Normális? Van rá valami megoldás?
Ugyanennyi vagyok, múlt héten nekem is hasonló módon jött elő a probléma. (Lekopogom, most nem látom.)
Amit tenni tudsz:
-sómentes, sószegény étkezés
-minél több pihenés, legyen a lábad felpolcolva
- vigyázz a folyadékbevitelre
-fogyassz minél több természetes vízhajtót, pl. nekem mondták a paradicsomot, petrezselyemzöldet
Remélem, segítettem. Én azt vettem észre, hogy a pihenés a legjobb, illetve a só korlátozása. Munkahelyen is az asztalom alatt kis széken van a lábam!
20. hétre már én lecseréltem a cipőket nagyjából...
Van egy bizonyos dagadás, ami már nem múlik el, és ahhoz jöhet plussz, azon tudok korrigálni az életvitellel.
-sok folyadék, véletlenül se hallgass olyanokra, akik azt mondják ne igyál, csak keveset
-a pihi is jó, ha felteszem a lábam, de érdekes, ha sétálunk, vagy a kertben dolgozgatok, akkor sem dagad be annyira, mint ha üldögélek lógó lábbal, szóval a mozgást se felejtsd el
- só, és fűszer mentes... hááát, nekem is mondták... de sajna nincs időm egy másik pici mellett 2 felé főzni...
Viszont a norbi só 50%al kevesebb nátriumot tartalmaz, azt szerintem bevetheted
Egyébként én is bő felesleggel kezdtem, de szerintem ez alkati dolog. a mamám mindig vizesedett, anyum a terhesség alatt vagy 30 kilót hízott, ami víz volt. Utána ismét 50 kiló volt... És szó sem volt toxémiáról, az én vérnyomásom is csak ritkán lesz 3 jegyű... :)
Nekem kb a 25. héten kezdődött. Vizesedés, bokadagadás... vérnyomásom 110 körül. az orvos azt mondta, ez a terhesség velejárója, míg 140/90 alatt a vérnyomás, nincs gond. Oké. aztán csak nem múlott, hiába a pihentetés, stb. elmentem a dokihoz, vérnyomásom 150 körül,vizsgálatok rendben, fehérje nincs a vizeletben. Kaptam vérnyomáscsökkentőt, most 130-135 körül mozog egész nap. de a vizesedés maradt. gondolom, a meleg miatt még rosszabb lesz, szóval, lassan hozzászokok.. :(
Nagyon nem tudsz mit tenni,figyeld a vérnyomást és csináltass vizelet vizsgálatot.
31 hetes km
köszi a tippeket!!:)
megpróbálom betartani amit be kell(eddig is így volt)remélem akkor nem durvul el nagyon a dolog!
Védőnő szerint addig nincs gond amíg a vizeletem rendben és a vérnyomásom is jó.eddig ezekkel nem volt gond,...reménykedem hogy ezután sem lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!