Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság! Hogyan?...

Szobatisztaság! Hogyan? Érdemes próbálkoznom?

Figyelt kérdés

2év 3 hónapos a kisfiam. Úgy döntöttem,hogy elkezdem vele a pelusmentes időszakot!

Leírnám,hogy idáig mik történtek,és kíváncsi lennék a véleményekre,hogy érdemes folytatnom,vagy hagyjam most egy időre.

Pár napja délutánonként elkezdtem bugyit adni a fiamra. Első nap mindent összepisilt. A következő napokon,már jól láthatóan tartotta a pisijét,volt,hogy több mint 1.5 óráig nem pisilt be,de viszont nem akart sem a bilire ülni,sem a wc-re stb...

VISZONT! Az esti fürdetés előtt amikor engedjük ki a vizet már jó pár hónapja mindig pisil egyet,egy nagy fehér lavorba.:)) Nem tudom miért tetszik neki,lényeg,hogy oda mindig belepisil. Valamelyik nap,amikor már sejtettem,hogy lassan pisi lesz,kivittem a lavorhoz,és belepisilt.Nagyon megdícsértem stb,ő is nagyon örült neki.

Ha megkérdezem tőle,hogy szól e amikor pisi-kaki van,azt a választ kapom,hogy nem. (mondjuk mindenre ezt mondja:)

Ha megkérdezem,hogy bugyit,vagy pelust kér 50-50% egyszer ezt,egyszer azt.

Próbálozzak vele,vagy még nem érett meg rá?

2012. júl. 30. 17:02
 1/3 anonim ***** válasza:
48%

Nekem is ennyi idős a kisfiam,áprilisi.

Én 2 hónapja kezdtem amit te de voltak balesetek de azóta nem erőltetem,egyszer csak majd megérik rá.De nem vagyok tapasztalt ebben a témában,én is olvasom majd a válaszokat.

A szomszéd kisfiú 3 éves és egyik napról a másikra lett szobatiszta,és ahogy olvasgatom itt a fórumot ez így normális,ezért várok én is arra a pillanatra:)

2012. júl. 30. 17:06
 2/3 anonim ***** válasza:
48%
Az én fiam 2 éves 9 hónapos, régóta próbálkozunk a szobatisztasággal, pisilni pisilt a vécébe de nem kakilt bele. Határozottan kijelentette hogy ő pelusba kakil és kész.Sok próbálkozás után úgy döntöttünk hogy hagyjuk és rá bízzuk. Pénteken minden előzmény nélkül kiment a fürdőszobába, kihozta a bilijét és elvégezte az összes dolgát, azóta bilit használunk. Magától elhagyta a pelust, miután már nem szekáltuk vele.
2012. júl. 30. 17:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam szintén ilyen idős. 1 hónapja próbálkozunk és nagyon jól haladunk, de nem kakil csak a pelusba vagy a bugyiba. Viszont már boltba sem kell pelust adnom mert szól. Én itt olvastam korábban, hogy van egy mese aminek az a címe, hogy Elmo dobd el a pelust, azt mikor megnézték a gyerekek akkor el kezdte őket is érdekelni a dolog. Nekünk bevált, mert először csak nézte a mesét, aztán hozta a bilit megmutatni és utána belepisilt azonnal szinte. Viszont balesetek voltak bőven még. Mostmár csak a wc-be pisil állva, hiszen a fiúk úgy szoktak. :) Ja és én nem erőltettem, de mikor tudtam, hiszen mondta, hogy éppen pisil, meg ilyenek akkor azt mondtam, na hajrá. Én is adok pelust, ha kér még. Szerintem nem baj.
2012. júl. 30. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!