Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, kisgyerekeitekre...

Anyukák, kisgyerekeitekre szoktatok rákiabálni?

Figyelt kérdés
Mondjuk ha már elmondtam neki szépen amit akartam,vagy szépen szóltam neki és rám se bagózott. Elmondtam neki másodszor is kissé hangosabban és megint semmi, ide se figyel. Esetleg még egy harmadik felszólítás és akkor se történik semmi. Na itt aztán már kiabálva mondom el,hogy pl pakoljanak össze a szobájukban,mert már be se lehet lépni a széthajigált játékoktól. Ti meddig bírjátok szép szóval? Nem azt mondom,hogy üvölteni kell, de amikor már tényleg kiabáltok! Köszönöm, két fiú anyukája.

2012. júl. 30. 13:51
 1/10 A kérdező kommentje:
Jelzem, nem pontozok le senkit,(legfeljebb fölfelé) bárkinek bármi a véleménye, mert a véleményetek érdekel, nem a pontozás! Köszönöm.
2012. júl. 30. 13:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Általában mindig 2× mondok el valamit, de ez kezdetek óta így van nálunk. Ha ez nem hat a lányomra, akkor jön a hangsúly és mint a kis angyal máris csinálja, amit kell.

Elég türelmes vagyok, volt, hogy 1-2 óra elteltével szóltam 2×.. de most már így 4 évesen nem várja meg a 3. figyelmeztetést.

Amikor még kicsi volt (1 év körüli), akkor sokan megszóltak, hogy milyen szigorú vagyok a lányomhoz és hogy nem élvezi a gyerekkorát. Én úgy vettem észre, hogy eléggé élvezte és élvezi is, csak kellenek neki határok, amin belül mozoghat. Nyilván, ahogy idősebb lesz, úgy gyengülnek a határok. Pl. 8 évesen egyedül is átmehet az úttesten

Jelenleg úgy érzem, hogy a lányom 100%-ig hallgat rám is és az apjára is, míg vele egykorú más szülők gyerekei nem igazán.

Nem mondom, hogy a mi/én nevelésünk a legjobb a világon, de azt hiszem egy cseppet annál jobb, hogy a fejét a homokba dugja vagy más kertjében a virágokon ugráljon.

2012. júl. 30. 13:55
 3/10 anonim ***** válasza:
sajnos igen 2 éves és néha nagyon hiszti egy erélyesebb rászolás hatással van rá
2012. júl. 30. 13:57
 4/10 anonim ***** válasza:

Huu...hat sajnos szoktam kiabalni:(. 21 honapos a fiam,es bizony van,hogy 10x elmondok valamit,szepen kerem,kedvesen,bagozik ram.Viszont leginkabb akkor szoktam nagyon ideges lenni,amikor hisztizik,es nem akarja abbahagyni a nyafogast...turom egy ideig,de amikor elpattan a cerna,akkor rakialtok,es abbahagyja.Nem szoktam szidni sohasem,csak ennyi,hogy "fejezd mar be","legyen eleg",ilyenek.

Utalom magam miatta,de sokszor nem lehet szep szoval,sajnos!

2012. júl. 30. 13:57
 5/10 anonim ***** válasza:

A gyereke mindig addig feszegetik a határt amíg tudják.

A határt te húzod meg, és ök tisztában vannak vele hol is van ezt, de minden alakalommal elmennek a határ széléig.

A határt jelezheted kiabálással. ìgy mikor rájuk kiabálasz már egyböl össze szedik magukat. Sok szülönél a seggre csapás, kézraecsapás vagy verés a határ jele, a gyermeke minden alkalommal elmegy addig míg ezt a határt el nem éri. A jobb eset a nagyon szuper szülök, pedig elég egy csúnya nézés, egy feltett új és a gyerek mar tudja, hogy az a határ.

Szóval szerintem a legtöbb anyuka a kiabálást választja, én is ezt teszem, a lányom már tudja a hanglejtésböl és a nézésböl hogy milyen mérges vagyok. de minden alakalommal elmegy eddig a határig.

2012. júl. 30. 13:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem 2 éves a fiam. Dackorszak, önálló akarat.....

Sokszor rá kellett szólnom, hogy pl. tegye el a cipőjét, vagy ne tekergesse a tűzhely gombjait.

Nálam is elszakad a cérna, x. alkalommal már kiabáltam. De rájöttem, hogy semmit sem ér. Inkább azt mondom, neki: " Nézzem milyen ügyes vagy, milyen szépen tudod a cipőket egymás mellé tenni a szekrénybe? Már rohan is és utána nagyon büszke, amikor megdicsérem.

A tűzhely gomboknál meg inkább eltereltem a figyelmét: "Adnál nekem egy kanalat a fiókból, mert maszatos a kezem." Szintén büszke volt, hogy segíthet, és elmúlt a gombok tekergetése is. Persze milliószor megbeszéltük, hogy veszélyes csavargatni, meg forró. Ezt tudja is.

Szerintem a kiabálás semmit nem ér. Persze mindenki emberből van! :)

2012. júl. 30. 14:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, van hogy türelmetlenebb napon igen.
2012. júl. 30. 14:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálam fokozatok vannak,amit betartok és a lányaim pontosan tudják,minek mi a következménye.Tehát 1x szépen kérek valamit,másodszor már határozottabban,de egyáltalán nem kiabálva,még csak nem is hangos beszéddel.Harmadik kérésre hangosan,negyedikre már üvöltök.Nem úgy,hogy zeng a ház,de azért az átlag beszédnél jóval hangosabban.Nem kerül rá sokszor sor,de bizony van,hogy megérdemlik,a csibészek:))
2012. júl. 30. 14:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Sajna igen szoktam nem is keveset :(.Semmit nem akar szinte elsőre..max ha azt mondom neki h gyere megyünk csavarogni :) 25ször szólok neki akkor sem...de ha ordítok érdekes rögtön csinálja persze azt sem mindig van h akkor sem..
2012. júl. 30. 14:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen,szoktam.Néha tőlem zeng a környék.Néha ingerülten is nyúlok hozzájuk,de tudják,h attól szeretem őket,mert nem tartom a dühömet.Olaszosan kitombolom magam tehetetlenségemben,de aztán ugyanúgy kapnak puszit,ölelést.De vannak határok.Az egyik anyuka írta h az ő gyereke is fegyelmezett,nem hoz rá szégyent.Az enyémek se.Nem szemtelenkednek a felnőttekkel,nem pimaszok,nem viselkednek őrült módjára másnál(sajnos sok ilyet ismerek=liberális nevelés).Ennek ellenére igyekszem visszafogni magam,de mielőtt megjön a mensim pl,érzem h bekattanok,szóval nálam hormonális is az elmebaj.
2012. júl. 30. 21:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!