Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves lesz a kisfiam Szeptemb...

3 éves lesz a kisfiam Szeptemberbe, hogy legyen szobatiszta addigra?

Figyelt kérdés
Van bilije amit használ de nem ő szól hanem mi ráültetjük ... amikor jó meleg van csak bugyit adunk rá de teljesen jól elvan ha bepisil akkor is ! Mit tegyek Szeptembertől ovi !
2012. máj. 21. 21:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy csak szájhagyomány útján terjedt el az a hír, hogy az oviba íratás feltétele a szobatisztaság. Nincs ilyen törvény, csak sokkal kényelmesebb az óvodáknak. És ha már ez terjed el a köztudatban, akkor nem cáfolják.

Ha én lennék a helyedben, azért próbálnám ugyanígy tovább, de ha nem menne, akkor is nyugodt szívvel beadnám pelenkásan a gyermeket. Ha ágálnak ellenne, kérnék egy hivatalos álláspontot a szobatisztaságot illetően.

2012. máj. 21. 22:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Ugyanez nálunk!! Ráadásul nem szól hogy pisilni kell.. vagy ha igen, akkor már egy picike befolyt.

A nagyik pelenkázzák, hiába kérem, hogy ne tegyék, mert ezzel késleltetik a szobatisztaságot.

Nekünk is ovi szep-től.. teljesen tanácstalan vagyok.

És sok anyuka meg a képembe vágja: Az én gyerekem már 2 éves korától szobatiszta! A tiéd nem???

2012. máj. 21. 22:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Hmm, az unokanővérem kisfia már 1,5 éves kora óta szobatiszta :D állítólag....

Az én fiam is szeptemberben lesz 3, és szélmalomharc a szobatisztaságra szoktatás. Ő is bepisil és aztán szól, hogy mi történt. A kaki reménytelen pelenkán kívül. Szóval nem tudom :( Ha kérdezgetjük percenként akkor eljön wc-re, ha nem, akkor bepisil. Én is várom a tippeket, ötleteket! :)

2012. máj. 22. 08:06
 4/6 anonim ***** válasza:

2,5 éves a fiam, és egyik pillanatról a másikra lett szobatiszta 2 hete. Pedig még hónap elején ő is ugyanazt csinálta, mint a tieitek: levettük róla a pelust a 30 fokban, kint az udvaron, próbáltuk pisiltetni a fánál, nem, nem, aztán be a kisgatyába. Délelőtt 3 váltás ruha kellett rá. kb. 1,5 hétre rá, megint megpróbáltam, immáron itthon, mondván, hogy majd takarítok, azóta kb. két baleset volt, gyönyörűen szól, megyünk a wc-re, a bili már nem is érdekli, sőt a mamáknál nincs szűkítő sem, és olyan büszke, hogy nagy wc-be szűkítő nélkül végzi a dolgát (persze akkor fogni kell)

Szóval ezzel csak annyit akartam írni (egyébként már mi is szeptember óta próbáltuk, nem ment, nem erőltettük semmivel), hogy ne keseredjetek el, és ne érezze a gyerkőc rajtatok, hogy "sürgeti az idő, és azért mert már lassan (!) 3 éves lesz, neki már KELL szobatisztának lennie". Addig még több hét és hónap van, ilyen kisgyerknél nagyon sokat számít akár egy hét is. Nehogy a dac miatt azért se akarjon majd szobatiszta lenni.

2012. máj. 22. 08:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Én is ebben a cipőben járok. Kisfiam keresztanyja óvónő és azt mondja, nem mehet, ha nem szobatiszta. Ott nincs erre sem ember, sem mód, hogy pelenkázzák őket napközben. :( Sok sikert mindannyiunknak!
2012. máj. 22. 11:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Addig még nagyon sok idő van. Ilyenkor egy hét is számít tényleg, és tényleg egyik napról a másikra megtörténhet, hogy szobatiszta lesz.

És arra figyeljetek, hogy ti se, meg a gyerek érezze ezt kényszernek az ovi miatt, mert így a dackorszak kellős közepén, na tuti megmakacsolja magát.

Az oviról: Az nem baj, ha néha bepisil, nagylányom most kiscsoportos, sokszor látom, hogy volt ovistársa, aki bepisilt. Itt abból sem csinálnak problémát az óvónénik, ha alváshoz kell még pelenka, simán ráadják, láttam mikor délre mentem a gyerekért :) . És kérdezgetik a gyerekeket, folyamatosan, és sokszor kiviszik akkor is őket, ha nem mondják, hogy kell.

Ismerek olyan gyereket, akinek a kakáláshoz pelenka kell, de mindig "hazaviszi", tehát ezt otthon intézi.

Ha pedig mégsem lesz szobatiszta szeptemberre, akkor itt fenntartják a helyet. Van is anyuka, akinek csak novembertől jött oviba a fia, pont emiatt.

2012. máj. 22. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!