Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, ha még a 2,5 éves fiam...

Baj, ha még a 2,5 éves fiam még nem beszél? Lehet fejleszteni? Hiába mondokázok, mesélek, stb. ezek nem vállnak be

Figyelt kérdés
kb 25-30 szo amit mond,mindent megért,én is öt,jol elmutogat,meg persze szavakat mond,de keveset,és az sem mindig érthetöek.pl-gyere-gyeje,stb.mondatot abszolut nem mond.mikor fog beszélni?gyerekorvos szerint 3 éves korig nem gond.de szerintem 3 évesen is lehethogy ugyanitt fogunk tartani,nem tudom elkébzelni mikor lesz ebböl beszéd.már lassan 1 éve igy megy,semmit nem haladunk.többiek már folyékonyan beszélnek.mit tegyek?mivel fejlesszem?

2012. júl. 15. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Vidd el korai fejlesztőbe. A fiam októberben lesz 3, de áprilisban még ő is itt tartott. Voltunk pár alkalommal beszédindító tornán, talán 4x, mert jött a nyári szünet, de hirtelen beindult a dolog. Most egyre több szót mond, elhangzottak az első 2 szavas mondatok is: add vissza, hagyj békén :) Szóval nekünk megérte. Nem kellett beutaló se, a házorvos javasolta, egyszerűen kikerestem neten és felhívtam őket (pécsi vagyok).
2012. júl. 15. 21:51
 2/4 anonim ***** válasza:

A bátyám is nagyon későn kezdett összefüggően beszélni, megértette magát mutogatással. Egyszer anya megunta és mikor mutogatni kezdett mondta neki mindig hogy nem értem, mondd el mert nem értem mit akarsz.

eleinte hiszti lett a vége, de ahogy erőltette hogy fejezze ki magát egyre gyakrabban és egyre több szót kapcsolt össze.

Nem tudom hogy ez működik e, de nálunk bevált 20 évvel ezelőtt:)

2012. júl. 15. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:

én 2 éves korában elvittem fejlesztésre.

most is le van maradva, ezt nagyon látom a játszón, hogy messze nem úgy beszél mint a vele egyidősek, de azért nagyon sokat segített a fejlesztés, több 100 szót használ, 3-4 szavas mondatokban beszél, pár hete kezdett el ragozni, ha mesét nézünk ő mondja, hogy mit lát, azt is kis mondatokban :)

2,5 éves fiú

2012. júl. 15. 22:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Korai fejlesztőben logopédus foglalkozik vele, beszédindító terápia keretében.
2012. júl. 16. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!