3 éves gyereked mennyire eszik szépen?
Hát mondjuk ő szereti ha én etetem, de én is jobban szeretem, mert nagyon rossz evő, és ha etetem akkor több megy belé, mintha egyedül enne. Én is szólok neki hogy hajoljon a tányér fölé, de olyankor is lecsorog a nyakán, de a műanyag etető megvédi.
Szerintetek be lehet majd vinni etetőt az óvodába, vagy már ciki, nem is foglalkoznak ilyesmivel?
Az enyém 28 hónapos, de már másfél éves kora óta egyedül eszik, a leves sem csorog ki a kanálból, és villával is egedül eszik.
Valószínű fogékonyabb volt az evőeszközök használatára.
Szerintem ha még nem sikerül teljesen a szájába vennie a levest, biztos raknak a nyakára egy kis ruhát ami felfogja, hidd el nem ő az egyetlen akinek félre fog csorogni.:)
15 hónapos korától már szépen eszik (fotóval bizonyítva), 2 éves korától teljesen önálló bölcsis. Eleinte volt, hogy leette magát, de mostanra (3 éves) már egy felnőtt is megirigyelheti.
Ha eteted annál később fog rájönni a nyitjára, hogy hogyan fogja a kanalat, hogy több jusson a pociba. Ha zavarja, hogy leveses lesz a ruhája annál inkább ösztönözni kell, hogy na legközelebb figyeljen jobban és sikerülni fog. Ha mindig kiveszed a kezéből, és eteted akkor nem fog tanulni. Te pedig nem állhatsz örök életében a háta mögött, hogy mindent megcsinálj helyette.
Mosógép van, a ruhát ki lehet mosni. A gyereknek pedig kell a sikerélmény, a dicséret. Ha 2 kanálnyit ügyes akkor annyit akár. Nem kell szidni, etetni, kivenni a kezéből a kanalat. Ösztönözni kell.
Amúgy nálunk már a bölcsiben sem adnak a másfél évesnél nagyobbakra előkét, nemhogy az oviban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!