Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hiperaktív gyerek rokonságon...

Hiperaktív gyerek rokonságon belüli elfogadásáról kérdés?

Figyelt kérdés

A testvérem gyerekei már nagyon sokat voltak nálunk egészen pici koruktól,nyáron hetekig,évközben majdnem minden hétvégén jöttek hozzánk itt aludtak,aminek mi nagyon örültünk,szeretettel vártuk őket,mentünk kirándulni,moziba velük stb.

Céloztam a testvéremnek arra,hogy a fiam már 6 éves is elmúlt és még soha !!! nem vitte el egyszer sem magukhoz úgy,hogy ott aludt volna náluk,csak velünk volt egy-egy órára.

Ekkor jött az amitől még most is sírok:

Hogy nekem nagyon jó kifogás ,hogy a gyerekemre azt mondják a pszichiáterek,hogy hiperaktív,mert valójában túlajnározásról van szó,mind mi a szülők,mindpedig a nagyszülők részéről,mert ő agyonverte volna már,nemhogy ilyen nyugodtan,szépen kérje meg dolgokra.

Tény,hogy igyekszem higgadtan,de határozottan nevelni a kisfiamat,nem ordibálok vele,nem verem,mert azzal sem mennék semmire,sőt mégrosszabb lenne a helyzet még ennél is.

Ha elmentünk a testvéremhez ,akkor volt olyan,hogy már az odaérkezésünkkor úgy ráordított a fiamra a szaladgálásáért,hogy a fiam zokogva ,magán kívűl sírt,hogy ő nem akart rosszat nem tudja mi a baj vele.

Azt mondta a tesvtvérem,hogy utálja,hogy nem tudjuk megnevelni a fiamat és nem tudjuk visszafogni a rosszalkodástól,ő lehet ,hogy így láttja kívűlről,de én úgy érzem,hogy mindent megteszünk ami tőlünk telik.

Azt egyenesen kineveti,hogy súlyos pénzeket költünk gyógypedagógusra és mozgásfejlesztésre ,hogy a gyerek magatartását javítsuk.

Azt mondta az ő házát nem fogja összerongálni,ne képzeljem,hogy elviszi magukhoz egyszeris nélkülem.

Régebben évekkel ezelőtt itthon összefirkálta a falat,de most már nem szokott ilyent csinálni.

Más nem rokon gyerekek viszont már sokszor aludtak náluk,őket szeretettel fogadta ,kihangsúlyozta,hogy azok normális,nyugodt gyerekek és neki nincs egy "ilyenhez" idegzete mint az enyém .

:,-(

MIndez igaz,sajnos ez valóban megtörtént,valóban elhangzottak ezek a szavak ma,annak ellenére,hogy már számtalanszor elmondtam a testvéremnek,hogy mi a helyzet .

Undorral beszélt a fiamról aki nekem akármilyen is a mindenem...:-(

Azt mondta nehogy már számon merjem kérni,hogy kit enged a házába és kit nem,neki sincsen semmi köze az én vendégeimhez(akik történetesen az ő gyerekei voltak leginkább ).

Itt szó sincsen elfogadásról,itt csak nevelési kritika és elutasítás van...

Ti hogy viselnétek mindezt a helyemben?

2012. aug. 16. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Most sajnálom igazán, hogy volt gyerekszobám és nem tanultam meg írásba foglalni mindazt, amit gondolok. De hogy a nyomdafestéket nem tűrné, az biztos. Hasonló helyzetet nehezen tudnék elfogadni és elviselni, valószínű, hogy még a családi békességet is felrúgnám. Érthetetlen számomra, hogy egy gyerek betegségét - mert tulajdonképpen a hiperaktivitás is az - így kezeljék. És ebben az a rossz, hogy egy nátha vagy torokgyulladás például elmúlik, de ez nem. Ezzel együtt kell élnetek. Jó lenne, ha utána olvasna, hogy pontosan miről is van szó. Nem kell, hogy konkrétan segítsen, csak annyit tegyen meg, hogy elfogadja a fiadat a problémájával/problémátokkal együtt. Már az is óriási segítség lenne számodra.
2012. aug. 16. 21:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha ezt az én testvérem mondta volna így el nekem én megszakítanám vele a kapcsolatot és nem mennék hozzá sehogy és az ő gyerekei sem lennének nálam semmilyen formában.

Lehet kegyetlen de tesód is az veled szemben.

Egyébként ha nem akarod vele a kapcsolatot megszakítani akkor vidd el egyszer magatokkal egy fejlesztésre vagy orvoshoz hogy a gyerek tényleg hiperaktív és nem rossz...

2012. aug. 16. 21:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Tudod a szívem megszakadt ma a gyerekemért,aki nekem tökéletes,különleges,arra gondolok,hogy nem fogok tudni mindig mögötte állni.

Nagyon sokat javult a fejlesztések hatására,a szakember is dícséri,hogy rengeteg a fejlődés és hogy egy sikertörténet lesz ez a gyerek meglátom .

És a saját testvérem aki láttja a küszködésünket a gyerekemért így áll hozzá .

