Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Itt kellene hagynom a családom...

Itt kellene hagynom a családomat, eltűnni, vagy mi lenne a jó megoldás? Már teljesen kikészültem!

Figyelt kérdés
Van egy három éves lányom, tündéri kislány, okos, szép. Igaz, szófogadatlan, de szerintem nem Ő az egyetlen:)! Viszont van egy nagy probléma, ami egyre jobban kezd elfajulni, és már nem tudom mit tehetnék. A lányom nagyon apás. De ez eléggé enyhe kifejezés, mondhatnám csak az apja létezik én abszolút nem. Nem túlzok kicsit sem, ezt a környezetem is igazolja.Szó szerint vegyétek, semmit de semmit nem csinálhatok vele, csak akz apja, aki el láthatja!!!!! A legapróbb dolgoktól kezdve, Pl: hajfésülés egészen a nagyon dolgokik, Pl: ki vigye majd szeptembertől oviba, mindent csakis és csakis az apja csinál, csináljon. Csak ő fürdetheti, csak vele hajlandó játszótérre menni, csak ő öltöztetheti, csak neki örül ha hazajön a munkából, nekem abszolút nem, hozzá rohan, örül puszi, nekem semmi, a kádból csak az apja veheti ki, ő adhatja oda a kakót, ő veheti ez a poharat, szóval egyszerűen mindent mindent csak az apja csinálhat neki. Ma, nincs itthon apa, idáig minden jó volt, bár egész nap csak őt emlegeti, erre estére elkezdett ordítani hogy apa vegye ki a kádból. Hiába magyaráztam, hogy dolgozik, nem érdekelte, mondta hogy hívjam fel hogy jöjjön haza. És ha az apja hazajött akkor én nyugodtan elmehetek akárhová. Nálam kiborult a bili és elkezdtem sírni, de az sem érdekelte. Szóval, egy szónak is száz a vége, utál a lányom, és ez csak rosszabb lesz. Nem tettem semmit, nem bántom, nem verem, néha kiabálok persze, hisz ezzel sokan vagyunk így. Mindent megkap amit kér, ahova csak tudom viszem magammal, hogy ne a lakásban legyek egész nap, köztünk alszik, tényleg senki más nem létezik, csak ő. És mégis. Annyi, hogy én keményebb vagyok mint az apja, én nem engedek meg annyi dolgot, apa viszont nagyon engedékeny, nagyon elkényeztette, és képes éjjel 10kor mondjuk kaját csinálni neki, amit én nem. És gondolom emiatt én lettem a szar anya a lánlyom szemében, hisz azt hiszi, hogy apa a tökéletes, anya pedig sz...r. Mára teljesen kiborultam, más megoldást nem találtam csak az ha elmegyek itthonról, komolyan, nem bírom tovább.
2012. júl. 26. 20:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

ó te drága, üdv a klubban :)

ezt a kérdést szó szerint én is kiírhattam volna, annyi különbséggel, hogy kisfiam van, és nálunk talán szelídült már kicsit ez a dolog, ő is 3 éves

4 hónapos volt, amikor először átkéretőzött apa kezébe az enyémből, onnan kezdve hát kb 2 éves koráig csak az apja létezett a számára

írtam én mindenhova ahova lehetett, annyira magam alatt voltam, még egy pszichológust is megjártam, (meg a rosszabb napokon még most is kivagyok) + nálunk van egy anyós is, az volt a 2-es számú kedvenc apa után

bevallom őszintén lelkem legmélyén nekem is eszembe jutott ez a szörnyű gondolat, hogy lelépek, és itt hagyom őket, mert nem bírja a lelkem (ráadásul nekem senkim nincs, szüleim nem élnek, se tesó, senki) és erre egyáltalán nem voltam felkészülve

ez nagyon nagyon rossz, tudom

nálunk is csak apa csinálhatott mindent, engem szó szerint levegőnek nézett, ha itthon volt apa én fel sem vehettem :( nem részletezem, csak ismételni tudnálak :)

viszont én egyfolytában, szünet nélkül azon agyaltam, hogy MIÉRT? miért alakult ez így? sorba vettem mindent a születésétől kezdve

császáros voltam , a baba több mint 4 kilós volt

első 2 hetet apa kivette szabiba, és otthon volt

ez idő alatt főleg ő hurcolászta, ringatta, mert nekem nehéz volt a seb miatt

aztán be kellett lássam, hogy amíg én hulla fáradtan ültem a babám mellett, és állandóan aggódtam meg idegeskedtem valami miatt, addig apa és a nagyi is sokkal jobban tudtak bánni vele, mármint a bolondozásra gondolok

sokkal lazábban bánt vele, dobálta, viccelődött vele, nem féltette úgy mint én, énekelt neki, grimaszolt, stb stb

