Szoktad unszolni, vagy annyit eszik, amennyi jólesik neki? Nemevő gyerekekre gondolok.

Volt hogy unszoltam, aztán feladtam. Ha éhes úgy is eszik, erre már rájöttem. De utána nasi nuku a következő evésig. Mondjuk amúgy se nagyon, de ha eszik, legalább hat nyolc kanállal, akkor kisebb valamit kaphat. De nem mindig kap akkor sem.
Nálunk az ilyen nasi nincs beállítva hogy akkor most ekkor kapsz. Hanem ahogy jön.
Volt hogy eljött velem a boltba, ugye egy db csokit vettünk, hiába kértem ne egye meg, nem bírtam vele, hát megette. Hazamentünk elé tettem az ebédet, nem kérte, kértem egyszer nem ment, hagytam. Pár óra múlva újra kínáltam és evett. De volt hogy akkor sem. De azóta nem megyünk dél előtt a boltba, vagy ha egyszer előfordul akkor nem a gyereket hibáztatom, hanem akkor úgy alakítom a dolgokat. Persze egyszer azért próbálkozok, mert volt olyan is hogy evett előtte egy csokit, és mégis nyomta be az ebédet is. Úgyhogy nálunk ilyenből nincs probléma.
Egyszer kétszer jó unszolni, de ha nem megy, hagyni kell! Max többször kínálni egy két óra múlva, vagy hagyni hogy majd szól hogy éhes, már ha tudja jelezni, vagy tud szólni. Az én lányom nem tudta mondani eleinte, majd odament a hűtőhöz és mutogatott, akkor tudtam éhes. Akkor evett. Persze amennyire lehetett tartottam az időket, de volt hogy nem evett, hagytam és pár óra múlva magától szólt, jelzett hogy éhes.
De ha erőlteted sokáig, még jobban nem fog enni, már csak azért sem.
Meg próbáld meg úgy hogy többfélét raksz elé. Valamelyik tuti tetszik majd neki. Mert valahol olvastam, hogy a gyerekek nagyon szeretik, hogy ha választhatnak.
Például a reggelinél se azt kérdezd, hogy kérsz vajas kenyeret? Hanem hogy vajas kenyeret, vagy lekváros kenyeret kérsz? Van amelyik gyereknél ez bejön. itt nem tudja azt mondani hogy nem kérek. Látja hogy választhat, de tudatosul benne hogy enni kell. Bár lehet a választás lehetősége eltereli a figyelmet az enni kell-ről.

Ja ép pl ebédnél is lehet olyat hogy kétfélét csinálsz és megkérdezed, hogy zöldborsófőzeléket kérsz, vagy krumplifőzeléket pl. Persze csak akkor kétfélét ha meg tudod oldani vagy elfogy amúgy. Mert aztán meg ha meg egyikből se eszik akkor ott marad.
Meg olvastam még olyat, hogy lehet olyat csinálni, ha nagyon rossz evő a gyerek, hogy egy ilyen fém kekszes dobozba rakni neki mindenféle ételből kis kockákat egymás mellé össze vissza. Sajtot, felvágottat, kenyérkocskákat, kiflidarabokat, parcsikockákat, paprikát, uborkaszeletet stb-t, a fantázia szab határt. És hogy mindig legyen benne olyan egy ami a gyerek kedvenc étele. meg lehet másképp vágni mint ahogy eddig vágtad. Pl ha az ubit szeletre vágtad eddig, akkor most négyszög alakúra, vagy kockára. Így lehet kedvet kap, valamint ilyen álnasi lesz belőle, de rendes kajából.
Vagy még hogy ilyen figurákat kialakítani a szendvicsből és így barátságosabb lesz a kicsinek. Meg hát nem mellékesen kerül belé étel, amitől hízhat. :)
Persze e legutóbbit én nem próbáltam, mert én féltem hogy nehogy aztán játék legyen az étel. De ha semmi nem segít ezt is ki lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!