Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek milyen a gyerekorvosotok?

Nektek milyen a gyerekorvosotok?

Figyelt kérdés
A mienk egy aalapvetően kedves középkorú nő,de kissé fásult.Két gyerekem van,de viszonylag ritkán hívom.Ennek ellenére mindig úgy viselkedik,mintha naponta zargatnám hülyeségekkel.Csak az érdekelne,vajon általános jelenség-e ez,mert én egy gyerekorvostól kicsit többet várnék.

2012. júl. 23. 15:03
 1/10 anonim ***** válasza:
A miénk egy 50 év körüli nőci, kedves és türelmes, de nem nyálas. Ha fél évben 1x elmegyünk valami miatt, türelmesen megvizsgálja a gyereket, beszél hozzá, elmondja nekem mi a gond, hogyan szedje a gyerek a gyógyszert, és viszlát. nekem pont tökéletes így.
2012. júl. 23. 15:10
 2/10 anonim ***** válasza:
A miénk egy idős,60 körüli nő,17 éve a gyerekorvosunk.Az első gyereknél még viszonylag sokszor találkoztunk,vele több is volt a probléma mint a kisebbekkel,és én is kezdő voltam.Mára belejöttem,évente 2-3x találkozunk szerencsére.
2012. júl. 23. 15:17
 3/10 anonim ***** válasza:
A miénk egy 50 év körüli férfi, a falu egyetlen gyerekorvosa. Nagyon jó szakember,amit bizonyitott már párszor, és látszik rajta, hogy tényleg szereti a gyerekeket. Mindenkihez van egy-két jó szava, legyen az gyerek vagy felnőtt. Minden gyerekkel megtalálja a közös hangot, nem néz le egy családot se, nem különbözteti meg a gazdag-szegény, diplomás- 8 általánost végzett szülők gyerekeit. Áldom az eget, hogy ő az orvosunk.
2012. júl. 23. 15:52
 4/10 anonim ***** válasza:

3 orvos van a korzetunkben, mi olyanhoz tartoztunk aki nagyon nem volt szimpi, ezert mar terhesen "rajartam" az altalam kiszemelt dokino nyakara, hogy vallaljon el minket.

Hetente hivogattam valahol a huszadik hettol kezdve, es a gyerkoc szuletese elott ket nappal beadta a derekat :D

egyebkent idos doktorno, nagyon kepben van, nem tomi a gyereket antibiotikummal, hihetetlen naprakesz mindennel kapcsolatban. o kimondottan szereti ha "zargatom" akarmilyen huyeseggel is, a gyerek erdekeit nezi.

amig a vedono egy mobilszamot sem adott, a dokino megadta az otthoni szamat is, es a lelkemre kototte, hogy hivjam ha barmi van.

Nagyon megerto, kedves, bar van egy stilusa, amit sokan nem szeretnek, de en nagyon tisztelem/szeretem.

Valószínűleg ha nem járom ki nála, hogy átvegyen minket, nagyon utalnam dokihoz vinni a gyerkocom, mert akihez tartozunk nyaralas alatt helyettesitette a dokinkat, hat finoman szolva is nem tett ram jo benyomast.

szoval szerintem altalanos, de vannak kivetelek.

2012. júl. 23. 16:18
 5/10 anonim ***** válasza:
A mi gyerekorvosunk egy 40-es kedves hölgy! Bizony volt már hogy többször igénybe vettem a telefonos segítségét "még hülyeséggel is" de soha nem hurrogott le,készséggel segített,sőt még mondta is hogy ha problémám van nyugodtan telefonáljak! Egyszer a fiam hányásos-hasmenéses vírust kapott el és még ő hívott hogy jobban van e már a fiam! Le a kalappal előtte!
2012. júl. 23. 16:24
 6/10 anonim ***** válasza:

A körzeti gyerekorvos, akihez tartozunk olyan, mint a tietek. Igen hamar le is váltottuk, konkrétan mikor a gutaütésgyanús egyéves gyerek problémájára annyit bírt mondani, hogy vigyem be másnap délután hozzá a rendelésre. Szerencsére találtunk egy olyan dokinőt, aki bár nem körzetes, közel lakik hozzánk, és nem vette zaklatásnak, ha néha felhívtam, ha beteg volt a gyerek. Sőt, házhoz jön!

Azt gondolom, aki gyerekorvosnak megy, az nem engedhetné meg magának, hogy „fásult” legyen. Persze, tudom, milyen rossz helyzetben vannak az orvosok, de az istenért, ha valamelyik szakmában hivatástudattal kellene rendelkezni, akkor az orvosoké az. A gyerekorvosoknál plusz „nehezítés”, hogy ott vannak a gyerek mögött az aggódó szülők, és igenis, kell tudni őket is „kezelni”, mármint lelkileg.

