Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A te bölcsis gyereked megeszi...

A te bölcsis gyereked megeszi az ottani ebédet?

Figyelt kérdés
A mi bölcsinkben majdnem mindennap főzelék van ebédre, így aztán a lányom szinte soha nem ebédel, mert utálja az ilyesmit, hogy répafőzelék, salátafőzelék, paradicsomos káposzta... amit nem is csodálok, én se enném meg ezeket, és tőle se várnám el, hogy megegye. Ha normális főzelék van, pl. lencse, azt megeszi. Tisztában vagyok vele, hogy a lányom "rossz evő" és "válogatós" hiszen a legtöbb gyerek megeszi ugyanezt az ebédet, de úgy érzem, hogy attól még nincs egészen rendjén ez. Amit szeret a lányom, pl. rántott hús rizzsel, meg bolognai spagetti, azt sose adnak a bölcsiben, nyilván mert drágább, mint a főzelék, de szerintem elég elkeserítő, hogy kisgyerekek ebédjén spórolunk... Ők a jövő, a mindenünk, a szemünk fénye, és akkor nekik nem juthat a lehető legjobb étel ebédre? :( Egyébként nem éhezik a lányom a bölcsiben, mert reggelit és uzsonnát szokott enni (kenyér szokott lenni rávalókkal) és a nyers gyümölcsöt is szereti szerencsére és azt is kapnak minden nap. (Aztán mikor már itthon van, akkor adok neki olyan főtt ételt, amit szeret.) Csak az nem hagy nyugodni, hogy látszólag az élet normális velejárójának vesszük, hogy a bölcsiben olyasmit kell ennie a gyerekünknek, amit mi se ennénk meg. (Tegye fel a kezét, aki holnap salátafőzeléket kér ebédre!) Nem azt mondom, hogy baj van ilyen ételekkel, mert kisbabáknak nagyon jók, DE a kisgyereknek, aki már tudja, hogy jobb is van, meg foga is van, hogy megrágja a rendes ételt, nekik nem ez való. :( Szerintetek jogosan puffogok ezen vagy velem (és a lányommal) van a baj?
2011. máj. 27. 22:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
51%

Drágám a főzelék nem spórolás. Egy bölcsödés még ne egyen rántotthúst!!!!

De ajánlom figyelmedbe a követekző oldalt böngészni

egy élemezésvezető:

www.elelmezevezetoklapja.hu

2011. máj. 27. 22:13
 2/23 anonim ***** válasza:
40%

már miért ne ehetne rántott húst?

az enyém se eszi meg sajnos a főzeléket (még nem bölcsis) egyáltalán semmilyent még a jobbakat sem, ezért aztán ha azt szeretném hogy vmit egyen, kap rántott húst, rántott sajtot, rántott padlizsánt, tésztát, stb

És nem azért mert ilyenekkel kezdtük, 15 hós koráig mindent megevett, minden nap főzeléket kapott, de mostanra nagyon rossz evő lett :( (2 éves)

bocs kedves kérdező, hogy nem tudok érdemben válaszolni, de már előre rettegek én is hogy semmit nem fog megenni a bölcsiben :(

2011. máj. 27. 22:18
 3/23 anonim ***** válasza:
81%
Én nem értek veled egyet. Örülök, hogy a bölcsiben egészséges főzelékeket esznek. Itthon úgyis ritkán van. A főzelékekhez pedig kapnak valamilyen feltétet, ami általában hús, úgyhogy nem hiszem, hogy olcsóbb lenne, mint egy spagetti. A lehető legjobb ebéd egy kisgyereknek meg messze nem a rántott hús.
2011. máj. 27. 22:19
 4/23 anonim ***** válasza:
86%
Azt mondjuk nem tudom, hogy megenné e a bölcsiben a kaját, mert nem járatom, de az biztos hogy a rántott húsra meg az efféle romboló ételekre mint a ketchup még egy felnőttnek sincs szüksége, nem hogy egy gyereknek. Megterhelő, zsíros és egészségtelen. Kár hogy ilyenekre szoktattad rá, mert az enyém például 2,5 éves, és simán megeszi a főzelékeket. A lencse megint csak nehezen emészthető, ekkora gyerekeknek nagyon is ideális amit adnak a bölcsiben. Kenyér, szalámi néha, de az sem minden nap, és az sem mindegy hogy milyet. Annyi egészséges és finom étel van, soha nem fogom megérteni miért rontja el már sok szülő kicsi korban a gyerek táplálkozását.
2011. máj. 27. 22:19
 5/23 anonim ***** válasza:
33%

2. vagyok

ezt nagyon bírom, persze a szülő rontotta el

az első perctől az egészséges táplálkozás volt a célom, így is tettem, már mindenki lesajnálta a gyereket mert nem kapott még csokit, stb

de mindhiába, egyszerűen egy idő óta nem hajlandó megenni a főzeléket, inkább képes lenne napokig levegőn élni, de akkor sem eszi meg

akkor inkább éheztessem?

2011. máj. 27. 22:51
 6/23 A kérdező kommentje:

Az élelmezésvezetőnek üzenem, hogy a nénikéjét drágázza, nem engem. A link meg nem működik.

Köszönöm a többi választ, érdekes mind!

Nálunk is úgy volt, hogy egy darabig mindent megevett, aztán kialakult, hogy mit szeret jobban és mit kevésbé és mit egyáltalán nem.

2011. máj. 27. 22:58
 7/23 anonim ***** válasza:
86%
ne haragudj, de igen veled van a gond, és a lányoddal azért, mert téged "utánoz", azaz, válogatós vagy, őt is azzá nevelted. Persze hogy fincsi a rántott hús, én is imádom, de a spárga és brokkoli főzeléket és a spenótot is. A bölcsiben nem azért ez a menü mert sporólnak, hanem mert egészségesek ezek az ételek, a spagettivel ellentétben. És igen hús is szokott lenni, gombóckák és főt krumpli a főzelékhez, vagy vagdalt, vagy felcsíkozott rántott hús, sőt még hal is a nagyobbaknak. És hogy is spórolnának, mikor a szülő fizeti a gyerek élelmezését, max. testvér kedvezményt kap. Inkább sporólnak a szalvétán :).
2011. máj. 27. 23:08
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az enyém ritka rossz evő. Kenyéren és joghurton él. Néha megeszi az almát. És ez a bölcsiben sem változott. Mi szeretjük a főzelékeket, de én kimondottan a gyerek kedvéért tanultam meg főzni. Változatosan, mindenféle külföldi konyha receptjét kipróbáltam, tök hiába. Leül velünk az asztalhoz, megpiszkálja az ételt, aztán annyi.

Én személy szerint szívesen megenném azokat az ételeket, amiket a bölcsiben főznek nekik :-) Ő nem, és ez a lényeg. De szerintem nem ő lesz az első sem az utolsó gyerek, aki kenyéren és joghurton nő fel

2011. máj. 27. 23:17
 9/23 A kérdező kommentje:

Köszi nektek is a válaszokat! Elgondolkodtatóak.

Kíváncsiságból megnéztem, mit esznek egy gazdagabb országban élő bölcsisek: [link]

Szerintem ez tényleg egészséges ÉS finom is. Ezeket biztos megenné az én válogatós gyerekem is.

2011. máj. 27. 23:36
 10/23 anonim ***** válasza:
77%
A fözelék egészségesebb mint a bő olajban sült rántott hús meg a zsíros spagetti már bocs.
2011. máj. 28. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!