Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam pohárra végre...

Hogy szoktassam pohárra végre a 3,5 éves fiamat?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz eset a drágám... A cumisüvegről is alig tudtam átszoktatni az itatós pohárra! Nagy nehezen sikerült, de csak egy fajta itatós poharat fogadott el... Hiába volt ugyanaz a márka, forma, stb. ha a szín különbözött, már nem kellett neki... Az itatós poharat nagy erőkkel próbálom pohárra váltani... Eddig nem erőltettem, mert a böcslibe bevihette az iszis üveget, de szeptembertől ovi, és ott nincs más csak pohár... Egy hete megbeszéltük hogy nincs több iszis üveg, nagyfiú már és pohárból kell innia! Megbeszéltünk egy időpontot hogy mikortól (amikor pár napra kimentünk a mamához vidékre) és tartottam is magam hozzá! Egy egész napos kínlódás után elkezdett pohárból inni! Persze még nem megy úgy neki ahogy kellene, de nagyon büszke voltam rá! (A gáz az, hogy csak egy fajta poharat fogad el... PErsze ez megint gond lesz az oviban, mert nem vihetem oda is a poharát... ) Aztán hazajöttünk, azt hitte hogy akkor most már minden vissza áll a régibe... Nem hagytam magam, napi többszöri kb. fél órás harc megy ezen, de nem akarom visszaadni neki az üveget! Abban egyeztünk meg, hogy este van iszis üveg (mert még nem tud biztonsággal inni a pohárból, így éjszaka elég macerás) napközben pohár! Viszont nagy gondban vagyok, mert a játszira is poharat kell vinnem, mivel üveg nincs és semmi mást (pl.kulacsot) nem fogad el. Ezen kívül iszonyú melegek vannak és még nem tud eleget inni pohárból, estére olyan szomjas volt ma, hogy amikor megkaparintotta az iszis üvegét, 1,5 üveg vizet megivott!

Ti hogy oldanátok meg a helyemben?? Az üveget nem akarom vissza adni neki, mert akkor mi lesz vele az óvódában? A kettő együtt necces, mert akkor csak az üvegből akar inni, és még több harc megy napközben? Viszont ha nincs napközben üveg, a pohárból meg keveset tud inni, estére kiszárad... Teljesen tanácstalan vagyok!!! :((

2012. aug. 2. 22:12
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Hát ha 3.5 éves akkor bizony már régen kelett volna pohárra szoktatnod és nem most.Mi 1 évesen már csak este adtuk neki a tejet cumis üvegből,nappal itatópohár.most 16 hónapos és egyedül iszik sima pohárból.Amikor inni kér mindig másik pohárból add!!Hidd el nem fog szomjan halni,a szomjuság rákényszeríti arra,hogy igyon.Hamarosan már iini fog bármiből.Tegyél rá kis matricákat,annak örülnek a gxerekek.Vagy lehet venni mesefigurás poharakat.Hidd el az oviban inni fog a többi gyerekkel,és hamar hozzászokik a sima pohárhoz.
2012. aug. 2. 22:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Én nem is értem miért engedik a dadusok hogy bevigyétek az icis üveget,nálunk nem engedik és ott tanították meg a keresztfiamat.Az én fiamat meg látva a keresztfiamat már 8 hósan megtanítottam pohárból inni.

Az a baj hogy 3,5 évesen már eléggé akaratosak és nem egyszerű.

Én eltüntetném az üveget,biztos rossz lenne de így nem tudnék ellágyulni ha sír érte.

Próbálnám díjazni ha megiszik egy jó pohárral egyedül ha szomjas és ügyes,vennék egy kindertojit.nem csinálnék belőle rendszert de a motivációra mindenkinek szüksége van.Én a fiamnak vittem poharat a játcira azt a hagyományos üveg kicsi kávés poharat és üvegből öntögettem neki.És este is ebből itattam lefekvés előtt.Ja elöször én anyatejcsit,de utána kedvenc gyümileveket tetem bele higítva,majd a vizet.

2012. aug. 2. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:

ha veszel neki kubut, azt se hajlandó meginni?

írnám, hogy majd az oviban megoldódik, ne gyötörd, a többi gyerek jó hatással lesz rá, de feltűnt ez a nagy ragaszkodás és erre én se tudok mit írni. mi az, hogy még nem is tud pohárból inni, de már csak egy fajtából hajlandó inni?

lehet bután hangzik, de én egy pszichológust megkérdeznék mi lehet ennek az oka, ez már túlontúl nagy ragaszkodás, biztos valami lelki eredete van.

most ez még csúnyábban hangzik, de az autistagyanús fiam negyed ennyire nem ragaszkodik semmihez! :S

2012. aug. 2. 22:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Vedd el tőle teljesen!

Mondd neki hogy eltört az üvege, nincs másik, pohár van csak!

Ha szomjas, megfogja abból inni, és egyre ügyesebb lesz!

A játszótérre vigyél kubus üvegben innivalót, ha megszomjazik, megissza! Szomjan nem fog halni!

1 hónapos van hogy normálisan megtanúljon inni pohárból, mert az Oviban ez téged fog minősíteni, hogy 3,5 éves a gyereke és nem tud pohárból inni!

2012. aug. 3. 09:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon nehéz... Eltettem az iszis üveget, de kénytelen voltam estére vissza adni, mert még ügyetlenül iszik a pohárból és nem iszik eleget! Estére teljesen ki van tikkadva... :(

Mindenhez így tud ragaszkodni! Anno a cumiról pl úgy szokott le, hogy cserélnem kellet a cumit, mert már szétrágta, az újat meg nem volt hajlandó elfogadni, pedig ugyanolyan volt színre, márkára... Nagyon makacs gyerek!

Semmilyen italt nem iszik meg csak a vizet! Se teát, se tejet, se gyümölcsleveket!

Voltam vele pszichológusnál, de azt mondták teljesen normális gyerek, ne aggódjunk! Egyébként végtelen okos. Két évesen már ismerte a betűket, a számokat tízig! Pedig nem tanítottam direkt, csak kérdezett és válaszoltam, ő meg megjegyezte! Ma már ott tart, hogy összeolvassa a betűket, sőt néhány angol szót is megismer leírva és érti hogy mit jelent. Szóval nem kuka gyerek egyáltalán, de kiborítóan makacs! Amikor elvettem tőle teljesen az üveget, először este volt hajlandó inni... Egész álló nap nem ivott.

Nem tudok mit kezdeni azzal, hogy csak egy féle pohárból iszik. Tegnap vettem neki egy ugyanolyan poharat, csak a mesefigura más rajta, mondta hogy szép, meg tetszik neki, de nem akar abból inni... Szóval még ha meg is tanul szépen inni pohárból szeptemberig, akkor is nagy meccs lesz az ovónőknek, hogy nem viheti be a saját poharát.:(

2012. aug. 3. 13:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk a szívószál vált be a cumisüveg után, de az ovinak meg van az az előnye, hogy látja, hogy mit csinál a többi gyerek és utánozni akarja őket.

Egyenlőre ne aggódj, szerintem az oviban nem lesz gond.

2012. aug. 8. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!