Mennyire baj hogy a 2,5éves lányom egyáltalán nem hajlandó a szobatisztaságra? Mit kellene tennem, kezdek elszomorodni!
Kb 2éves korától próbálkozunk,sikertelenül! Milliószor elmondtam neki ha pisilni/kakilni kell szóljon,de ő nem hogy szólna még le is tagadja. Ha megkérdezem bekakált e,a válasz NEM,pedig érzem a szagot.:(
Fél év alatt jó ha 5x produkált valamit a bilibe,de akkor is ott ültem mellette mert csak fel le ül rajta,és játszik.
Most a nyáron próbálkoztam hogy nem adok rá pelust,de ő oda végzi a dolgát ahol éppen van legyen pisi vagy kaka. Egyáltalán nem szól,én meg nem ülhetek mellette órákat!
Nagyon fusztrál ez a helyzet,tudom hogy 3éves koráig kéne hogy szobatiszta legyen,de benne a szikrája sincs meg!:(((
A mi védőnőnk szerint az is baj, hogy a 2 éves kislányom még nem szobatiszta:-) Egyébként hozzáteszem, nagyon aranyos, rendes védőnőnk van, de ezzel engem is lelombozott. Kislányom is azt csinálja mint a Tiéd. Szuperül elücsörög rajta, alig akar felkelni róla, de nem csinál bele semmit. Úgy vagyok vele, hogy próbálkozom, aztán majd szobatiszta lesz. Kislányom legalább jelzi, mert fogja a pelust és szalad a lépcsőhöz, hogy cserélni kell, nem beszél még.
Bocs, hogy segíteni nem tudtam, de én úgy vagyok vele, hogy addig mindenképp legyen szobatiszta, amikorra oviba megy, sürgetni meg úgysem tudom, csak elveszem a kedvét.
Igen de az én lányom már fél évvel idősebb!:(
Annyira kitud hozni a sodromból mikor áll a szoba közepén felveszi azt a bizonyos pózt,és bekakál. És előtte 1percel kérdeztem hogy nem kell kakálni??? Ő meg letagadja! Még akkor is ha már nyomja! Bezzeg ha bilire ültetem,nem produkál bele.
Tavaly ugyan így voltunk mi is, 2,5 éve volt, nem érdekelte a dolog.
Most 3,5 éves, 1 hét alatt szobatiszta lett éjjel sem pisil be!
Ne erőltesd, majd ha ő is akarja, akkor leszokik hamar!
Én is hasonló cipőben jártam. Levettem róla nappalra a pelenkát szombaton, 2 napig bepisilt, bekakált. Hétfőtől már nem pisilt be. Ez két hete volt, azóta sem szól hanem 2-3óránként megyünk pisilni a wc-be. Ő kisfiú állva is pisil, de van, hogy a bilit választja.
A szomszédom egy négy gyerekes anyuka, Ö azt tanította nekem, hogy nem kell ebből ügyet csinálni. Ha bepisil, átöltözteted és kész megy tovább a nap. Ha meg pisil a bilibe nagyon megdicséred. De Ő még ezt se tette hanem teljes természetességgel fogadta.
Vedd le a pelnkát és kétóránként ültesd bilire. Biztos, hogy sikerülni fog, csak ne érezze, hogy ez kötelező. Én a déli alváshoz is egyből levettem. Éjszakára még van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!