Kisfiam 2eves,2honapja volt eloszor egy nagyon enyhe kruppja. Ma egesz nap rekedt volt, egyeb tunet nincs. Tegnap sokat ugralt tranbulinon meg persze kiabalt iskozben, lehet a rekedtseg ettol, vagy izguljak, hogy mi lesz ejszaka?
Lehet előjel a rekedtség. Az én gyermekem jónéhányszor kruppozott már (elég durván) és előtte szokott 1-et, 1-et köhhenteni már délután, nekem attól szokott gyanús lenni. Ha van otthon ACC-d, az első pici kruppos köhögésnél adj neki egy 100-ast feloldva ici-pici vízben, majd igyon rá jó sokat. Ez egy új kísérlet (tüdőgyógyászati, nem saját :P) és állítólag hatásos. Ezen kívül máris mehet a hidegpára, ha van rá lehetőségetek!
Persze nem fog feltétlenül kruppozni, de nem árt mindenre felkészülni, hogy ne érjen meglepetés... ha sokat kiabált, lehet, hogy tényleg a hangszálai megsínylették kicsit és holnapra rendbe jön! Drukkolok, h ne legyen semmi más! :)
Kruppot bármi kiválthatja, bármikor előjöhet. Általában a nyár holtszezon, de én már hallottam olyan kisgyereket, aki nyáron is befulladt.
Nekem mind a 2 gyerekem kruppos, és én a rekedtség esetén már haptákban álltam, azonnal adtam nekik gyógyszert.
Szerintem mindenképp érdemes beszerezni, hiszen mi 2x voltunk 2-3 napot kórházban krupp miatt, ott éjjel-nappal ment a hideg pára, mondta is a doki, hogy nagyon fontos.
Mi vettünk Salvus vizet a gyógyszertárban és azt öntöttük bele, iszonyat jó sós-párás levegőt csinál, ennél jobbat nem is tehetsz a kicsidnek. Nekünk még a sólámpát is ajánlották, azt ősszel készülök beszerezni.
Nekem a kórházban tanácsolták, hogy ha bármi előjelét hallom, akkor adjak neki Calciumot és köptetőt, illetve allergia elleni szirupot. Ezek csökkentik a nyálkahártya duzzanatát, és és ha tényleg krupp lenne talán-talán segít megelőzni, ha meg mégsem az, akkor sem ártasz vele a kicsinek.
Ezt a 2. gyerekemnél tanácsolták. Nála idén március elején volt az első roham, azóta még 6. Az első kettő volt nagyon durva, kórház is volt mindkétszer, a többi szerencsére nem volt annyira súlyos.
A Heim Pállal az a baj, hogy ahány orvos, annyi félét mond! (Én már csak tudom, rendszeres vendégek vagyunk sajnos! Téli-nyári-tavaszi, enyhe-durva) mindenféle kruppot produkált már a fiam, sőt, asztmával is szokta kombinálni, na az a legjobb! :(
A hidegpára és a hideg levegő mindenképp jót tesz. A legjobb az a maszkos készülék, amivel közvetlenül be tudja lélegezni a párát, de a szobai is jó, ha van. És igen, salvus víz!! ;-)
Én is adom neki a rectodelt-et az első köhögésnél, bár elvileg nem lenne muszáj, állati para vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!