Állandóan nyafogó hangon beszélnek a gyerekeim vagy sírnak sikítanak ordítanak, normális beszédhangjukat nem is ismerem lényegében erre mi a megoldás?
Gondolom sarokbaállításra gondolsz, mint büntetés. Ez nem túl célravezető. Pláne nem a kétévesnél.
Elég ha ismételgeted normális hangerővel, magad elé állítva őket egyesével, hogy halkabban beszélünk, ne kiabálj stb. Majd csak abbahagyják.
Nem tudom sajnos a nagyobbamnak több mint egy éve van ez, a kicsi meg eltanulta tőle látszik hogy ha a nagy véletlen nincs itt akkor a kicsi sem ordít sír sikít annyit. Szétválasztani nem tudom őket..
viszont azt meg olyan inkorrektnek érzem ha CSAK a nagyot büntetem ugyanaz miatt amit a kicsi is csinál...jogosan érezheti hogy ugyan miért van ez a kivételezés?
Ha kér vagy mond valamit a nagyobb akkor fogd meg,guggolj elé és mondd, hogy addig nem érted míg nem mondja szépen,halkan,érthetően, hiszen tud így beszélni.Mikor elismétli normálisan amit szeretne,akkor tedd meg amit kér, illetve reagálj a helyzetere.Ha fogod úgysem tud rosszat csinálni.Én először a nagyra "hatnék",persze a kicsivel is ezt csinálnám, de a lényeg, hogy a nagy hagyja el ezt a beszédstílust,akkor a kicsi is hamar elhagyja.Nem egyszerű,és kell hozzá idő,de előbb-utóbb működni fog.A lényeg, hogy addig ne tedd meg amit kér,míg nem kéri normálisan.
Ha meg verekszenek, vagy valamiben kért tesznek és közben ordibálnak,akkor nyugodtan büntethetsz.A kicsit is és a nagyot is.Azért 2,5 évesen már nem annyira pici...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!