Nagycsaládos anyukák mennyi pénzt kaptok a gyerekekre?
Arra lennék kíváncsi,hogy mennyi pénzt kap mondjuk 2 gyerek után a szülő és mennyit ha mondjuk 4 gyereke van?
Van egy ismerősöm elég furi egy nő...azért akar 3 dik gyereket szülni mert akkor annyi pénzt kapna a gyerekek után,hogy abból már vígan megélnének.Erre lennék én kíváncsi,hogy meg lehet élni abból a pénzből 3gyerekkel amit adnak?
Nekem egy gyerekem van és nem is lesz több,nem is szeretnék több gyereket meg anyagilag sem vagyunk olyan helyzetbe,hogy több gyerekünk legyen.
Konkret valaszt nem tudok adni, de nekem is van egy ismerosom, aki ezert vallalta 3. gyereket, pedig elvalt, es egy parkapcsolatnak sem mondhato kapcsolatbol szuletett a gyerek. Az biztos, hogy a csaladi potlek magasabb, a suliban ingyen kapjak a tankonyvet, fel aron az etkezest, ugy hallottam, hogy a szulonek 90%-os engedmeny jar a tomegkozlekedesen.
Viszont, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor mar nem biztos, hogy a toblet juttatas elegendo.
Nekunk ketto gyerekunk van, de lakas, es eletkori adottsagok miatt nem lesz harom. Orlok, ha kettore kello figyelmet tudok szentelni a munka, es a hazimunka mellett, es persze a ferjemet sem akarom elhanyagolni. Nekem nem menne minden 3 gyerek mellett.
Két gyereknél a családi 26600, háromnál 48000. Ebből akar vígan megélni?
Persze mellé még jön a GYES/GYED, adókedvezmény.
Van valami nagycsaládosok kedvezménye. Írd be a keresőbe.
pl: bkv, étkeztetés, tankönyv........
Áhhh anyuka el van tévedve abból a pénzből legfeljebb nyomorogni lehet gondolom úgy érti hogy apuka jól keres és az ő fizúját majd kitermeli a csp.
de majd mikor 3 gyereket kell táboroztatni, korrepetálni, múzeumi belépőt fizetni... és nics semilyen kedvezmény majd rádöbben hogy baj van.
Az a bajom az ilyen mentalitással (ami sajnos manapság nagyon elharapózott, szinte divat lett a 3 gyerekes családmodell, és a legtöbb ilyen helyről pont ugyanezt hallom érvként, hogy 3 gyerekkel sokkal jobb anyagilag, mint kettővel, családi, adókedvezmény, ingyenes tankönyv, étkezés, stb)
Csakhogy! Ki garantálja, hogy 1-2-5 év múlva állambácsi nem törli el egy tollvonással mindezeket a kedvezményeket? Másik kormáy, gazdasági csőd... Amikor majd nem lesz plusz sok tízezres bevétel a gyerek után, mit fognak csinálni? Iszonyú bajban lesznek azok, akik (szinte) csak a plusz állami juttatások miatt tudták bevállalni a nagycsaládot.
3 gyerektől a családi pótlék 16000.-Ft gyerekenként.
Na ebből vígan megélni?????
Oké, kaja-támogatás van, tankönyvtámogatás is.
DE a pelenka, tápszer ugyanannyiba kerül. A ruhák örökölhetők, jó esetben a babakocsi, kiságy is, de azért az a mondás nem feltétlenül igaz, hogy ahol 2 elfér, ott elfér a 3. is. Legalábbis nem vígan. Belőlük nem lehet megélni, kivéve azt az igénytelen réteget, akik 1 szobakonyhában élnek 8-an, kályhával, víz nélkül.... na ott nincs sok rezsi, nem kell könyvekre, szép ruhákra költeni, csak legye plazmatévé (ha van áram...) oszt kész... Normális erkölcsökkel, normális életet élve -civilizáltan, igényesen- nem lehet a 3. gyerekből megélni...
22.30
Szerinted hogyan lesz havi 80 bevétele? Nem hinném, hogy ebben a családban havi 600 a fizu. Akkor nem a megélhetésért vállalná a 3. gyereket, hanem azért, mert alapból megtehetné.
Nem igen hiszem, hogy a politikusokon, és felső vezetőkön kívül Magyarországon bárki is ki tudja használni a családi adókedvezményt teljes mértékben(3 gyerek esetében).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!