Csak a környékünkön van ez, vagy tényleg nem nagyon hagyják ma a szülők a gyerekeiknek, hogy koszosak legyenek?
Van egy nagy játszótér a közelünkben egy csappal.Általában áll alatta,körülötte a víz,főleg ilyen melegben,de kevés anyuka/apuka engedi oda a gyerekét.Főleg 1-5-6 évesekről van szó.A nagyobbak persze alagutat ásnak,saraznak,de az ő szüleik nem feltétlen vannak lent, mivel lakótelepről van szó.
Én engedem 22 hónapos fiamnak, hogy mászkáljon a vízben,csak nem egyszer láttam már, hogy más hasonló korú is kedvet kapott, de a szülők rohantak utána, nehogy belemenjen.Fiam viszont előszeretettel vizez,saraz, belefekszik a homokba,megmondom őszintén,ha nincs a közelében más engem az sem zavar ha szórja a homokot, hiszen úgy tetszik neki.
Mikor hazaérünk úgyis egyből lezuhanyoztatom, ha kertünk lenne úgyis mezitláb rohangálna kint egész nap,nem akarom megfosztani ettől az élménytől csak mert panelban lakunk.Vagy túl laza vagyok?
Nem tudom, hogy milyen típusú csapról beszélsz a játszótéren, mert nálunk egyiken sincs. Amelyiken van (nem sűrűn járunk oda, mert messze van, 1000 játszó van a közelünkben) ott csak a bejáratnál van egy kő kút, aminek az alja ahova folyik a víz, hagy kivetni valót maga után, mellesleg mikor ott mostuk meg a kezünket, tele volt darázzsal. Én ezért nem engedném OTT játszani a fiam.
Azonban ha olyanok lennének a játszók, mint régen a parkok voltak, hogy locsolták spricnivel a füvet, még mi is beletapicskoltunk, alámentünk, nagyon élveztük. Persze akkor még nem voltak kutyagumik meg hasonlók a fűben.
Én szívesen vinnék le vizet a homokozóba sarazni, de sajnos tényleg vannak olyanok, akik nem szeretnék, hogy a gyerekük saras legyen, egyedül meg csak kb. 12-14 között lennénk a játszón.... :o/ Így a locsolás, sarazás, tapicskolás marad a mamiéknál a kertben....
Dunakeszin lakunk.A csap alatt itt sem jó az elvezető,tehát áll a víz, azt én sem engedem, hogy folyassa.Viszont rendes csapot képzeljetek el,tehát simán lehet belőle inni.És valahogy itt darazsak sincsenek...mondjuk délután szoktunk menni, 5körül,akkor már árnyék van az egész játszón,lehet ezért sincsenek darazsak,mert már nincs az a tikkasztó napsütés.
Amúgy meg ide szerintem nagyon kevesen járnak messziről...Kocsival ide érkezni még senkit nem láttam, busszal se túl valószínű, az max helyi járat.Általában mindenki csak lejön a lakásból.
Ja és köszi a válaszokat, azért örülök, hogy nem én vagyok "fura":)Én is emlékszem,hogy élveztünk sarazni kiskorunkban tesóimmal,szomszédokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!