Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valaki megnyugtatna? Holnap...

Valaki megnyugtatna? Holnap lesz a kisfiam orrmandula műtéte és fülcsövezése.

Figyelt kérdés
Nagyon ideges vagyok, legszívesebben visszalépnék az egésztől. Félek az altatásától, félek az ébredésétől, félek az egész műtéttől, félek az utána következő dolgoktól, ... féltem Őt mindentől. :(
2012. aug. 6. 13:58
 1/10 anonim ***** válasza:

3,5 évesemnek Szegeden csinálták tavasszal. Az első két óra unalmas várakozás volt, mìg felvettek az osztályra, jött az anesztes. Izt jól jött a mesekönyv, papír, színesceruza. kb 10 felé kapott piizsit meg egy bódító tablettát. ezutAn az ágyban kellett maradni. Kisautozott, mesélzem. Ő totál felpörgött, kacarászott, volt aki sírdogált. Kb fél óra után bekötötték a branült majd sorban mentek a műtőbe. Kb 15 percig tartott, a doktornő tájékoztatott, addig a nővérek rendezték, törölgették a vért. Egyből mehettem hozzá. Kb egy óra volt nehéz, vergődött, sírt amíg az altató hatàsa tartott. De erre ő utólag nem emlékezett. Majd aludt kb másfél órát utána kicsit kába volt de nem sírt. Majd aludt megint. Kb du. 4-től volt teljesen éber, az ágyban mesét nézett (vittünk laptopot). Este 9 felé elaludt, nem volt baj vele. Reggel 8-kor mehettünk haza. Azóta 2* folyt a füle (középfül hyulladás) de mivel ki tud folyni a válladék nem fájt neki, láza se volt. Gyógyszer azért kellett rá. Hajmosásnál vattával bedugjuk, havonza ellenőrzik hogy jól szellőzik e. Kb egy év után majd kiveszik. Az már maszkos rövid altatás lesz, pár orát kell majd bent lenni.

Ne aggódj! Másnap nem is fog már emlékezni rá. Ja kb egy hétig ne szaladgáljon!

2012. aug. 6. 14:40
 2/10 A kérdező kommentje:

Az elején már túl vagyunk, ma voltunk bent a kórházban az osztályon, a felvételt, papírozást, utolsó hallásvizsgálatot és a műtét előtti vizsgálatokat ma megcsinálták. Holnap reggel 7-re kell menni, és valószínűleg 1/2 8-kor Ő lesz az első páciens a műtőben.

Hogy lehet egy 4 éves gyereknél elérni, hogy ne szaladgáljon? Az én fiam egy perpetum mobile, egyfolytában mozgásban van.

2012. aug. 6. 14:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Nagyon drukkolok!!! És ha lehet egy tanácsom, ne lássa Rajtad a félelmet! Ez nagyon fontos. Puszi, mosoly mikor elviszik, megnyugtató szavak, simogatás. Ezt lássa. TUDOM hogy borzasztó nehéz, hidd el! De ha azt látja, Te mosolyogsz, talán könnyebben mennek a dolgok. Nagyon szorítok, írj majd kérlek mi van Veletek!

Egy 23 hónapos anyukája

2012. aug. 6. 21:12
 4/10 fotucsok ***** válasza:

Figyelj, csak lazán, ha azt akarod, hogy ne valami borzasztó dologként élje meg ő is.

Az én kisfiamnak májusban vették ki (akkor volt 3 éves), és tettek be csövet. Hirtelen lett üresedés műtétre, uh telefonáltak, és azonnal menni kellett. Én még direkt felhívtam a férjem és a nagymama figyelmét is, hogy nehogy sopánkodjanak fölötte, mert megijesztik. csak lazán!

Úgy is volt, és hidd el még tetszett is neki a kórházasdi.

Sokat nem kell róla mesélni, mert a túlbonyolítás az ő kis agyukban elindít valamit. Előtte eljátszottuk, hogy dr bácsi csip csip kiveszi, és kész.

REggel bementünk, elfoglaltuk az ágyat. Kapott bódítót, attól olyan drágán kába lett a szívem. A műtét kb 3/4 óra volt.

