Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a szülői magatartásról?

Figyelt kérdés
Már sokszor tapasztaltam ezt, és engem inkább ledöbbent. egy példán keresztül mesélem el, remélem érthetőbb lesz így a szitu, mintha körülírom. Szóval tegnap a városunk egy új nagy közkedvelt játszótérén voltunk. Jött egy család, apa, anya, és a 2 gyermek, egyik 5 év körüli, másik kb 2,5-3. Anyuka leül a padra, és a nagyobbik gyerekre bízza a kicsit. Majd a padról, minősíthetetlen hangnemben ordibálva, utasítva, és lehordóan dirigál a nagy tesónak, hogy mit és hogyan fogja a kis tesót, hova engedje, hogyan csússzon vele a csúszdán, stb...közben meg sem mozdul, csak terpeszkedik, és dirigál. Engem ledöbbent ez, hát a nagyobbik is még kicsi, miért őt cseszi le, miért vele végezteti el azokat a teendőket, amelyek az ő feladatai lennének, ráadásul ilyen alpárian? Tán otthon is a nagy feladata a kicsi ellátása? Számomra ez elképesztő! Ti hogyan vélekedtek erről?

2012. júl. 23. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyenek. Nekem sem tetszik, de ez van.

Barátnőm szeretem, mert segítőkész, lehet rá számítani ...

De olyan csúnyán beszél a gyerekkel, hogy sokszor ciki, pláne ha kiabál is neki és mindenki hallja.

Igazából szereti a gyereket, sokat foglalkozik vele, játszik vele, odafigyel rá, csak a szavajárása, nagyon sok csúnya szót használ.

Szólok neki, 2 percig odafigyel, majd folytatja!

Magasbeosztásban dolgozik, és mégis trágárul beszél. De még ha kedves is, akkor is bele fűzi a sok ronda szót a mondatba!

2012. júl. 23. 21:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, nem látok bele az életükbe. Lehet a nőnek ez az össz. pihenése és azért kiabál, nehogy baj történjen. Én mászok mindenhova a gyerekemmel, de csak 1 van és borzalmasan fárasztó egész nap, nincs segÍtség. Lehet neki sincs és már ki van idegileg.
2012. júl. 23. 21:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Én megyek mindenhova a két éves fiam után, mert éppen szeleburdi korszakát éli. Előfordul, hogy távolról figyelem, mert szeptembertől bölcsis lesz, és azt is szoknia kell, hogy nem vagyok mindig ott. Ilyenkor folyton ugrásra készen állok, volt már, hogy kedvesen rám szólt egy néni, hogy üljek már le kicsit, ne rohangásszak folyton. Nekem ez nem megy. Nagyon szeretek vele játszani, végre én is megint gyerek lehetek kicsit.

Furcsa az említett anyuka viselkedése, de nem tudhatom mi áll a háttérben, ezért bővebben nem nyilatkozom róla.

2012. júl. 23. 21:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk egyformák...hála az Égnek! :(
2012. júl. 23. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:

mi játszónkon pár hete volt és szerintem ez rosszabb mint amit leírsz.

szóval anya, apa a játszón kívül ül a padon és beszélget, cigizik, sörözik.

bent a 2 és a 4 éves libikókázik mint a mérgezett egerek, már mindenki őket nézte, hogy baleset lesz ebből, de szülők oda se pillantottak.

2 éves leesik, ordít, zokog, anyuka meg nyugodtan elszívta a cigijét, majd besétál és nem megvígasztalja a kicsit, nem, a nagyon ordenálé módon leb..ta, majd hazamentek :O

2012. júl. 23. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!