Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi és milyen gyümölcsöt...

Mennyi és milyen gyümölcsöt eszik naponta 2 év körüli gyereked?

Figyelt kérdés
2012. júl. 13. 16:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egyre válogatósabb.

Tavaly még nagyon jó evő volt, falta a püréket, amiket én készítettem. Megette a barackokat meg a sárgadinnyét (darabosan) is. Idén nem hajlandó.

Reggelire eszik karikákra vágott banánt - de egyenként kell neki adni. Tízóraira eszik pici almadarabokat, a szájába kell dugnom, úgy megeszi. A körtét ugyanígy. A meggyet is szereti, de a mirelitet, azt engedem fel neki. A frisset, amit én magozok, attól fintorog. Szoktam neki adni bolti gyümölcspürét is. Azt is szereti, de darabosan már nagyon válogat.

2012. júl. 13. 17:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan már lassan 4 a nagyobb és 2,5 lesz a kicsi ugyanakkor, de szerencsére nagy gyümölcsevők mindketten.

A nagyobbom nagyjából mindenféle gyümölcsöt szeret, bár a múltkor kipróbáltuk a mangót meg a licsit és egyik sem ízlett neki. De a hazai és az általánosabb importgyümölcsöket mind szereti. Naponta kb két almát (vagy ennek megfelelő mennyiségű szilvát, barackot, meggyet stb mikor mi van idényben) biztosan megeszik, és nálunk sok a gyümölcsös süti a gyümleves, gyümit aprítok joghurtba/túróba, házi szörpöket iszunk stb.

A kisfiam a bogyósgyümölcsöket nem szereti, de ezenkívül az égvilágon mindent. joghurtfélét nem eszik, de nyers gyümölcsöt kb 4 almányit naponta. múltkorában egy 6 kilós dinnyét kivégzett két nap alatt egyedül, de amikor bejött a kánikula, csak dinnyén és vizen élt egy hétig. Egy ültő helyében uzsonna után tegnap megevett 12 szem jó nagy szilvát. Múltkor vacsi után fél órával kitalálta, hogy ő még kér almát (aznap mér megevett vagy 5-6 db-ot és egy csomó meggyet) és repetázott még 2 almát és egy narancsot. Több gyümit eszik egyedül, mint a nővére meg én együttvéve :) De ő mondjuk mindenből sokat eszik, kb akkora adagokat minden főtt ételből is mint a férjem. Szerencsére leugrálja, egy deka babaháj nincs rajta, színizom az egész gyerek.

Unokaöcséim ketten egy hét alatt nem esznek meg annyi gyümölcsöt (nyersen és főzve) mint az én gyerekeim egy nap alatt. mondjuk ők nagyon válogatósak is, szóval biztos ettől is függ. Meg náluk mennek a mindenféle nasik, nálunk ilyesmi elvétve van.

2012. júl. 13. 18:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém egész nap tömi befelé a dinnyét, most hogy itt a szezonja.

Különben mindennap eszik gyümölcsöt, fel sem sorolom mert mindent megeszik a ribizli kivételével.

2012. júl. 13. 20:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam naponta min 1-szer, de gyakran többször is gyümölcsözik: kiwi, banán, narancs, mandarin volt a sláger télen, a mandarin kilószámra ment, egy alkalommal 7-8 db-t tüntetett el. Most a savanyú alma, ribizli, meggy, nektarin és az őszibarack a menő nála.
2012. júl. 13. 20:39
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszoka, mentek a zöld kezek.
2012. júl. 13. 20:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nagy bajban vagyok a kisfiammal,ő nem hajlandó gyümölcsöt enni sajnos.Kicsi korában még ette,most meg már azt vettem észre sorban hagyja el.A banánt,és az almát még megette utoljára,most csak egy kicsi almát hajlandó néha.Nem eszi meg sajnos süteményben,joghurtban,gyümi levesben sem.Kipiszkálja,vagy öklendezik tőle.Lekvárral(házi)próbálom többször etetni,azt még megeszi.A gyümölcslét se nagyon issza meg,hangulat kérdése.A két nővére nagy gyümi evők.El vagyok keseredve.
2012. júl. 13. 21:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok.Ugyanígy vagyok a paprika ,paradicsom és társaival.
2012. júl. 13. 21:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Most barackot eszik, napi szinten 2-3 darabot.

A dinnye nem ízlik neki. :(

2012. júl. 13. 21:42
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy banánt és 1-2 almát szinte mindennap eszik, az eper az nagy sláger volt, és most a málna, ebből kb 20 szemet, valamint most még a dinnyét, amiből egy cikket. Tavaly imádta az őszibarackot és a szilvát, most egy falatot se eszik belőle.
2012. júl. 13. 22:51
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi Nektek is, mentek a zöld kezek.

6-osnak: nem próbáltad, hogy felkockázod, kirakod az Ő kis tálkájába és ott hagyod, hogy szem előtt legyen?

2012. júl. 14. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!