6 éves gyerekünknek hamar elkallódik a figyelme. A koncentrálás sem megy sokáig, mert eszébe jut valami egyéb dolog, és azonnal elterelődik a figyelme a feladatról. Mivel lehetne ezt fejleszteni?
Figyelt kérdés
Szeptemberben iskolába megy. Milyen feladatokat csináljunk vele itthon, hogy ez a problémánk megoldódjon. Az oviban dicsérik az óvónénik, hogy nagyon okos, csak a figyelmével van gond.2012. jan. 25. 21:46
1/4 anonim válasza:
Gyakoroljátok minél többet és ha észreveszitek hogy nem figyel oda ahova kéne akkor szóljatok rá többször is. Ez sok türelmet igénylő dolog. Fontos ha nem úgy alakul ahogyan gondoljátok soha ne szidjátok le csak kedvesen és mindig rendszeresen.
2/4 anonim válasza:
Kártyázz vele!
Ebben a sorrendben tanítottam a 6 éves unokámat kártyázni:
1. Piros visz mindent.
2. Svindli.
3. Zsír.
4. Makaó - legjobb a spéci "Solo" kártyacsomaggal.
5. Most már a 21-nél tartunk.
3/4 anonim válasza:
Én azt tapasztaltam a családomban levő gyerekeknél, hogy amint iskolába mentek, ott ez megváltozott. Unokaöcsém idén kezdte a sulit, meg volt győződve mindenki róla hogy egyáltalán nem fog figyelni, már a szülei is kétségbe voltak esve hogy mi lesz vele, de nagyon jól helyt áll, és kiváló felmérőket ír. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!