Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az oviba járás miatt nem...

Az oviba járás miatt nem fordulhat elő bepisilés/bekakilás?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam most kezdi el ősztől az ovit, még nagyon az elején vagyunk a szobatisztaságnak. Viszont nagyon félek, ha sikerül szeptemberig leválni a pelenkáról, akkor az oviban, idegen környezet, emberek stb. miatt majd visszaesik. El sem tudom képzelni mit fog ott csinálni, ha egy idegen néni szól, hogy menjen el pisilni. Előttem az a kép van, hogy mindenki elmegy wc-re, ő meg ott áll és fél...
2012. júl. 16. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
ez gyerekfüggő! de előszokott ilyesmi fordulni. viszont ne aggódj már előre.az ovónők is tudják,hogy az elsőévben rendszeresek az ilyen balesetek.és amúgy nálunk el is kísérik őket a wc-hez és segítenek nekik.szóval: nem csak "úgy " kiküldik őket pisilni/kakilni
2012. júl. 16. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk nagyközépsőben kezdik "elvárni" az önálló vécéhasználatot a gyerekektől, de megtanítják őket. "Balesetek" meg előfordulnak, tudják, nem szólnak érte. Legyen bent csereholmi mindig.
2012. júl. 16. 23:44
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem parázod.Majd ha lesznek balesetei akkor félj.A beszoktatás sem fog simán menni,átfogod ragasztani a félelmeidet a kisfiadra.Nem rossz indulatból írom hidd el olvasd vissza amit írtál:félek,ha sikerül,idegen környezet ,idegen néni stb.Nyugi!Nem lesz emmi gond.Más gyerekekkel is előfordul a baleset.
2012. júl. 17. 12:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk előfordult, ehetente 1-2x, de ha rossz passzban volt, akkor minden nap, míg máskor hetekig semmi.

Soha semmi rosszat nem szóltak az óvónők, ők is tudják, hogy ez ilyenkor normális még!

2012. júl. 17. 13:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, nyilván gyerekfüggő, de nálunk speciel fennált ez a probléma, „visszaesett” a szobatisztaságban a gyerek. (Mondjuk ennél ijesztőbb dolgok is lettek vele, tikkelt is egy fél évig.) Az óvónők normálisan kezelték a dolgot, nem volt belőle semmi gondunk.

Ne aggódd túl a dolgot, ha nagyon ráfeszülsz a témára, a gyerekre is átragadhat az idegességed, és csak rosszabb lesz. Beszélj majd az óvónőkkel, én is aggódtam, mert épphogy csak szobatiszta lett szeptemberre, de megmondtam nekik, hogy sajnos az én gyerekemnek szólni kell, hogy elmenjen vécére, mert különben addig tartogatja a nagy játékban, hogy becsurran. Azt kérték, vigyek sok váltóruhát, és megoldották.

2012. júl. 17. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!