Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én vagyok érzékeny, vagy más...

Én vagyok érzékeny, vagy más anyánál is kilőtte volna a barátosnője a biztosítékot?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves kislányom. Barátnőim másik városban élnek, így főleg neten beszélgetünk-levelezünk. Egyikkel ritkán futunk össze interneten, de olyankor is mindig megbánt! Már a többedik eset, hogy oké megkérdezi "hogy van a lányod?" én mondok neki pár szóban valamit, hogy "beszélni tanul" stb. Ő pedig soha nem mulasztja el, hogy ne dicsérje agyon más gyerekét pld. a kolléganője kislányát (az enyémtől kicsit fiatalabb), akiről kérdeztem, hogy sikerült-e a beültetése után simán megszülni Dorkának(Ja, amúgy nincsenek is jóban a nővel)? És elő szokott kerülni közös barátnőnk (3 fia) főleg a legkisebb fia, aki már suliba jár és róla is mindig áradozik, hogy "milyen szép, milyen gyönyörű" stb.

Anno nem értett egyet azzal, hogy gyereket szülök, de szerintem ez az én döntésem és slussz! Közösségi oldalra sem raktam ki gyerekfotót (ergo nem is látta pár hetes kora óta), de az hogy az én kicsimre tesz és közben ezt csinálja ez nekem nem jön be!

2012. júl. 23. 10:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Akkor kerüld a társaságát. Tipikus eset egyébként, féltékeny vagy haragszik rád, ezért jól esik neki ha téged megbánthat.

Sógornőmmel vagyok ugyanígy. 3. éve nem jön össze nekik a baba, nekem van egy 2,5 éves kislányom. Mikor találkozunk nagy ritkán csak abból áll ki, hogy az összes ismerős kisgyerekről elmondja milyen szép, okos, stb. Az én lányomat meg szinte soha nem dícséri, pedig ő is nagyon szép, és okos. Na hát én nem is találkozom a sógornőmmel, ha nem muszály. Csak így tudom őt elviselni, mert más esetben már régen nekiugrottam volna, a férjemmel karöltve, mert ő is kivan rá teljesen. Szóval kerüld a csajt, az ilyen nem barátnő, akkor meg minek idegesíted magad vele.

2012. júl. 23. 10:36
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Én tudom magamról hogy érzékeny vagyok, ez nekem is rosszul esett volna. Hasonló helyzetben is voltam már, egy barátnőm amikor bejött a kórházba a szülésem után, még csak rá se nézett a kislányomra, nem mondott semmit, se egy "gratulálok" vagy "aranyos baba" stb. nem hangzott el. Amikor otthon látogatott meg minket akkor is ugyanez. Kábé rá se bagózott a gyerekre, semmit nem is kérdezett róla, nem is hozott neki semmit. Azóta se egyébként.

Ez a barátnőd nem lehet hogy irigy? Gondolom neki nincs gyereke. Az nem lehet , hogy valamiben kiemelkedően jó a kislányod pl nagyon szép, nagyon értelmes stb? És ezért hangsúlyozza a többi gyerek jó tulajdonságait mert azt akarja hogy rosszul essen neked? Mert én mindenképpen rosszindulatot feltételezek a háttérben. Nem hiszem, hogy igazi barátnőd.

2012. júl. 23. 10:38
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
Előző vagyok, az első is nagyon jól körülírta, szerintem itt kell keresni az igazságot. Sajnálom :-(
2012. júl. 23. 10:39
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Ááá ez a Te rokonod is... utálatos egy dolog, illetve ember!

Csak elgondolkodtatott, hogy én vagyok-e túlérzékeny mikor legutóbb megint felidegesített a "Dorka lánya olyan szépppp, gyönyörűűű" dumájával!

Azután megnéztem a Dorka kislányát fb-on. Persze nem csúnya, de semmi extrát és különlegeset nem láttam rajta.

