Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A te bölcsis gyereked megeszi...

A te bölcsis gyereked megeszi az ottani ebédet?

Figyelt kérdés
A mi bölcsinkben majdnem mindennap főzelék van ebédre, így aztán a lányom szinte soha nem ebédel, mert utálja az ilyesmit, hogy répafőzelék, salátafőzelék, paradicsomos káposzta... amit nem is csodálok, én se enném meg ezeket, és tőle se várnám el, hogy megegye. Ha normális főzelék van, pl. lencse, azt megeszi. Tisztában vagyok vele, hogy a lányom "rossz evő" és "válogatós" hiszen a legtöbb gyerek megeszi ugyanezt az ebédet, de úgy érzem, hogy attól még nincs egészen rendjén ez. Amit szeret a lányom, pl. rántott hús rizzsel, meg bolognai spagetti, azt sose adnak a bölcsiben, nyilván mert drágább, mint a főzelék, de szerintem elég elkeserítő, hogy kisgyerekek ebédjén spórolunk... Ők a jövő, a mindenünk, a szemünk fénye, és akkor nekik nem juthat a lehető legjobb étel ebédre? :( Egyébként nem éhezik a lányom a bölcsiben, mert reggelit és uzsonnát szokott enni (kenyér szokott lenni rávalókkal) és a nyers gyümölcsöt is szereti szerencsére és azt is kapnak minden nap. (Aztán mikor már itthon van, akkor adok neki olyan főtt ételt, amit szeret.) Csak az nem hagy nyugodni, hogy látszólag az élet normális velejárójának vesszük, hogy a bölcsiben olyasmit kell ennie a gyerekünknek, amit mi se ennénk meg. (Tegye fel a kezét, aki holnap salátafőzeléket kér ebédre!) Nem azt mondom, hogy baj van ilyen ételekkel, mert kisbabáknak nagyon jók, DE a kisgyereknek, aki már tudja, hogy jobb is van, meg foga is van, hogy megrágja a rendes ételt, nekik nem ez való. :( Szerintetek jogosan puffogok ezen vagy velem (és a lányommal) van a baj?
2011. máj. 27. 22:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Már írtam, hogy mi nem adtuk bölcsibe a kicsit, a másik picit sem fogjuk, bár ő még csak most volt 1 hónapos. A kisfiamat 3 éves korában oviba be fogjuk íratni, mert a gyerekekkel való társas kapcsolatot fontosnak tartom. Nálunk kizárólag magán ovi jöhet szóba, kíváncsi leszek hogy ott milyen az étrend. De hála Istennek meg szerintem az egészséges étkezéshez való szoktatás végett nem hiszem hogy probléma lesz. Előtte úgyis tájékozódni fogok, hogy milyen alapanyagból dolgoznak a magán ovik, elvégre nem kell mindjárt az elsőbe beíratni. A gyerek érdeke mindenek előtt.
2011. máj. 29. 10:56
 22/23 anonim ***** válasza:
Jó neked,hogy magán oviból kell válogatnod.. vannak akinek az államival kell beérniük és az ottani egsézen jó koszttal.
2011. máj. 29. 21:31
 23/23 A kérdező kommentje:

Na, hát örülök, hogy tartalmas vita alakult ki.

Sok érdekeset írtatok / másoltatok be.

Ha a bölcsik tényleg követik azt a sok szabályt az étkeztetésnél, az szuper.

Csak sajnos a lányom elé hiába tesznek akármilyen egészséges főzeléket, mert nem eszi meg. És ahogy írtam, nem azért, mert babakorában nem kapott főzeléket, hanem mert valamivel másfél éves kora előtt egyre kevesebbet kezdett enni a "trutymókból" és végül teljesen elutasította őket. Azért próbáltam ki a felnőttesebb kajákat.

De van még egy gyerekem, egy nevelt fiam, ő másfél éves, és jelenleg kedvence a sóskafőzelék. Ugyanúgy neveljük, de ő más, nem bánja, hogy még mindig pépeseket eszik.

Azt hiszem egyetérthetünk, hogy a főzelék egy eléggé megosztó étel. Sokan utálják, gyerekek, felnőttek is. Sokan nem panaszkodnak rá, talán még szeretik is. Nem ismerek olyan felnőttet, akinek egy főzelék a kedvence étele.

Jó lenne, ha olyasmit ehetnének a gyerekek, ami egyértelműen finom, gusztusos és egészséges.

2011. máj. 29. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!