Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire önálló 3,5 év körüli...

Mennyire önálló 3,5 év körüli gyereked?

Figyelt kérdés

Egyedül öltözik, eszik, vécézik, fürdik, fogat mos?

Nem az oviban érdekel, hanem otthon.

2012. júl. 20. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Decemberben lesz 4 éves, kislány.

Egyedül öltözik le (még a szűk pólók nehezen mennek), fel segitséggel (megint csak a pólók okoznak gondot).

Egyedül eszik kanállal, villával, pohárból iszik.

Wc-re jár, nem bilibe teljesen egyedül, odateszik a kisszéket mert magasitott a wc-nk és lelóg a lába. Én törlöm meg a nagydolog után, kisdolog után ő.

Mosakodni tud, de én azért alaposabb vagyok, de a kezét szépen megmossa szappannal.

Fogat mos és öblöget egyedül, de azért besegitek, hogy alapos legyen.

Ha kedve van nagyon önálló, még nekünk is segit :)

De ha fáradt és kedvetlen, akkor nagyon kicsi babásan tud viselkedni.

2012. júl. 20. 08:47
 2/8 anonim ***** válasza:

4 éves fiú. Kényelmes gyerek :)

-egyedül eszik, öltözik, wc-zik (nagydolognál némi segítség még szükséges)

-fürdetni én szoktam, de mondom közben, hogy mossa meg a fülét, hasát, lábát stb, fogmosás úgy van, hogy először én megsikálom neki és utána ő egyedül is. Ezt én így látom jónak, mert az ő kézmozgásuk még annyira nem fejlett, hogy rendesen meg tudja csinálni, meg így legalább olyankor biztosan tiszta :)

Te kisgyermeked mennyire önálló kedves kérdező?

2012. júl. 20. 08:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Jövő hónap végén lesz 3,5 éves a lányom.

Öltözés: fel semmit nem vesz ha mondom neki, viszont ha ő akarja, a hercegnő ruháit simán felhúzta ha olyat játszik.

Mikor haza jövünk leveszi a kardigánt, a cipőt, a nadrágot, a bugyit.

A pólóját nem tudja levenni.

Evés: Bölcsis, ott szépen eszik magában, itthon megszokásom, hogy mikor eszünk, adogatom a szájába, oláne ha olyanná van hogy nem akarja megenni, de ha egyeül eszik, szépen megeszi, pláne a tésztákat villával. Pohárból szépen iszik, se mostanság csak szívószállal! Még éjjel is, ha megébred. Anya hozz inni, viszem félkómásan, erre mikor megkapja, Anya, hol a szívószálam

2012. júl. 20. 08:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Ó az enyém nagyon önálló! Most 3,5 lesz. Nem is hagyja, hogy segítsek, mindent egyedül akar. Hároméves kora előtt már tök egyedül öltözött, még a gombokat is begombolta, csak cipőt kötni nem tudott. Etetni sokszor kéri, hogy etessen, úgy jobban is eszik. De tud persze egyedül enni, bár szeret maszatolni. Egyedül pisil, kitörli, kezet mos. Fogat mosni is egyedül szeret, de utána én is megmosom neki azért. Fürdeni is egyedül fürdik, haját is egyedül mossa. Én nyomom rá a sampont és én öblítem. Szárítani is magának szereti (sok a haja, muszáj szárítani, kivéve kánikulában), de hátul nem tudja, ott nekem kell kiharcolni, hogy megszáríthassam.

Úgyogy szerencsém van! Igyekszem nem letörni a lelkesedését!

2012. júl. 20. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: kaki után nem törli, hanem oviban a dadus törli, otthon én mindig lemosom (okkal).
2012. júl. 20. 08:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Folyt.

Wc-zés, 3 hete kezdtük, de szobatiszta, éjjel nappal , hol bilizik, hol wc-zik. Szépen megtörli, lehúzza, lecsukja a wc-t, nagydolognál lehajol hogy anya töröld meg.

Fürdés:

Nyom a kezébe tusfürdőt, a hasát meg mossa, a többit én.

Fogmosás: ő igazából csak a fogkrémet szívja ki a fogkeféből, és köp, én sikálom neki.

Viszont a minap szomjas volt, nem szólt, oda tolt a konyhába egy széket a csaphioz, elvett egy poharat és engedett magának vizet! Lassan már kiszolgálója magát:)

Egyébként szépen lefoglalja magát, eljátszik 1-2 órát magában, csak amit nem érnek le kell venni neki.

Mesét kiválasztja, Berakja magának a DVD-t.

Könyvet hoz, olvas nekem.

2012. júl. 20. 09:02
 7/8 anonim ***** válasza:

3,5 éves lány. Önálló, de néha visszababásodik, és akkor nekem kell csinálni (van kistesó). Mindent tud egyedül, de ha rájön a babaság, akkor kéri, hogy én csináljam.

Ügyesen öltözik és vetkőzik. Néhány cipzárral és gombbal gondja van, de valamikor megy neki ez is. Cipőt, zoknit, stb egyedül vesz. Vannak szűkebb nyakú pólók, ezek felhúzásában persze segíteni kell.

Ügyesen eszik, levest is, nem borogat.

Pisi egyedül, ő is törli magának. Kaki után szoktam én törölni neki.

Fürdés is megy egyedül, de ezt jobb szeretem én csinálni.

Kézmosás, fogmosás egyedül.

2012. júl. 20. 11:21
 8/8 anonim ***** válasza:

3,5 éves kisfiú (22 hós kishuggal)

Kb 2 éves kora óta eszik egyedül, iszik pohárból. Most már enged is magának vizet, ha megkérem, amúgy szól hogy vizet kér.

Pisilni otthon is és játszótéren is egyedül meg, kakilni kísérni kell, a fenekét én törlöm.

Fürdésnél ha kérem lemossa magát, fogat egyedül mos, de utána mindig átsikálom neki.

Egyedül öltözik és vetkőzik, a zokni felvételét kell korrigálni (a sarka rendszerint elől van) illetve a kis gatyánál megkérdezi melyik az eleje, de utána maga veszi fel.

Kezet egyedül mos.

Játszótéren a többi gyerekkel játszik, szaladgál, motorozik, homokozik, hintánál viszont lökni kell. Egyedül biciklizik már egy éve (pótkerékkel).

Játékait kérésre (többszöri kérésre) elpakolja, tudja mit hol és hogy tárolunk. Dvd-t egyedül indítja, tv-t kezeli. Ágyazásban segít ha kérem.

2012. júl. 20. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!