Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van még így valaki? Kislányom...

Van még így valaki? Kislányom 3 és fél éves lesz szeptemberbe ekkor kezdi az ovit. Már nagyon várja sokat beszélgetünk róla, az oviba is voltunk már. Na de én rettegek hogy mi lesz, nem miatta hanem magam miatt.

Figyelt kérdés
Ezt a 3 és fél évet folyton együtt töltöttük plusz az a kilenc hónap, soha senki nem vigyázott rá pár óránál tovább.Hogy tegyem túl magam azon hogy nem leszek folyton ott, hogy megpusziljam hogy megöleljem ha elesik, vagy csak hogy nézzem hogyan játszik.A környezetemben ráadásul olyan anyukák vannak akik előre örülnek az ovinak bölcseinek vagy csak aha a mama elviszi a gyereket. Én meg soha nem vágytam arra hogy több órát nélküle legyek, lehet velem van a baj? :- (
2012. aug. 6. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát, mintha csak magamról olvasnám amit írtál. Bár nekem fiam van. Azzal nyugtatom magam, hogy az ő érdeke hogy korabeliek társaságában legyen és neki ez jó lesz így. Én meg majd túlélem valahogy. Bár tuti hogy sírni fogok, amikor otthagyom, de csak kint az autóban. Addig erős leszek, ne lássa rajtam hogy kivagyok. Bár még mindig jobb hogy ha én sírok, mintha ő, mert akkor én tuti hogy nem hagyom ott. Hazahozom és próbálkozunk majd 1-2 hónap múlva. Bár én a tesó miatt úgyis otthon vagyok, úgyhogy megoldható hogy várjunk még pár hónapot az ovival.

Szerintem semmi baj nincs veled/velünk, csak anyukák vagyunk és kész. Nálunk jobban soha senki nem fogja gondját viselni a gyerekünknek és aggódunk hogy akkor mi is lesz majd vele nélkülünk. Ők biztosan jól eljátszanak majd nélkülünk, de nekünk akkor is lelkileg nehéz ez, elvégre eddig "hozzánk voltak nőve".

Kitartás, ez az élet rendje, lassacskán el kell engedni a kezüket. SAJNOS! :-(

2012. aug. 6. 13:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát igen csak nálunk tesó sincs sajna ami egy kicsit enyhítene....:(
2012. aug. 6. 13:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Oh ne is mondd,már folyton csak erre tudok gondolni, pedig az én fiam is várja már az ovit! Ahogy ismerem magam tuti sírni fogok majd,nálunk sincs tesó!Nagyon szeretünk együtt lenni de volt már nem egyszer olyan is hogy vártam már mikor megy oviba mert olyan kezelhetetlen lett egy ideje! Én ezt annak tudom be hogy már kevés vagyok neki,szereti a gyerekeket és hiányzik neki a gyerek társaság látom rajta! Úgyhogy remélem semmi gond nem lesz és könnyen beilleszkedik,én meg majd belevetem magam a háztartásba és a munkakeresésbe amivel lekötöm magam!
2012. aug. 6. 14:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát ezzel nem vagy egyedül.

A kisfiam 3 évesen kezdte az ovit, bár akkor már a pocakomban volt a kistesója.

Én is rettenetesen féltem attól, hogy lelkileg hogy fogom bírni, és hogy neki milyen lesz elszakadni tőlem, hiszen addig minden nap velem volt. Nagyon várta már az ovit, és nem kellett 1 hét sem, teljesen beszokott. Amikor láttam, hogy nagyon jól érzi magát, már könnyebb volt túltennem magam az elszakadáson, és boldog voltam/vagyok.

2012. aug. 7. 14:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Na, mintha csak magamat olvasnám. :)) Ugyanígy kivagyok, és én is ezt látom, a környezetemben, hogy néhányan alig várják, hogy kicsit elváljanak a kicsitől, és visszamenjenek dolgozni. Én meg arra vágyom, hogy tovább Vele maradhassak. :( De muszáj visszamenni, kell a pénz. Az én kislányom ráadásul csak 2 és fél éves még, bölcsibe megy 1 évet. :( A férjem sem igazán ért meg, pedig próbál... de ezt egy férfi sosem tudja igazán megérteni szerintem. Elvégre mi vagyunk a poronttyal éjjel-nappal, mi kelünk fel hozzá, ha sír éjjel.. ő csak annyit lát az egészből, hogy de jó lesz, gyerektársaság, stb. Talán igaza van. Elvégre a gyerekeket imádja, és sok mindent fog ott tanulni, biztos sokat fejlődik majd. Szerintem ha látom, hogy szeretni fogja, akkor az én lelkem is megnyugszik majd. :)
2012. aug. 7. 19:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat hozzá szólásokat.Már féltem velem van a baj.

Már csak 3 hét és kezdődik. :(

Tudom én hogy jó helyen lesz,gondoskodnak róla és játszhat amihez csak kedve van.Talán tényleg csak az első pár nap lesz nekem is nehéz...talán.

2012. aug. 8. 15:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Ma voltunk az oviba délelőtt az udvaron játszani.Kislányom tíz perc után "eltűnt"! :) Az ovonénivel is sokat beszélgettünk,egy kicsit könnyebb a lelkem.
2012. aug. 14. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!