Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Titeket felvilágosított a...

Titeket felvilágosított a gyerekorvosotok a 15 hós oltás lehetséges mellékhatásairól?

Figyelt kérdés

Lehet, mert úgyis kötelező, elintézik azzal, hogy lehet belázasodik, az oltás tájékoztatóját pedig nem látom...

Most nézem a netet, mert még két hét után is a mellékhatásoktól szenvedünk, és nagyon lehangoló, amiket olvasok, és ez még nem a legrosszabbak közül való:

[link]

2011. szept. 27. 22:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ebből itt vita lesz.

Én oltás-párti vagyok.

2011. szept. 27. 22:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem akarok vitát, lehet vitázni ami nem kötelező azon, ezen nincs mit igazából... Csak nem értem, miért nem lehet elmondani azt legalább, ami benne van a tájékoztatóban. Pl hasnyálmirigy-gyulladás, vagy következményesen cukorbetegség ?.. (a link egy hozzászólója pont így járt) .
2011. szept. 27. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem mondják el, mert így is úgy is kötelező oltás, ergo tök mindegy, mik a mellékhatások a beadás pillanatában.
2011. szept. 27. 22:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Minket felvilágosított a mi dr.nőnk anno. És milyen jól tette, mert a 10. napon lázasodott be csak.. és legalább tudtam, hogy mitől.
2011. szept. 27. 22:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mint minden oltásnak, ennek is lehetnek mellékhatásai. Van ami ritkább és van ami gyakoribb. Elvileg oda kellene adni egy tájékoztatót az oltás előtt a védőnőnek. De ha el is olvasod, mit tehetnél. Max bízol benne hogy nálatok nem lesz gond. Mérlegelve a kockázatokat és az előnyöket, még mindíg jobb az oltás mint a betegségek ami ellen kaják. Én annyit tettem pluszban, hogy vettem homeopátiás kivezetőszert (nozódát), amit adtam a gyereknek 2 nap lázzal megúsztuk.
2011. szept. 27. 22:37
 6/11 krisztivan ***** válasza:
Ha van otthon egyszerű Algopyrined akkor olvasd el a tájékoztatót.Minden Lehetséges(akár csak 1X is)előforduló mellékhatást le kell írjanak.
2011. szept. 27. 22:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Èn külföldön élek és itt kötelezö a tájékoztatás, egy egész brossúrát kaptunk az elsö oltásnál, mindenröl, de azóta is oltás elött alákell írnunk hogy elolvastuk és megértettük a tájékoztatót. ebben leírja mit okozhat a betegség és az oltás miellen véd mik a mellékhatások.

Az MMR oltás 6 nappal késöbb kezdödhet a mellékhatásai és 3 hétig lehetséges.

2011. szept. 27. 22:40
 8/11 anonim ***** válasza:

nálunk minden védőoltás előtt aláíratnak egy papírt, hogy elolvastam és megértettem az adott védőoltás esetleges mellékhatásait, emellett azt is tartalmazza ez a brossúra, hogy pontosan milyen oltást kap a gyerek, milyen betegség ellen. mielőtt aláírod, el kell olvasni. nem sok idő az egész.

egyébként azért nem biztos, hogy én felülnék minden tudománytalan, anonim írásnak, amit a neten találok. igen, sokan tulajdonítják az autizmust az MMR oltás mellékhatásának, sajnos. pedig csupán véletlen egybeesésről van szó... az autizmus első jelei is kb. 15-18 hónapos korban vehetők észre, hisz a gyerekek ebben a korban kezdenek igazán kommunikálni... az autisták meg ugye nem... [link]

2011. szept. 27. 22:50
 9/11 anonim ***** válasza:
Minket nem tájékoztattak, de mivel úgyis kötelező, gondolom nem akarják riogatni a szülőket. Szokták mondani, hogy az ember bevonzza a dolgokat. Ha napokat görcsölök azon, hogy a gyereknek mi baja lesz, akkor tuti lesz valami. Persze elég lehangoló a magyar egészségügyben, hogy semmiről sem tudunk, örüljünk, hogy ellátnak minket... De ez már egy másik történet.
2011. szept. 28. 00:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Még annyit, hogy az oltások összetevői megdöbbentőek. Valahol olvastam, hogy a hepatitis B oltáshoz elhalt, elhajtott magzatokat is "használnak". Nem tudom van-e ennek valóságalapja, de jobb lett volna ezt is inkább nem megtudni...
2011. szept. 28. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!