Mi lehet az oka, hogy a 4 éves kislányom bepisil?
Figyelt kérdés
Kb. 2 hete ha rájön a pisilhetnék nem megy el vécére hanem ahol éppen van egyszerűen bepisil. 2-2 és fél éves korában lett szobatiszta egészen idáig nem is volt semmi gond. Szerencsére csak itthon csinálja pl. a múltkor jöttünk fel a játszóról és a liftben szólt, hogy pisilnie kell, és amint becsuktam az ajtót elengedte magát, pedig bőven lett volna ideje elmenni vécére. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy ha érzi hogy kell menjen, meg a többiek ki fogják nevetni a játszón, de nem használt. Nem a vécétől fél, mert a kaki az simán megy neki. Először arra gondoltam, hogy felfázhatott, de nem látszik rajta, hogy fájna neki és ő is mondta, hogy nem. Az utóbbi napokban megpróbáltam pelust ráadni, de nem engedi, toporzékol és elszalad. Amikor elaludt éjszakára adtam rá, de álmában nem csinálja, amikor reggel felkelt első dolga volt, hogy mérgesen letépte magáról. Egyszer rákérdeztem, miért csinálja, azt válaszolta hogy nem tudja. Mit csináljak? :(2012. júl. 24. 22:06
1/5 anonim válasza:
stressz simán lehet.. nem akarja abba hagyni a játékot....
2/5 anonim válasza:
Van esetleg kisebb testvére, akit pelenkázni kell? Ilyenkor az idősebbik gyerek is azt követeli, mert úgy érzi, ő nem is fontos már. De lehet más, akár szervi vagy idegi oka is (szülők veszekednek, valamitől fél stb.). Vidd orvoshoz, ezt ki kell vizsgálni.
3/5 anonim válasza:
1. Pelenkát ne adj rá, mert azzal nagyon lerombolod az önbizalmát. Ugyanez érvényes arra is, hogy mások ki fogják nevetni. Ettöl nem fogyja abbahagyni, söt csak pszichikai problémák miatt egyrerosszabb lesz.
2. Ha nem birja ki a liftben, mire felértek, akkor hogy gondolod, hogy "bőven lett volna ideje elmenni vécére" - MIKOR?
3. Attól, hogy nem fáj neki semmi, még lehet fertözése, a fertözések nem mindig járnak fájdalommal vagy egéb tünettel. Vidd el orvoshoz, és a reggeli vizeletet vizsgáltasd be.
4. Gondolod, hogy tudja mi baja van, ha te sem tudod?
5/5 anonim válasza:
Szó nélkül takaríts fel utána. Ha meg jó helyre végzi a dolgát, nagyon dicsérd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!