2 év körüli gyereked megeszi a húst?
A lányom nem,ezért el vagyok keseredve,akármilyen picire is darabolom össze,csak gyűjtögeti a szájában majd az étkezés végénél kiköpi... Így van ez a rántott,sült hússal (baromfi,sertés)egyaránt. Viszont a házi sonkát meg megeszi,és a darált húsos dolgokat is.
Mi baja a másik husikkal?
Várható változás a későbbiekben? Van aki "ilyen cipőben jár" mint én?
Igen :) rántott húst nem eszik, de a grillezetett és a sültet igen. A párizsit, sonkát megeszi, a virslit nem. A sertést nem eszi meg, a halat és a borjút igen. A csirkemellett megeszi, a pulykát nem :) Az elejében még húst sem akart enni, akkor tojássárgát adtam helyette.
Szerintem csak nem ízlik neki, majd változik ez is
az én lányom 21 hós, és ugyanígy van, mint a Tiéd. Sztem egyszerűen még nincs annyi foguk, hogy jól meg tudják rágni. Én egyenlőre sokféle darált husos cuccot főzök, ha meg főzeléket csinálok, amihez pl. pöri a feltét, akkor abból kiveszek egy kicsit, és beleturmixolom a főzibe, mint kicsi korába. :-)
Átvágom szegényt...több anyukát kérdeztem, és sokan vannak így még 2 éves kor előtt...
A nagyobbik lányom 2 és fél éves múlt mikor elkezdődött, hogy nem akart szinte semmilyen húst megenni. Kivétel a fasírt és a csirkemájas rizottó volt.
Próbáltam beleturmixolni a kedvenc ételeibe, de akkor nem ette meg. Egy idő után nem erőltettem. Kínáltam, de elfogadtam, hogy nem kérte.
Jó egy évig tartott ez az időszak, már majdnem 4 lett, mikor szép lassan visszakúsztak a húsok az étrendjébe.
Már 4 múlt és újra eszik rántott húst, sonkát, virslit, néha levesben főtt húst, vagy a pörköltből pár falatot, sőt néha sült halat is.
Ne aggódj, idővel javulni fog a helyzet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!