Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyereked mennyire tud...

3 éves gyereked mennyire tud egyedül öltözni/vetkőzni?

Figyelt kérdés

Kisfiam pont 3 éves, júliusi születésű, és ősszel oviba megy, de mini csoportba, év vesztes. Alul levetkőzik, mindent, cipőtől bugyiig, de felül nem, és öltözni még egyáltalán nem tud, a cipőjét sem tudja felvenni egyedül.

Ez baj? Vagy elvárás már az ekkora gyerektől az önálló öltözés?

2012. júl. 27. 23:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem baj, és nem elvárás. 4 éves kor körül kezdenek egyedül öltözködni. Az óvónők pedig mindenben segítenek nekik.
2012. júl. 27. 23:41
 2/9 anonim ***** válasza:

A lányom 3,5 éves, és egyedül öltözik, vetkőzik, nem is engedi, hogy segítsek már vagy egy éve.

Ami nem megy, az a zipzár felhúzás, és a cipő bekötés.

Nem baj, de örülnek az oviban az önálló gyerekeknek.

2012. júl. 28. 06:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Az én nagyobbik fiam 5 évesen öltözött csak egyedül, igaz ez részben miattam is volt, mert nagyon kiszolgáltam.

A kicsi már 3 évesen.

2012. júl. 28. 06:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem, nem elvárás. Mondjuk hallottam már olyan óvodát (óvónőt) aki szerint 3 évesen már csomó mindent egyedül kell csinálni (így vetkőzés öltözés tekintetében).

Nekem a lányom kifejezetten ügyesnek mondható és nagyon önálló is (16 hónapos kora óta nem lehet pl. etetni mert csak egyedül hajlandó enni mindent) és most októberben lesz 3 éves, ő is akkor meg oviba.

Nacit szoknyát bugyit lehúzza, ha egy darabig feladom rá akkor felhúzza (persze nem szépen) de amúgy valahogy fizikailag se túlzottan alkalmasak rá még, az én lányom pl. olyan kis rövidke, le se ér rendesen a csípője alá a keze, tehát a nacit is csak úgy tudja lehúzni hogy letolja a fenekéről majd leül és húzza húzza.

Felül pólót levenni (áthúzva a fején) egyáltalán nem tud! Mint ahogy gombolni vagy cipzározni se. Cipőből a szandált meg a tépőzáras cipőt ill. mamuszt klumpát ilyesmit felvesz egyedül de a fűzőseket nem.

2012. júl. 28. 06:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Lányom is tud egyedül, ha akar. Zokni kivételével mindent fel tud venni, csak sokszor lusta és inkább én öltöztetem fel. Cipőt felveszi, de mivel leginkább tépőzáras cipői, szandáljai vannak, azokat is be tudja kapcsolni.
2012. júl. 28. 07:41
 6/9 anonim ***** válasza:
4 es vagyok nem fejeztem be, a nagyobb gyerekem (fiú) 4.5 évesen vetkőzött végre egyedül de öltözni csak úgy ha kicsit előkészítettem. beigazítottam hogy kell felhúzni a gatyát stb. 3 évesen vetkőzni se vetkőzöt egyáltalán, de nem szóltak rá az óvónénik semmit.
2012. júl. 28. 07:46
 7/9 anonim ***** válasza:
3,5 éves lesz augusztusba a kisfiam. Cipőt, nadrágot, gatyát, zoknit, pólót leveszi. (A pólót nem úgy veszi le ahogy mi, tehát nem előre húzza le,vagy felfele, hanem hátrafele, tehát a hátáról húzza le-remélem érthető így, másképp nem tudom körbeírni). Pulcsinál segíteni kell neki. Felvenni a pólót, nadrágot, gatyát, cipőt tudja. De meg kell rajta igazítani. A többiben segítség kell. Pulóvert, cipzáros felsőt nem tud se le, se fel venni.
2012. júl. 28. 09:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Júniusban töltötte a 3 évet a kislányom. Nálunk már a bölcsiben elvárás volt, hogy viszonylag önálló legyen a gyerkőc! Volt is rendesen vitám a gondozónővel, hogy talán egy 2 évestől ne várja el a cipzár felhúzást, a zoknicserét stb de nem nagyon érdekelte.

Így mostanra a fűzős cipő bekötésén kívül mindenre képes. Egyedül öltözik, vetkőzik, fésülködik, stb stb. Ősszel megy oviba, szerintem imádni fogják, hogy ennyire önálló. Hogy ott mennyire elvárás nem tudom, mert a barátnője még eléggé gyámoltalan ilyen téren. (nem volt bölcsis)

2012. júl. 28. 12:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam ott tart e téren hogy alulról levetkőzik teljesen de a pólót csak úgy veszi le ha csak már a fején kell áthúzni.

Az öltözésnél vannak gondok,mert a pólóktól valamiért fél szegény,ordít ha bele kell dugni a fejét így nem erőltetem neki! Úgy már felveszi ha én "előkészítem" hogy már gyorsan csak bele kelljen bújnia a nyak részen,aztán a kezét már ő bele dugja.Az alsógatyát és a nadrágot maga veszi fel de elé kell tennem beállítva az irányt! A végén pedig meg kell igazítanom mert gyakran kifordul a belseje nem a derék résznél húzza.

A papucsot felveszi,de a szandál még nem igazán megy neki.

Nálunk azt mondják elég szigorú óvónénik vannak de remélem nem lesz gond!

2012. júl. 30. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!