Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti elengednétek az éppen,...

Ti elengednétek az éppen, hogy csak 6 éves lányotok nagyszülőkkel külföldre egy hétre?

Figyelt kérdés
Légyszíves indokoljátok, hogy miért nem illetve, hogy miért igen?

2012. júl. 12. 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azert nem, mert nalunk a nagyszulok nem beszelnek ugy nyelvet, hogyha baj lenne a gyerekkel, el tudjanak igazodni. Ha beszelnenek, akkor sem biztos, de atgondolnam. Fugg attol is, hova.
2012. júl. 12. 16:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen. Annak idején én is mentem a nagyszülőkkel az Adriára, és hatalmas élmény volt. Nekem nem számít, hogy beszél-e nyelvet a mama (nem beszél) mert ismerem, tudom, hogy bármi gond van, addig megy, amíg meg nem oldja.

Úgyhogy simán engedném.

2012. júl. 12. 17:58
 3/8 anonim ***** válasza:

A második konkrétan leírta, amit akartam. 5éves koromtól vittek Horvátországba, majdnem minden évben 2 hétre. Senki nem beszélt semilyen nyelvet, mégis mindig minden megoldódott. Nagyon ügyesen tud ám az ember kézzel-lábbal kommunikálni, ha rá van utalva. Az utolsó közös nyaralásunkkor 12éves voltam, szívritmus zavara lett a papámnak és a 2 hétből 1 hetet a Sibeniki kórházban töltött. De még ott sem volt gond. Szépen lehet kommunikálni nyelv nélkül is, ha kell. De nálatok semmi ilyen gond nem lesz, ezt csak példának írtam.

Én mindenképp elengedném a kisfiam, ha vinni akarnák, mert nagyon jól összehozza őket. Én ennek is köszönhettem, hogy jó kapcsolatom lett a nagyszüleimmel. Másrészt az az 1 hét Paradicsom lenne a kiscsajszidnak, gondolom minden kívánságát lesnék :)

Ez persze a ti döntésetek, nem akarok beleszólni, de ha én a helyedben lennék, elengedném.

2012. júl. 12. 19:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez egyéni, attól függ, szokott-e a gyerek nagyszülőkkel huzamosabb időt tölteni, és mennyire talpraesettek a nagyszülők.
2012. júl. 12. 19:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Én hat évesen mentem először külföldre anyukámmal és a keresztanyámmal. A keresztanyám eléggé idős, anyunál majdnem tíz évvel idősebb és anyu se fiatal (39 volt, amikor születtem). Következő évben már csak a keresztszüleim vittek, akik bár nem nagyszülők, de mégsem a szüleim és nem is beszélnek nyelveket, max kersztapám németül száz szót. De semmi baj nem volt. Bár az utazásra annyira nem emlékszem, de azt mondta keresztanyám, hogy az egyetlen baj az volt, hogy egy hajóúton viharba keveredtünk és tengeri beteg lettem, egyébként más zűr nem volt.

Most 21 hetes várandós vagyok, ha eljut odáig a dolog én elengedném mind a két nagymamával és nagypapával akárhová, hiszen ők is tudják, hogy felelősséggel tartoznak, és már egyszer felneveltek egy gyereket, tudják, hogy mire mi a megoldás. A probléma csak ott van, hogy az egyik nagyszülőpáros magyar, a másik meg kínai, úgyhogy a megoldások nem lennének ugyanazok mondjuk lázcsillapításra. :)

2012. júl. 12. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Simán.

A szüleimmel gondolkodás nélkül (sokat járnak külföldre, minden gyerek-gondot meg tudnának oldani, pedig ők se nyelvzsenik). Mo-n már voltak idén 5 napra (3,5 és másfél évesek voltak).

Anyósomékkal még nem voltak, nem is aludtak még náluk, de ha ők bevállalnák, akkor miért ne?

2012. júl. 12. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha el szeretnék vinni és a lányom is akarna menni, akkor biztos elengedném a szüleimmel. Apum beszél németül, angolul, szóval ez a része sem lenne gond, de ha nem beszélne, is elengedném. Megbízok bennük 100%-ig.
2012. júl. 12. 23:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem az én szüleim, hanem a páromé. Nem annyira nagyon bírom őket. Eddig akárhányszor nála volt a gyerekem, mindig történt valami. Anyós maga a balszerencsétlenség. Állandóan esik-kel. Minden évbe valami baleset történik vele, saját magának köszönhetően. Após elég beteg, 1 hete jött ki a kórházból, Nagyon nagy műtéteket csináltak rajta. Élet-halál közt volt. És még mindig nem épült fel. Szóval ezeket a háttérinformációkat kihagytam. Állandóan egrecíroztatnak, hogy adjam oda nekik a lányom. Már rohadtul elegem van belőle. Szokott amúgy náluk aludni hétvégén, meg amikor szültem a picit, 5 napig náluk volt, na de mégsem külföldön. Én tartok ettől az egésztől. Mert ha itthon lenne náluk, azt nem bánnám, mert ha bármi van, odamegyek. Na, de külföldön? Én nem tartom őket elég megbízhatónak. Ettől függetlenül persze a lányom előtt ezeket a dolgokat nem mondom, meg, mint azt mondtam, megengedem, hogy náluk aludjon, meg elmenjenek ide-oda. Még azért emésztgetem a dolgot.
2012. júl. 12. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!