Normális, hogy üvölteni fog, mint a fába szorult féreg, de nem azért mert annyira fáj, hanem mert az altatónak ilyen hatása van rájuk. Majd kb 20-30 perc múlva elalszik, és nem emlékszik erre, hogy így sirt. Mikor felébred már jókedvű.

Vigyetek mesekönyvet, kisautót, vagy amit szeret és az ágyban játszhat vele. A kisfiamat fél 10kor műtötték, és egész 4 óráig nem ehetett, de akkor már 5 másodpercenként mondta, hogy nagyon éhes vagyok. Délután már alig tudtuk - nemhogy az ágyban - de a kórteremben tartani, annyira nyüzsgött :)

Egyébként apával aludt bent, mert van egy akkor 2 hós húga, de reggeltől estig azért mi is ott voltunk vele.

Ő személy szerint örült, hogy nemrég még anya meg a hugi volt kórházban, és most ő és apa is kipróbálhatják.

Egy éjszakát töltött bent, és másnap reggel már mentem értük.

A cső beültetése miatt víz hosszú ideig nem érheti a fülét, így aztán ez elég kellemetlen, mert csak pancsolna nyáron, én meg azt sem tudom, hogy dugdossam mindenféle füldugóval neki.

Szóval nyugi, hogy rajtad is azt lássa, hogy ez egy kis semmiség (mindennapos dolog :), mert akkor lesz ő is nyugodt!

Szurkolok nektek!

2012. aug. 7. 00:06
 5/10 fotucsok ***** válasza:

előző vagyok:

jaaa, hogy elérni, hogy ne szaladgáljon?? Hát kb sehogy! Ne szaladjon, ne menjen a napra, ne kerékpározzon, ne sírjon, mert ezektől bevérzik... Hááát még a kerékpárt csak csak elteszem, de a dackorszakos hisztit és a szaladgálást nem tudtam megakadályozni, akár mennyire akartam. Szerencsére nem lett baj!

2012. aug. 7. 00:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Szerencsésen túl vagyunk a műtéten.

Nem volt gond, csak a műtét után ébredt nagyon nyűgösen, üvöltve, de szerencsére gyorsan sikerül megnyugtatni, visszaaltatni. Műtét előtt olyan szirupot kapott, ami teljesen kiütötte. Semmi kifogása sem volt az ellen ,hogy elvitték a hordágyon és én nem mehettem vele. Mondtam neki, hogy itt várom, és nagyon szeretem.

Eseménytelen volt az éjszaka is, most egy kicsit még krákog, de nem fáj semmije sem.

Köszönöm mindenkinek!!!

2012. aug. 8. 14:14
 7/10 anonim ***** válasza:

3. válaszoló vagyok!

Örülök hogy rendben vagytok! Minden jót, és mielőbbi teljes felépülést!

2012. aug. 8. 14:27
 8/10 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm szépen, aranyos vagy!
2012. aug. 8. 18:07
 9/10 fotucsok ***** válasza:

örülök, hogy jól van a kicsid! Nem tudom meddig nem érheti víz a fülét, de csak azért mondom, ha esetleg nem tudnál róla, lehet személyre szabott füldugót készíttetni egyes erre szakosodott helyeken. Leveszik a gyerek füléről a mintát, és kb 3 hét alatt elkészül. Ezzel aztán nyugodtan pancsolhat, lehet hajat mosni stb.

Az én kisfiamnak májusban volt a műtéte, mint írtam, és már az összes szolnoki patikát bejártam, hogy adjanak már valami hatékonyat, hisz itt a nyár stb., sőt a kórházat is felhívtam, és senki nem mondta volna ezt a lehetőséget... most már vége a nyárnak, és most mondta egy fül-orr-gégész, mikor vittük ellenőrzésre.

Na csak azért írom, mert ha nekem mondta volna ez valaki májusban, akkor egész nyáron felhőtlenebbül engedtem volna pancsolni :(

Gyógyuljatok ügyesen! Minden jót kívánok!

2012. aug. 9. 13:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Jövő héten megyünk füldugót csináltatni, az orvos már felhívta a figyelmünket erre a lehetőségre.
2012. aug. 10. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!