Kinövi a babázást a kisfiam?
Szia!
Kinövi. A én barátnőm kisfiának még játékbabakocsit is kellett venni, és tologatta benne a babákat....Mostmár 6 éves "nagyfiú" és roskadoznak a polcai a szuperautóktól, de 2-3 évesen babázott. Teljesen normális jelenség, a közhiedelemmel ellentétben nem lesz m.eleg. Csak egy kérdés: egy "leendő apukának" nem kell tudni pelenkáznia, babával foglalkoznia?:)
Két példa is van a környezetemben azzal kezdem amit hallani akarsz. A kisfiú aki szeretett babázni 5 évesen áttért a G.I. Joe babára ami fiúknak való.
A kislány csak fiús játékokkal játszott csak nadrágot volt hajlandó felvenni és csak fiúkkal játszott. Ő nem változott most 23 éves és még mindig fiúként öltözködik és úgy is viselkedik illetve él.
Ilyenkor még nem lehet tudni hogy milyen beállítottságú lesz a gyerek és ilyen korban még az ilyen dolgok normálisak.
Van a Supernanny című műsor annak egy részében volt egy ilyen kisfiú és a dada azt mondta a kétségbeesett szülőknek, hogy kinövi ne aggódjanak. Próbáld azt a részt Youtube-on megkeresni ott meg is magyarázza a dada miért van ez a kisfiúnál.
Ne aggódj, és főképp semmiképpen ne tiltsd el ettől! Egy ekkora gyerek fantáziája teljesen másképp működik, mint a miénk, ha ő lehet játékból oroszlán vagy vonat, miért ne lehetne akár kislány is? Ez egyáltalán nem jel arra, hogy milyen szexuális orientációval fog bírni a későbbiekben. :)
Ismerkedik a világgal, amiből megtetszenek neki dolgok, szerintem remek, hogy élénk a fantáziája, és bele tudja élni magát mindenféle szerepbe.
Hogy példát is mondjak: a férjemnek gyerekkorában volt egy rendes babája, amit imádott, és sokat babáztak a lány unokatestvérével. Később persze már a grundon focizott a haverokkal, és mivel a férjem, bátran állíthatom, semmi gondja a nemi identitásával. :)
A 8 éves fiam a mai napig képes megnézni az Eperkét (ami szerintem egyébként rémesen bárgyú mese, és remélem, hogy a kislányok nem ebből tanulják a nőies viselkedést :), ha éppen tévézős ideje van, és az megy.
Mikor kicsiként először látta, hogy kifestem a körmöm, kérte, hogy fessem ki az övét is – egyszer be is kentem a kisujján a körmöt, hogy lássa mi ez, és mert azt gondolom, ami nem veszélyes, abban ki lehet elégíteni a gyermeki kíváncsiságot. (Természetesen nem festem a gyerek körmét, mielőtt valaki rám vetné magát.) Ugyanígy érdekli, ha bepúderozom az arcom, de tudja, hogy ezek felnőtt és lány dolgok.
Bocs, kicsit off!
Az Eperkéből az eredeti tényleg nagyon gáz, olyan egyszerű, mint a szántóföld...:) De a másik, a "fejlettebb"ami olyan jobb animációs, az 2 fokkal jobb, azt az én fiam is szereti nézni :)
Ha meleg a gyereked,azt nem tudja kinőni,mivel ez nem így működik.
Ha erre irányult a kérdés.
De miért kellene kinőni azt,hogy mivel játszik a gyerek.Káros az,hogy játszik?Vagy mi?
Ha 20 évesen is játékokkal fog játszani,akkor baj van,én ismerek olyat is.
Én meleg vagyok.Kiskoromban jobban szerettem a lányosabb játékokat.De nem mondanám magam nőiesnek.
Amúgy ha engem kérdezel az autó/babázás nem egy kategória.
Az autózás mondjuk olyan 4-5 éves szint.Egyszerű dolog.Viszont a babázás,az még 10 éves korban is megszokott,az már egy érettebb játék,mivel szerepeket játszanak vele a gyerekek.
Ilyen szempontból tök hülyeség az összehasonlítás.
Öcsém heteró,de kiskoromban ő is játszott babákkal velem.Meg a kinderekkel is játszottunk.Nincs összefüggés.
Megsúgom,ha valaki gyereket szül,kob 10% az esélye,hogy meleg lesz,a transzneműség valamivel ritkább.De erre egy felvilágosult,gyereket vállaló egyénnek fel kell készülnie.Ez nem egy olyan tulajdonság,aminek az esélye elenyésző...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!