Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mégis mennyi idő alatt lesz...

Mégis mennyi idő alatt lesz szobatiszta egy gyerek?

Figyelt kérdés
Talán 2 hete kezdtük.Ott tartunk,hogy itthon már nincs pelus(csak alvásidőben),baleset,már 2 napja nem volt.A kaki azért még nem mindig sikerül,néha kicsit későn szól.2éves a fiam.1-2 rövidebb sétát is már túléltünk pelus nélkül.Tudom,rengeteg ilyen kérdés van most és azt is tudom,nagyon változó lehet,de mivel szerintem elég ügyes a pici,gondoltam megkérdezem mi a véleményetek?

2012. júl. 26. 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem lányom van,csak róla tudok nyilatkozni,fiúknál biztos más,mert mint anyukám mondja "ők hamarabb elengedik a pisit".

25 hónapos a lányom,3 nap alatt szobatiszta lett. /másfél éves kora óta szól hogy mikor mi megy a pelusba,de a bilire rá nem akart ülni/. Nemrég vettem észre hogy tudja tartani a pisit,mikor már a kádba ültettem volna,és oda bele szeretett volna pisilni. Gondoltam most jött el az idő,így levettem róla pelust.Azóta /lekopogom/ 1x pisilt a szőnyegre,de csak azért mert eljátszott és mikor szólt hogy pisilni kell már késő volt mert csurgott... Már 2 hete hogy a bilibe végzi a kis és nagy dolgát,és nagyon élvezi,sőt azóta a reggeli pelusai is szárazok,így azon gondolkodok hogy talán éjjelre is le kéne vennem,mert felesleges.

Szerintem jó úton haladtok,mindig dicsérd agyon ha a bilibe/wc-be végezte a dolgát,nagyon tudja őket motiválni. Lányom azt is élvezi ha utána segíthet pl. kiönteni,majd lehúzni a wc-n.

Sok sikert! Nem sok idő kell és szobatiszta lesz a kisfiad :)

2012. júl. 26. 14:15
 2/5 anonim ***** válasza:
kisfiam tavaly nyáron 2,5 éves volt. Nem érdekelte a dolog. A meleg miatt csak gatyó volt rajta belekakilt/pisilt szólt. Öltöztünk takarítottam. De esze ágába sem volt még a bili vagy a WC közelébe se menni. Így rá is hagytam. 33 hónaposan (novemberbe), szólt hogy kakilnia kell és ment a WC-re. Onnantól nappalra az lett talán 1-2 baleset volt az első 2 hétben. 1 hónap után már a nappali alváshoz sem kellett pelus, 35 hósan meg már éjjelre sem.
2012. júl. 26. 14:18
 3/5 anonim ***** válasza:

20 hónapos múlt a lányom, két hete kezdtük mi is. Első nap összepisilt kinn mindent,utána két napig mindig becsurrant neki egy pici,de visszatudta tartani míg elértünk a biliig.

Ma 17 napja hogy levettem róla a pelust, 4 napja egyáltalán nem volt semmilyen baleset, már a sétálni, boltba is pelenka nélkül megyünk.

A kakinek többbször neki fut, leül majd feláll, kerül fordul, és utána jön megnt a bilire, de elvégzi a dolgát,csak türelmetlen addig ott ülni:)

Alváshoz még nem veszem le róla,mert szokott benne lenni pisi, főleg az éjszakai pelusban

De úgy gondolom két hét alatt és főleg 20 hónaposan ennyi mindent elérni szuper!!

2012. júl. 26. 14:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én abban hiszek ,hogy a szobatisztaság 2 nap és 2 hét között kialakul, ha már érett rá a gyerek. Az más kérdés, hogy hogy jön rá a szülő, hogy érett e a gyerek?

2 gyerekem van, az elsővel egész nyáron ár tréningeztünk, semmi eredménnyel, végül 2 nap alatt szobatiszta lett. Tehát ezt úgyis fel lehet fogni, hogy 3 hónap alatt, de úgy is, hogy 2 nap alatt sikerült. Mert szerintem, ha egész nyáron nem próbálkoztunk volna, hanem csak mondjuk azon a héten, amikor már tényleg megérett rá, akkor hamarabb sikerült volna. De mivel már 3 éves is elmúlt, mindenki azt éreztette velem ,hogy az én hibám, mert nem "tréningezünk", mert nem teszek semmit az ügy érdekében. Pedig szerintem ,ha a gyerek tudja, hogy mit várunk el tőle, akkor felesleges heteken, hónapokon át biliztetni, kérdezgetni stb. Úgyis akkor sikerül, ha ő is akarja.

A fiam most 2,5 éves. Kedden gondoltam egyet és játszótérre menet előtt megbiliztettem és pelus nélkül mentünk le. Előtte csak otthon volt néha pelus nélkül, bilizni csak akkor szokott, ha én ültetem rá, de néha rá se ült, ha olyan kedve volt. Szóval kedd délután kisgatyában mentünk le, odalent még meglocsoltuk a fákat is. Szerdán délelőtt szintén nem volt pelus, délután is csak azért mert a sógornőm vigyázott rá másik 2 gyerekkel együtt. Mikor érte mentem azt mondta a sógornőm, hogy 2X volt kaka, de nem pisilt. Mikor hazaértünk telepisilte a bilit. Szóval ezek szerint jól tudja tartani. Ma is pelus nélkül volt/ van. Csak az elébb pisilt be, de az egészet kiengedte, hiába szóltam, hogy szorítsa. Szóval elmondhatjuk, hogy 2 napig jól ment minden, de ezek szerint ha elindul még nem tudja megállítani. Csak az a bánatom, hogy ő egyáltalán nem szól, de ha képes több óráig visszatartani, akkor én nem bánom. Majd szólok én neki, amíg meg nem tanulja azt is.

A kakitól én is félek. De szerintem ti jól haladtok, egyre hosszabb sétákat is tehettek. Szerintem még egy hét és kijelentheted, hogy szobatiszta. Balesetek még akár fél év múlva is lehetnek.

2012. júl. 26. 14:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat és a sok jótanácsot!
2012. júl. 26. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!