:,-(

2012. aug. 16. 21:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Azt monta ,hogy akkor inkább az ő gyerekei se jöjjenek hozzánk többet,ha én szóvá mertem ezt tenni,hogy miért ilyen elutasító,távolságtartó a fiammal.

Állandóan azt emlegette idáig is,hogy ő majd tudná a módját,hogy ez az ördögi gyerek megjavuljon,lenyugodjon,mondtam neki ma éppen azért lenne jó,ha csak egyetlenegyszer náluk lenne pár órát nélkülem,hogy hátha megjavítva kaphatnám vissza a gyerekemet.

A Gyerekek nagyon ragaszkodnak pedig egymáshoz,hiszen rengeteg közös emlékük,élményük volt az unokatesókkal.

2012. aug. 16. 21:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorú és felháborító a testvéred viselkedése.

Én biztosan megmondanám neki, hogy sajnos ezek után nem áll módomban vigyázni az ő gyerekeire, mivel félő, hogy őket is ugyanúgy elrontom, mint a saját gyermekemet, és nyilván ezt ő sem akarhatja. A testvéremmel meg közölném, hogy amíg nem kerül tisztába a hiperaktivitás fogalmával, addig rá sem vagyok kíváncsi.

Ezek szerint sajnos nem úgy szereti a fiadat, ahogy kellene. Lehet, hogy fárasztóbb lenne neki rá vigyázni, mint a saját gyerekeire, de néha igazán megtehetné. Ja és persze úgy, hogy ezt nem dörgöli az orrod alá...

2012. aug. 16. 21:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de nagyon buta testvéred van. Mond meg neki, hogy a cukor betegséget sem lehet gyógyítani neveléssel így a hiperaktivitást sem. Adj kölcsön neki erről szóló könyveket. Mit szolt hozzá az Anyukátok. Én nagyon szégyellném ha ilyen lányom lenne. Mutasd meg neki az itteni véleményeket, hátha észhez tér.
2012. aug. 16. 22:44
 7/7 A kérdező kommentje:

Anyukánk szerint sem áll jól a testvérem a problémához .

Az is az egyik nagy probléma a testvérem szerint,hogy állítólag a nagyszülők is csak agyonpátyolgatják a "kitalált mássága" miatt.

Mert mi az,hogy ráhagyjuk,hogy ebéd közben feláll,meg a felnőttek szavába bele

mer vágni(persze ha rászólunk bocsánatot kér,majd egy perc után újra megfeledkezik magáról),meg szaladgál,meg ugrál állandóan.

Az ilyen gyerekek nagyon rosszul viselik a kudarcot bármiben,például ha nem sikerül neki összerakni egy játékot,akkor kétségbeesetten,megnyugtathatatlanul sír,ezt a testvérem szerint egy jól irányzott pofonnal kell csírájában elfojtani,nem nyugtatgatni.Szerencsére a kudarctűrése is javulóban van azért a korábbiakhoz képest.

Utálja ezt a fölhajtást,"nagyzolást",hogy fejlesztésekre járatjuk a gyereket,szerinte a nagyszülők kivételeznek az erőszakosan figyelmet magának követelő gyermekkel-azaz direkt ADHD-snak szimulálja magát.

Édesapámnak pár éve volt egy nagy kiborulása a gyerek viselkedése miatt(pár éve sokkal rosszabb volt a helyzet),hogy elrontottuk a gyereket és ő nem akar ez miatt áldozat lenni,ha vele lenne esetleg a gyerek,akkoriban még nem értette a család,hogy mi van ezzel a gyerekkel,miért ennyire nyugtalan,mozgékony,én szó nélkül elvittem akkor a 4 éves megnyugtathatatlanul zokogó gyereket ,akit apukáma karjánál fogva húzott végig magánál fogva irányomba,akkor már jártunk pszichológushoz és mondogatták,hogy ..."hát igen anyuka ,ez úgy tűnik figyelemzavar,hiperaktivitás lesz a kisfiúnál" .

Másnap a Kossuth rádióban műsor volt a hiperaktivitásról és apukám sírva hívott telefonon,hogy most már értik,hogy nem direkt ennyire zavaró a gyerek viselkedése és megígérte,hogy ezután támogatni fognak a gyerek problémájával kapcsolatban ,soha többé nem bántottak ezután a szüleim ez miatt,hanem utánaolvastak,szóltak ha műsor volt róla,hogy mit láttak,támogattak lelkileg,mert nagyon el voltunk keseredve eleinte,hogy mit lehet csinálni ilyenkor,mi lesz később a gyerek sorsa.

Manapság a legnagyobb segítsége a nyugdíjas nagyszülőknek ha náluk van,virágot locsolnak,segít kivinni a szemetet,felmos,állandóan rendet rak mások után és élvezi,ha dícsérik ezek miatt.

DE megülni még mindig nem nagyon tud a családi ebédnél,még mindig sokat szaladgál és ugrál,sokkal többet mint egy átlagos korabeli gyerek.

2012. aug. 16. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!