Nagyon elrontottam,3 évesen újra eszik éjszaka?
Figyelt kérdés
Kisfiam idén márciusig (2,5 éves koráig) reggel 5-kor ébredt, ivott tejet, de már sosem aludt vissza, így volt ez születése óta. Akkor beteg lett, alig evett, és tejet kért éjszaka, persze adtam neki, hisz beteg volt. Aztán rájöttem, hogy ha felébred hajnalban, fél4-4 körül, és adok neki tejet, akkor visszaalszik 6-fél7-ig is! Ennek nagyon örültem, végre nem 5-kor kezdődött a napunk, nem akartam leszoktatni erről. Az utóbbi időben viszont egyre korábban ébred, először 3-kor, pár napja már 2-kor, és kéri a tejet, megissza, de így már nem alszik tovább, újra 5-kor kel. Így már nincs semmi haszna az éjjeli tejivásnak, le kéne szoktatnom. Próbáltam mondani neki, hogy éjjel ne kérje, csak hajnalban kap, de hát nem tudja megkülönböztetni az időpontokat. Vegyem el tőle végleg, és akkor újra átálljunk a korai kelésre? De ovi mellett nem jó ez a korai ébredés, mert hamar elfárad, nem fogja kibírni ott alvásidőig. Mit csináljak?2012. aug. 16. 13:14
2/6 anonim válasza:
ha ovis lesz, akkor majd jól lefárad és eszébe sem jut 7 előtt felkelni :) Adjál neki vizet éjjel, és mondd, hogy csak akkor esztek, ha világos van, azt csak megérti. De ha kibekkeled oviig, akkor szerintem megszűnik a probléma. A lefáraszthatatlan gyerekem is azóta alszik jól, mióta ovis, addig mindig fél 6 körül kelt.
3/6 anonim válasza:
Nem lehet hogy csak szomjas éjjel? És ezért is ébred fel korábban? Iszik eleget? Estére adsz neki elalvás előtt kakaót vagy valami folyadékot?
Én ezekre tudok gondolni...
A lányom megissza az esti kakaót,reggel 8ig húzza a lóbőrt.Most éjjel nem aludt jól /de ez csak ritkán fordul elő/ akkor felkelünk, iszik még egy adagot,majd visszaalszik.
4/6 anonim válasza:
Az én kislányom is korán kelő (ápr.-ban volt 2 éves) általában fél6kor kel. Eddig estére cumisüvegből tejet ivott, elaludt fél8 felé. Éjszaka pedig szintén cumisüvegből szörpöt, teát. Éjszaka rengetegszer fel volt és csak ivott, ivott. Én meg nem győztem cserélni a pelenkát és a lepedőt, a ruháját. Aztán egyszer csak nem kapott mást éjszaka csak vizet, egy pár napig (2-3) hisztizett a szörpért de utána beletörődött, hogy csak vizet kap (mondjuk azt is cumiból issza) és így már kevesebbszer kel fel (1x) és pelenkát is max.1x kell cserélnem. A reggel fél6os ébredés azért megmaradt.
5/6 A kérdező kommentje:
Vizet próbáltam már, azt nem kéri, úgyhogy nem szomjas, szerintem csak megszokásból kéri a tejet. amúgy lefekvés előtt iszik 2,5 deci tejet, plusz az éjszakai, és nem kell pisilnie, reggelig kibírja. Igaz, napközben kevés folyadékot iszik.
2012. aug. 16. 14:59
6/6 anonim válasza:
Kínálgasd napközben is folyadékkal,legyen az sok leves, üdítő,tea,joghurtital(nálunk az Actimel mahar elfogyott mindig),bármi amit szívesen elfogyaszt!Próbáld meg feljegyezni mennyit iszik meg a nap folyamán,min. 1 liter legyen meg. Este meg csak vizet adj neki ha kér,szerintem le fog állni az éjszakai kelésről így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!