Normális lenne ez a megoldás?
Anyukám jelenleg munkanélküli, nekem meg vissza kellene mennem dolgozni októbertől a másfél éves babám mellől :-S
Így arra gondoltunk, hogy anyukám megy el a babával gyesre, de ugye őket sem veti fel a pénz, nyilván a nettó gyes összege semmire sem lenne elég, ezért mi a gyerekfelügyeletért kiegészítenénk neki a gyest a minimálbérre, tehát még havi szinten 35ezer forintot tennénk hozzá, hogy legalább a minimálbérnek megfelelő összegű jövedelme meglegyen... Nekünk ez nem is gond, csak kicsit furcsának találom, hogy a saját anyukámnak fizetek azért, hogy a gyerekemre vigyázzon... mert nyilván ha idegenre bíznám, annak is fizetnék, valószínűleg még többet is kellene, hiszen ki vállalna napi 8 órában heti öt napban gyerekfelügyeletet havi 35ezerért? Így mégis családtag vigyázna rá, akit ismer és szeret. Én is nyugodt lennék, de mégis faramucinak érzem a helyzetet kissé... szerintetek nem az?
Ez egy nagyon korrekt ajánlat. Elvonatkoztatva a gyerektől (ne haragudj érte, nem sértésnek szánom) Ténylegesen elveszed a lehetőséget tőle egy alkalmazotti jogviszonyra, de mivel kompenzálod, amennyire csak tudod, ez rendben van. Praktikus megoldás. Te visszamész dolgozni, a kicsi jó helyen van, jóval olcsóbban megbízhatóbb bébiszitterre teszel szert. anyukádékat is támogatod, és ráadásul ez nem adomány, ami esetleg kellemetlenül is érinthetné őket.
Tisztességes üzlet, ahol mindhárom fél a lehető legjobban jár. Szerintem ne görcsölj ezen, ragadd meg a kínálkozó alkalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!