Mennyire baj hogy a 2,5éves lányom egyáltalán nem hajlandó a szobatisztaságra? Mit kellene tennem, kezdek elszomorodni!
Kb 2éves korától próbálkozunk,sikertelenül! Milliószor elmondtam neki ha pisilni/kakilni kell szóljon,de ő nem hogy szólna még le is tagadja. Ha megkérdezem bekakált e,a válasz NEM,pedig érzem a szagot.:(
Fél év alatt jó ha 5x produkált valamit a bilibe,de akkor is ott ültem mellette mert csak fel le ül rajta,és játszik.
Most a nyáron próbálkoztam hogy nem adok rá pelust,de ő oda végzi a dolgát ahol éppen van legyen pisi vagy kaka. Egyáltalán nem szól,én meg nem ülhetek mellette órákat!
Nagyon fusztrál ez a helyzet,tudom hogy 3éves koráig kéne hogy szobatiszta legyen,de benne a szikrája sincs meg!:(((
Én 7-es válaszoló módszerével kísérleteztem hetekig, de - ne haragudj - nem ajánlom. Ugyanis ha kicsit elúsztam a dolgokkal, és nem tudtam időben megpisiltetni, vagy kicsit többet ivott a szokásosnál, mindig bepisilt. Ennek így semmi értelme nem volt, ugyanis az elsődleges cél nem az, hogy bugyit hordjon pelus helyett, hanem az, hogy maga felismerje az ingert, és vissza tudja tartani a megfelelő ideig.
Az én kisfiam tavasszal múlt 2, néha én is elkeseredem egy kicsit. A védőnő nekem azt tanácsolta, ha nem megy, ne erőltessem, ha úgy dönt, egy nap alatt szobatiszta lesz. De bevallom, kicsit riasztanak ezek a beszámolók a 3,5-4 évesen szobatisztává vált gyerekekről. :(
egyáltalán nem baj még, hogy nem szobatiszta.
(Két gyerekem van, a kicsi bölcsis, szeptembertől kezdi az ovit)
Nyugodtan add rá vissza a pelust, és ha megérett rá, akkor tudatni fogja, és napok alatt abbahagyja a bepisilést.
Ezzel csak a saját idegrendszeredet teszed tönkre, ő meg csak azért sem fog a bilibe pisilni.
Néha megkérdezheted, kell-e az a büdös pelus, kicsípi a fenekedet ebben a nagy melegben... de ne erőltesd túl.
Ez az én véleményem.
Kitartás!
Egyébként úgy tudom, nekünk azt mondták most a szülői értekezleten, hogy mivel már 2,5 éveseket is felvehetnek, ezért már nem feltétel a szobatisztaság. Nem pelenkázzák őket, mert nincs rá ember, de nem csinálnak belőle problémát, ha nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!