évesen még iszik valakinek cumisüvegböl a gyereke? meddig isznak abbol? Mármint a reggeli, esti tejre gondolok.

Figyelt kérdés
mert ma törött el a cumisüvegünk amiböl inni szokott,találtam 1 másikat abbol meg nem fogatta el a tejet.volt sok régi cumisüvegem de eltünt,sehol nemtalálom,lehet kidobtam már nemtudom.most vegyek ujat neki vagy mitcsináljak?hogy vegyem rá,hogy igya meg az esti ,meg reggeli tejet?pohárbol sem akarta.

2012. júl. 10. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Az enyém szeptemberben lesz 3. Reggel cumisüvegből kéri, este pedig csészéből. Én kivártam/kivárom, míg magától elhagyja. (Mondjuk ő ilyen típus. Így volt a szobatisztasággal is. Nem erőltettem, elmondtam párszor, hogy jó lenne, ha bilit használna, aztán egyszercsak szólt.) Szóval, ha végképp nem akarja a poharat, én nem erőltetném.
2012. júl. 10. 21:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Én megmondanám (mutatnám) neki hogy eltörött, nincs, kész. Igya meg bögréből, nem kell már ennyi idősen cumisüveg, nincs már rá szüksége.
2012. júl. 10. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom lányom 4 éves koráig itta a reggeli esti tejcit az üvegből,ő adta oda a mikulásnak,az ajándékért cserébe.Nem erőltettem a leszokást,ezt ő akarta így,ma már 6 éves de mióta nincs üveg a tejet sem issza meg,esetleg nagyon-nagyon ritkán.Én a helyedbe vennék újat.Nekünk is tört össze,de olyan keservesen sírt utána hogy kapott másikat.
2012. júl. 10. 21:49
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
Szeptemberben lesz 4 éves a fiam és még cumisüvegezik reggel és este. Inkább így igyon fél liter tejet egy nap, mint bögréből 3 kortyot. Majd leszokik róla! Nem hiszem, hogy kamaszként is még cumisüvegezni akar! :)
2012. júl. 10. 21:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz napi kétszeri cumisüvegezéstől. Bár a lányom már régelhagyta ezt a szokást, brahiból néha még cumisüvegből iszik ma is (3,5 éves).

Én megpróbálnám először csőrösből, ha van otthon, hogy ne kelljen új üveget venni. Vagy sportkupakos ásványvizes flakonból esetleg.

2012. júl. 10. 21:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam is szeptemberben lesz 3 éves és reggel-este cumisüvegezik. Egyelőre jelét sem mutatja hogy elhagyná, de nem is zavar. Napközben pohárból iszik, de ez a 2 alkalom elhagyhatatlan még neki :)
2012. júl. 11. 07:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam 2 és fél és még cumisüvegezik.Mostanában a nagytesótól viszont látta hogy szívószállal bögréből issza a kakaót,és akkor ő is.
2012. júl. 11. 07:30
 8/10 anonim ***** válasza:
4 éves lesz a lányom és reggel - este még cumisüvegből kapja a tejet ő is. Megissza pohárból, vacsorakor pl. simán pohárból issza a tejet is, ráadásul szereti, tehát naponta többször iszik, de elalvás előtt és ébredés után kéri a cumisüveget (talán azért is, mert az öccse is így kapja), ez kell a kis lelkének, miért venném el tőle? Ahogy magától elhagyta annak idején a cicizést, minden erőltetés nélkül, úgy erről is le fog szokni, hadd tegye ezt is magától, én nem bántom vele.
2012. júl. 11. 08:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Szintén 2,5 éves Kisfiam, a Bölcsibe, Mamánál mindenhol pohárból iszik. Itthon meg ragaszkodik a cumisüveghez!

Idővel szerintem el fogja hagyni, csak türelem kell hozzá!

Én még hagyom hagy igyon belőle, mert most szoktunk le a pelusról, teljesen és nem szeretném még ettől is megfosztani. Amúgy két hónapja jár a bölcsibe is.

Szóval azért mindent egyszerre, nem lehet megvonni Tőle, én úgy gondolom!

Szerintem vegyetek neki egy újat, és majd idővel leszokik róla!

Üdv két gyermekes Anyuka.

2012. júl. 11. 10:33
 10/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Általában nem érdekel a pontozás, de most kicsit mellbe vágott, hogy 0-ra le lett pontozva a 4 évesem... Mintha ő lenne az egyetlen...
2012. júl. 11. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!