Gondoltam erre bosszúból, hogy remélem az én lányomból szépségkirálynő-agykutató lesz, így ötvözve a kettőt! :-D

2012. júl. 23. 10:43
 5/15 A kérdező kommentje:

ma 10:38

Neki is van lánya... sajnos nagyon balhés a hölgy :( , már 20 év felett van. Barátnőm 45 (én pedig 37). Szóval elvileg már fel is nőttünk mind a ketten!:)Én sem szültem valami korán... sőt...

Mivel már másfél hónapja nem kerestem őt (ő sem engem) és nem is áll szándékomban többé, ezért kérdeztem, hogy jól érzem-e, hogy nem jó az, ami mindig előjön az Ő részéről.

Ez a kórházas történet még olvasva is nagyon szomorú! Fenéért ment be akkor látogatóba! Illemből?

2012. júl. 23. 10:48
 6/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom, én nem látok olyan nagy tragédiát abban, amit írsz, szerintem túlreagálod. :)
2012. júl. 23. 10:50
 7/15 anonim ***** válasza:
73%

Ohh szerintem akkor is irigy, hiszen te fiatalabb vagy és nemrég kezdted a babázást, az ő gyereke már felnőtt (ráadásul el is rontotta a nevelését ahogy olvasom), ez a korszak neki már nem jön vissza...

Én biztos nem erőltetném vele a kommunikációt. Lehet, hogy felbukkan majd az életedben még, majd röviden válaszolsz neki és kész. Nem szeretem az olyan embereket, akiktől csak rossz kedvem lesz minden alkalommal. Jobb az ilyenektől megszabadulni.

2012. júl. 23. 10:53
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Ez a nő úgy irigy ahogy van! Ez számomra egyértelmű. Nem igazi barátnő az ilyen.

Sógornőm is ilyen. Ha valamit mondok neki, akkor ő egyből rákontráz... Pl. nekem hamar elkezdett nőni a pocakom, mondtam előtte a férjemnek, hogy nézd már, látszódik a pocakom. Erre sógornőm: én nem látok semmit... Pedig csak a vak nem látta. A lányunk viszonylag korán csinált mindent, de az ő barátnőjének a lánya még korábban. (Kár, hogy a csajjal én is jóban vagyok, és szoktunk beszélgetni. Tehát tudom, hogy mikor és kezdett el csinálni.) A lányunkra soha nem mondja, hogy milyen ügyes, szép, de másnak a gyereke ilyen szép, olyan ügyes...

Neki soha nem lehet gyereke, így gondolom ette az irigység, hogy nekem sikerült teherbe esni, gyereket szülni...

A barátnőd is egy irigy dög, aki nem tud más boldogságának örülni.

2012. júl. 23. 10:59
 9/15 A kérdező kommentje:
Most láttam előbb fb-on, ahogy a kislány képeit nézegettem, hogy még oda is beírta a gyerek képe alá, hogy "jajj, de gyönyörű" (ilyen aktív eddig még sosem volt közösségi oldalon)... Én elhiszem hogy tetszik neki, de az anyjával kifejezetten semleges, sőt negatívba hajló viszonyuk volt (Dorka=hülle szőke 3,14 kategória őt idézve) a gyerek születése előtt. Ő állítólag egy nagyon karakán ember. Hát köszönöm szépen... :-D asszem' én ebből a karakán csupa szív néniből nem kérek többet! :D
2012. júl. 23. 10:59
 10/15 anonim ***** válasza:
64%

8. vagyok.

Eszembe jutott még valami, amit soha nem fogok a sógornőnek megbocsátani...

Mikor megszületett a lányom akkor rögtön bejött megnézni a kicsit, én nem kelhettem fel. Bent voltunk közel 1 hétig, és nem jött be máskor meglátogatni minket... Az volt a kifogása, hogy éjszakás volt...

De az élet úgy hozta, hogy 2 másik barátnője is akkor szült (dec. ill. febr.), mikor ő éjszakás volt. Felkelt délelőtt csak azért, hogy bemenjen hozzájuk vajúdás közben... És onnantól minden nap, míg bent voltak... Kicsit fura...

2012. júl. 23. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!