Egy teljesen idegen városban nagyszülőktől barátoktól távol, ki vigyázott a gyerekekre betegség esetén, ki ment értük az oviba?
Igen, ha anyagilag megengedheted akkor fizetsz valakit aki hazahozza őket pl. vagy otthon van velük. Bár betegen szerintem minden gyerek anyával érzi magát legjobban (vagy hát a betegséghez képest jól)
Egyébként nekem is így volt a második gyerek után mentem vissza ugye dolgozni és hát az első munkahelyemen ezt nem tolerálták egyáltalán hogy olyan 3 hetente 2 napot ki kellett vegyek (mindig szerdán betegedtek meg a gyerekeim...) el is küldtek.
Jött 3 hónap kényszerpihenő közben alig volt pénzünk.
Most egy jobb helyen dolgozok március óta mondjuk most tavasz és nyár volt ilyenkor kevesebbet betegek sőt szinte nem is emlékszem betegségre, utoljára májusban volt egy kis orrfolyás.
Nem tudom mi lesz ősszel télen majd kiderül. Lehet újra elküldenek..:(((
A férjemmel se tudjuk megoldani mert őt is elküldik ha 3-4 hetente napokat kivesz..
Mi is így vagyunk, én nem találtam senkit, aki vigyázna a kicsikre, így apával kényszerülünk megoldani a dolgot.
Nálunk még bonyolítja az is, hogy én 24 órát dolgozom egyhuzamban, tehát ilyenkor apa vethető csak be, ő viszi hozza őket, pedig neki is feszített a tempo. Sajna ez van, alkalmazkodni kell.
Egy egész napra?
Ha hivatásos bébiszittert kérsz, óránként 1000-1500 alatt nem megy, de ez alsó hangon. Ha ismerős vagy csak olyan aki szabadidejében gyerekre vigyáz, akkor kb 800-1000 ft-ból megúszod óránként.
Sziasztok!
Mi is csak "idegennel" tudtuk megoldani.Kerestünk egy kedves, nem olyan idős nénit, aki azontúl, hogy hazahozta az oviból délutánonként a fiunkat, betegség esetén is bevethető volt. A normál délutánokért 800 Ft-ot fizettünk óránként, betegség esetén napi 6eFt-ot. Ezt úgy kell érteni, hogy reggel fél 8-ra itt volt a néni, s volt, hogy este 6-kor értünk csak haza.
Teljesen igaza van annak, aki azt írja, hogy anyával érzi ilyenkor legjobban magát a beteg kisgyerek, de hát a kényszer nagy úr. Ha mindig itthon maradtunk volna vele, már egyikőnknek sem lenne munkahelye. Így kvázi fél évig járt hozzánk a néni. Azóta egyrészt bedolgoztam magam a munkahelyemre, megbíznak bennem, így már itthonról is tudok dolgozni, ha úgy adódik. Másrészt kismama vagyok, s egy tündéri főnöknőt fogtam ki, aki jobban aggódik értünk, mint én magam, így nincs abból gond, ha beteg a nagyfiú. Igaz, ilyenkor hétvégén vagy éjszaka dolgozom, hogy utolérjem magam.
Köszönöm a válaszokat!
Én is egy hasonló nénire gondoltam, aki még nem túl öreg. Mert sajnos ők már nem bírnak kettő kisfiúval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!