Mi indokolja egy kisgyermeknél az orrmandula eltávolítását?
Hát először is ne az óvónéni legyen a szaktanácsadó. Fül-orr-gégészeti szakrendelésre kérjetek beutalót, vagy menjetek ilyen magánrendelésre, ahol az orvos jól fel tudja mérni, hogy szükséges-e a műtét. Az altatástól pedig ne féltsd, nekem még úgy vették ki, hogy nem voltam altatva, na, az nagyon nagy sokk volt. De akkoriban még nem volt szokás az anesztézia ennél a műtétnél.
Hogy mikor kell kivenni? Általánosságban akkor, ha több kárt csinál, mint hasznot. Ha emiatt nehezített a légzése, általában kiveszik.
Az unokám a nagy orrmandulától nem hallott rendesen. 3 éves,és semmi gond nem volt,amikor kivették neki. Örült,hogy újra hall rendesen.
De először orvos véleményét kérdezd meg..
Lehet választani, hogy altatás vagy csak érzéstelenítés.
Nekem anno azért vették ki, mert ráment a hallásomra is, muszáj volt.
Az orrmandula egyenlő a garatmandulával (tonsilla pharyngea)! (képen zöld: [link] )
És egyáltalán nem mindenkinél sorvad el, nem egy embernek pont felnőttként okoz gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!