Bölcsi:munkahely kell hozzá, a mh-hez pedig bölcsi. Megoldás?
Ez egy ördögi kör :)
Hasonló cipőben járok, csak nekem GYED alatt megszűnt a munkahelyem. Szeptembertől menne kisfiam bölcsibe, de júniusban kiderül, felvették-e. Na már most, nyárra nekem munkáltatói igazolás kell, hogy legyen. Csak éppen, hogy keressek munkát, ha azt sem tudom, felvették-e a gyereket?
Én azt találtam ki hogy május környékén kezdtek munkát keresni, aztán ha behívnak, megmondom, hogy bocsesz e nem tudok kezdeni szeptember előtt.....hát durva menet lesz, abban reménykedem, találok olyan helyet, ahol ősztől kell munkaerő, de már nyáron is megkapom a szerződést. (Anyu ezzel foglalkozik, van ilyen, hogy ha a szerződés megvan akkor megkapod a munkáltatói igazolást akkor is, ha csak később kezdesz)
Hát ez a bölcsis és kisgyerekkel való munkába állás egy rohadt kegyetlen dolog, nem csodálom hogy egyre több nő marad inkább otthon és szüli sorra a másodikat, harmadikat, hogy addig se kelljen ilyesmin agyalni :(
Én úgy jártam interjúkra, hogy anyukám vigyázott a gyerekre (nem volt sok, mert alkalmanként kb 2-3 óra, ezt egy babysitterrel is meg lehet oldani). Munkakezdés előtt 2 héttel lemondtam a gyedet és elkezdtük a beszoktatást, majd elkezdtem dolgozni.
A beiratkozásnál az volt a szerencsém, hogy az előző munkáltatóm kiadott egy szándéknyilatkozatot, hogy majd visszavesz (persze nem), és így felvették a bölcsibe a gyereket. Általában a szándéknyilatkozat is elég, akkor kell beadni az igazi munkáltatóit mikor elkezd a gyerek járni.
Nem tudtok esetleg egy ilyet szerezni valakitől? Akkor már csak az interjúk alatti gyerekelhelyezést kell megoldani...
Ezt a választ írta egy netes munkavállalási tanácsadó erre a kérdésre:
"Azt javaslom, amit mindenki más csinál ilyen esetekben és én is a kismamáktól tudom, sajnos ügyeskedni kell ... Az evolúció erre tanította meg az embert, a raffináltabb él túl! Márpedig most erre a készségre lesz szükség!!!
A munkáltatónak azt kell mondani, hogy van bölcsi, hisz ez igaz is, a bölcsinek meg azt gondolom meg kell érteni, hogy ez egy 22-s csapdája, vágják át a gordiuszi csomót, azért vannak, hogy az ilyen helyzetet együtt megoldáják, igyekezzenek teremtően viselekdni!
Csak határozottan és koncentrálján a pozitív dolgokra, mármint arra, hogy össze fog jönni a bölcsi és a munkahely is!!
Én drukkolok! "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!