Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan készítitek fel a...

Hogyan készítitek fel a gyereket az óvodakezdésre?

Figyelt kérdés
Novemberben kezdi az ovit és biztos nem fogom megúszni sírás nélkül, de jó lenne ha könnyen venné a dolgokat. Igazából eddig annyit tettem, hogy beszélek neki róla és mesét is olvasnék az oviról, de azokat annyira nem kedveli...

2012. aug. 16. 14:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat beszéltem róla a lányomnak, és próbáltam pozitív dolgokat mesélni róla.

Az unokatesóm óvónő és ő mindig csak azt mondja, hogy ha anyuka nyugodt, akkor a gyerek is az lesz. Ha pedig a gyerek sír, akkor az csak addig tart, amíg anyuka ott van. Ha elmegy az oviból, a gyerek nekiáll játszani, és anya szóba sem kerül. :)

Szóval szerintem állj hozzá te is pozitívan, és az teljesen jó, ha mesélsz neki róla. Hogy mit lehet majd ott csinálni, milyen játékok vannak, és hogy közben anya mit fog csinálni míg ő ott van (vagyis érzékeltetni, hogy közben anya létezni fog, csak máshol lesz).

Addig meg szerintem egy kis immunerősítés is kellhet a lelki felkészülésen kívül!

2012. aug. 16. 14:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
én sokat beszéltem neki róla,kiemelve a pozitív dolgokat,látod ilyen játék is lesz az oviba,és az kislány is ovis lesz majd,meg hasonlók.néztünk ovis mesét,és sokszor sétáltunk el a ovi mellett amikor kint voltak,ő persze ment volna be,de én ilyenkor mindig mondtam,csak ha már te is ovis leszel,aztán később az óvónő engedélyével fel is mentünk amikor kint voltak,együtt játszottak,természetesen eljöttünk előbb igy ő még maradt volna,majd ha te is jársz sokat játszhatsz itt,mondogattam neki.és igen,az utolsó pár hetet azzal töltöttem,hogy baromira kihisztiztem magam,jol kisírtam magam,kipanaszkodtam,és amikor eljött az idő már túl voltam a nehezén,és annyira nem voltam stresszes,igy ő sem volt az,első nap egyedül maradt délig,egy hang nélkül szokott be,de ha első nap nem vihettem volna oviba,kitört volna a háború már annyira várta,az utcán persze mindenki lelkesen kérdezte,csak oviba mész?ő meg büszkén mondta:de igen.nagy segítség volt ez is.
2012. aug. 16. 14:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi sokat beszélgetünk róla. Voltam már vele bent az oviban, látta a sok gyereket és a sok játékot (alig bírtam kihozni a csoportszobából, már ment volna játszani). Mindig mondja, hogy ott sok gyerek van, meg ott sokat lehet játszani. Az egyedül alvás is azóta megy neki, mióta beszélgetünk az oviról, hogy anya nem lesz ott, egyedül kell majd elaludnia a többi gyerekkel. Azóta mindig alvás előtt meseolvasás van (eddig nem szerette), aztán puszi, ő mondja, hogy ügyes ovis fiú, fordul és alszik. Eddig mindig ott kellett ülni mellette, ha kijöttem a szobájából, vagy jött utánam, vagy üvöltött.

Ő már nagyon várja az ovit. Szoktunk arra sétálni, mindig menne be. Persze nem azt mondom, hogy így is zökkenőmentes lesz a kezdés, de tudja, hogy mire számítson. Tudja, hogy nem leszek ott vele, mert a többi gyerekkel lesz, és az óvónénikkel, dadusnénivel. Próbáljuk már itthon is kb. azt a rendszert követni (ébredés, tisztálkodás, reggeli, játék, tízórai, játék, ebéd, fogmosás, meseolvasás, alvás, ébredés, uzsi, játék, vacsi, fürdés, fogmosás, meseolvasás, alvás). Eddig csak az esti fogmosás volt, meg néha reggel, ha volt kedve, de már beépítettük a napi 3 fogmosást. A déli alvása is eddig össze-vissza volt, ált. 2kor aludt el és simán aludt 3 órát. Most 1kor már alszik, max. negyed 2 és csak 3ig hagyom aludni, mert az oviban is ébresztik őket 3kor. Kicsit nyűgös, de már azért elég jól viseli.

2012. aug. 16. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!