Félek az óvodától! Teljesen elutasítja a fiam! Volt már más is így?
Mondogatom neki, hogy sok aranyos kisgyerek jár oda is és milyen szép játékok vannak! Át szoktuk beszélni, hogy mi mindennel fog játszani! Mondtam már neki azt is, hogy ugyan olyan aranyos óvónéni lesz ott is, mint a Heni néni (a bölcsis gondozónője), de a vége mindig az elutasítás!
Igen, azt tudom, hogy nagyon keményen lecsekkolja rólam az ezzel kapcsolatos félelmeimet, de ahogy közeledik az idő, egyre inkább aggódom!
Sajnos nálunk nincs beszoktatási idő! Egyszer be lehet menni szülővel, körülnézni, beszélgetni, csak hogy ne egyből ott legyen hagyjva, de aztán ennyi!
A vegyes csoportok miatt is aggódom... Sajnos későn kapcsoltam és akikkel egy bölcsiben járt, sokan másik oviba viszik a gyereket, nem tudom lesz e a csoporttársai közül ismerőse...
A másik ami miatt aggódom, hogy nem akar pohárból inni! Vagyis iszik pohárból, de csak a sajátjából! Egy szem pohár van amit elfogad, azt hurcoljuk minden hova. A bölcsiben ilyen csőrös üvegből ivott, de gondolom az óviban ezt már nem lehet...
kislányom is most kezdi az ovit..
neki se tetszik az ötlet...én is félek tőle..
szereti a gyerektársaságot csak anyuci is ott legyen..
majd írunk ide "élményeket"..
ráadásul én is pont aznap kezdek a munkahelyemen..apa viszi.majd kiderül mi lesz:)
Egy kisgyerek sem halt még bele, hogy oviba került. Hidd el, meg fogja szokni. Eleinte bőgni fog, hogy anya ne menj eeel, aztán délután mész érte és haza se akar menni. Nem beszélve arról, hogy egy csomó új dologgal fog megismerkedni: új játékok, új emberek, új képességek, új kaják és új innivalók. Ez mind először sokkolja majd, de egy hét után már imádni fogja.
Az jó ötlet, hogy mondogasd neki, hogy ő már nagyfiú, és neki oviba illik járni, nem kis pisis bölcsisek közé. Javíts az önérzetén, bátorítsd.
A poharas téma, meg szintén úgy működik, hogy ha nincs saját pohara, kénytelen lesz használni egyet az oviban. Amúgy szerintem azt lehet, hogy visztek neki egy poharat (nekem is azt hiszem volt saját poharam, de már rég volt), csak hát elég nehéz figyelni iksz gyerek között, hogy hol is van az a bizonyos pohár.
Szóval ne izgulj, meg fogja szokni, mégha az elején nehéz is lesz. Kérdezd majd meg tőle, hogy na? Milyen volt? Miket csináltatok? Ügyes voltál? stb és legközelebb már jobban fogja érdekelni, hogy mi történik az oviban, hogy elmesélhesse anyának.
Amikor ovis lettem, akkor az első két napon végig ott ültem az ablaknál és lestem, hogy jön-e értem apu, aztán szép lassan érdekelni kezdett a benti világ is, és a végén már nem is akartam hazamenni. Nyáron is kérdeztem, hogy lehet-e oviba menni, de a mi ovink nyáron be volt zárva, másik oviba meg nem akartam menni.
Fel a fejjel! Bátorság, kitartás! Menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!