én úgy érzem, nálunk tutira ez volt az oka, mert amikor én ezt már tisztán láttam, elkezdtem változni, és hasonlóan bolondozni vele, játszani, stb

és bizony ezután kezdett megváltozni az egész, ezért írtam az elején hogy már "szelídült a dolog" kevésbé apás, kevésbé tesz különbséget köztünk

talán még mindig szívesebben játszik az apjával, de már tudom hogy engem is szeret :) apát még mindig többször keresi, hiányolja, és még sokszor csak neki enged meg dolgokat, de már nem annyira gázos a helyzet

és szerintem nem a szigorúság miatt van, egyébként nálunk is ez a felállás, én vagyok a szigorúbb, de úgy érzem, nem ezért van

és hidd el sokan vannak még így, itt a gyakorin olvastam egy anyukát, akinek a kisfia annyira apás volt, hogy mikor készülődtek az oviban az anyák napi ünnepségre, a kisfiú megkérdezte nem jöhetne inkább apa? :((

ja igen, az jutott még eszembe, hogy feltettem annak idején én is ugyanilyen kérdést, és azt írta az egyik válaszoló, hogy nem szereti apát jobban, csak jobban élvezi a társaságát, és ez annyira megmaradt a fejemben, hogy emiatt kezdtem el gondolkozni az egész folyamaton, és azt hiszem ez a mondat nagyon igaz

igazából nem tudok segíteni, csak megírtam a mi történetünket, és kérlek verd ki a fejedből ezt a butaságot, hogy lelépsz, ez nem megoldás, szeret téged is a kislány,hidd el igazolni fogja ezt még az élet! és nagyon nagy szüksége lesz még rád!!!!

minden jót kívánok, és kitartás!!!

2012. júl. 27. 23:40
 22/24 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, a pszichológus hallgatótól szeretném megkérdezni, hogy az én esetem mivel magyarázható szerinted? mert ugye itt nem ellenkező nemű szülőről van szó
2012. júl. 28. 00:19
 23/24 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszokat, változtattunk pár dolgon, és egész jól haladtunk. De egy két hete ismételten elkezdődött a kizárólagosan mindent apa csinálhat... óvodába is jár mostmár, és minden reggel csak apa öltöztesse, apa vigye, apa menjen érte, az oviba is kiverte a hisztit, hogy apa adja rá a cipőt, most nemrég közölte velem, hogy én ne menjek le velük a játszótérre, ,maradjak itthon. rosszul esett nagyon, nem is mentem, itthon ülök, ők pedig játszótereznek. megint kezdem feladni az egészet, már nagyon unom, és teljesen azt érzem, hogy kezdek eltávolodni tőlük. lehet, hogy hülyén hangzik, vagy túlzás amit írok, de úgy érzem, hogy abszolút de semmi szükség rám. pár napja kipróbáltuk, hogy elmegyek itthonról, hátha esetleg megérinti a lányomat. de nem, még azt sem kérdezte meg hova megyek, mikor jövök, abszolút nem érdekelte. úgyhogy mostmár biiztos vagyok benne, hogy bennem van a hiba, pedig csak annyi a különbség a férjemmel szemben, hogy én kicsit következetesebb vagyok mint ő. és emiatt van az egész, ami már terhes számomra....
2012. szept. 4. 18:35
 24/24 anonim ***** válasza:
nem veled van a baj! ezt a jelenséget Elektra-komplexusnak hívják (a fiúknál Ödipusz), teljesen természetes és el fog múlni! az identitás fejlődését hivatott erősíteni. keress rá a neten kérlek, felesleges ezen aggódnod!
2012. szept. 5. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!