Nem vagyok az a típus, aki a gyerekén esett egy karcolás miatt sírva fakad, azonban olyan igen, aki ha orvoshoz fordul, a legteljesebb körő felvilágosítást kéri, és korrekt hozzáállást. Azt sem várom, hogy gügyörésszen a gyerekemmel, sőt, viszont ég és föld, ha egy hivatását és a gyerekeket szerető ember kezeli a gyereket, mint ha nem.

Ja, ami még nálam fontos szempont volt, hogy jöjjön házhoz az orvos. Hajlandó vagyok ezért fizetni, mert nem kívánok a féléves gyerekkel rendelőben várakozni egy oltásra, és esetleg elkapni mindenféle kórságot – vagy másképp: nem kívánok a beteg gyerekkel egy rendelőben várakozni, és rákapni még más kórságot.

Igazából nekem az a szimpatikus, amit idősebb rokonok meséltek, hogy a gyerekorvosok ismerték a gyerekeket, egészségesen is látták őket időnként, tudták, hogyan fejlődnek, mi az adott gyereknél a normális, mi nem. Tudom, hogy manapság ez megvalósíthatatlan, de erre kellene törekedni, mi az értelme a fene nagy civilizációnknak, ha egyre embertelenebb?

2012. júl. 23. 17:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!Sokatokat irigyellek,mert én is ezt gondolom,hogy nekik aztán "hivatásuk van"és főként pici gyerekeknél egy kicsit lelkesebb hozáállást várnék!És hát nekem is fontos lett volna anno,ikerbabákkal,autó és segítség nélkül,esetleg,hogy alkalmanként házhoz jöjjön(persze pénzért ha kell)de sosem tette meg.Valahányszor hívom,annyira "lerázós"stílusban beszél,hogy attól görcsbe rándul a gyomrom.Szerencsére nekem nem betegesek a fiúk,de ha kell néha hívnom előre ideges leszek tőle.Na jó ezek szerint vannak azért kivételek,köszönöm!
2012. júl. 23. 19:44
 8/10 anonim ***** válasza:
A mi gyerekorvosunk egy 40-es nagyon aranyos és nagyon nagy tudású doktornő. Mi nagyon szeretjük. Nem az a mézes-mázas, hanem kedves, beszél a gyerekhez, megsimogatja ha ügyes volt. Mi rá váltottunk, mert az előző gyerekorvosunk elég félvállról vett dolgokat, 2x is a mostani vett észre a gyereken olyat, amit a másik nem (akkor éppen helyettesített). Ezért úgy gondoltuk, nekünk az a lényeg, hogy szakszerű legyen egy gyerekorvos, ha "csak egy lázzal" megyünk le éppen, mert nincs egyéb látható tünet, akkor is vizsgálja meg, ne vegyen félvállról. Pont egy ilyen lázas állapotnál vette észre azt, hogy össze vannak nőve a lányom kisajkai, ez okozhatja az "egyéb tünet nélküli" lázat. Szétszedték neki, azóta nem is volt ilyen lázas állapot. Mindig próbál segíteni, múltkor Ő ajánlotta fel, hogy nem ártana egy allergia vizsgálatot végeztetni, mert sokszor van felsőlégúti nyavalya a lányomnak, szerencsére nem allergiás, de a lényeg, hogy próbál tüzetesen utánajárni a dolgoknak. Nagyon szimpatikus és nagyon szeretjük! 4 éves kislány anyukája.
2012. júl. 23. 19:55
 9/10 ava87 ***** válasza:

A miénk egy negyvenes férfi, olyan tipikus "doktorbácsi", olyan nyugodt és megfontolt, meg látszik rajta, hogy nagyon szereti a gyerekeket. Ja, és még a szülőkhöz is van türelme :D

Mi elég ritkán járunk hozzá szerencsére, de olyankor mindig minden kérdésemre válaszol, elmagyaráz mindent, nekem egy rossz szavam nem lehet rá.

2012. júl. 23. 20:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Hááááát, érdekes.

Középkorú nő. Mindaddig elég tuskó volt velünk, amíg nem toltuk a lóvét. Megmondom őszintén, én nem gondoltam, hogy egy sima státuszvizsgálatért - 1,2, 3 hónapos - pénzt kellene adnom. Neki ez a dolga, kapja érte a fizetését. Én sem kapok semmi pluszt azért, mert a munkám végzem. Onnantól kezdve, hogy adtunk, egészen másképp bánik velünk.

Csak egy sztori:

Beteg volt a lányom, de a dokinkat más helyettesítette.

A felírt antibiotikumra allergiás lett (penicillin)...

Következő betegség alkalmával már a saját dokink rendelt. Kérdezi, hogy allergiás-e a gyerek valamire? Mondom: igen, a penicillinre!

Erre fel fogja, és felír egy olyan antibiotikumot, amit penicillin érzékenyeknek nem lehet adni!!! Ez akkor derült ki, mikor elolvastam a betegtájékoztatót. De még jó, hogy elolvastam!

Szóval ilyen a mi gyerekorvosunk. :(

2012. júl. 23. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!