Elengednétek így a férjeteket külföldre dolgozni?
A férjem katona, jövő tavasszal menne misszióba, ami 6 hónap.
A lányunk akkor lesz 2 éves. Már bölcsis lesz, én most ősszel megyek vissza dolgozni. De nincs segítségem a férjemen kívül. És fogalmam nincs, hogy oldom meg pl. a nyári leállást a bölcsiben, ami másfél hónap? Mert ha még beteg a gyerek, akkor azt a pár napot meg tudom oldani valahogy.
Nagyszülők, rokonok nincsenek, a bébiszitter, aki néha vigyázott rá, nyáron nincs, mert az unokájára vigyáz nyári szünetben.
Meg azt sem tudom, hogy a ház körüli munkákat hogyan lehet kivitelezni egy ekkora gyerek mellett? Pl fűnyírás.
Ki lehet így bírni 6 hónapot?
Férjem is katona, és ő is gondolkozott, de nem megy. A pénz jól jönne, viszont én vidéki vagyok és Pesten dolgozok teljes állásban, napi 3 órát fogok utazni, úgyhogy esélytelen lenne, hogy el tudjam hozni a lányunkat a bölcsiből. Segítség nálunk van, egy nagymama, de ő még dolgozik, így ő sem érne mindig oda, meg nem is akarom leterhelni.
Na, de a lényeg, hogy párommal közösen végiggondoltuk, és arra jutottunk, hogy most még nem alkalmas az, hogy elmenjen. S igen, kikérte a véleményem, bármennyire is felnőtt ember, mégis közösen döntünk, mert a családunkról van szó.
Mérlegeljetek, számoljatok, és amit megoldhatónak gondoltok, azt tegyétek. Ha ebbe most nem férne bele a misszió, akkor azt is beszéljétek meg.
Ha van rá keret, akkor vegyetek fel babysittert.
Amúgy a bölcsikben is van ügyelet, legalábbis itt van.
Az én apukám katona. Anyukámmal elváltak, a mostani felesége nagyon jól viseli. Három gyerekkel volt itthon, dolgozott mellette.
Ha ott leszel, meg fogod tudni oldani.
A nyarat mondjuk szomszéd segítségével, esetleg az egyik bölcsis gyerek anyukájával.
Én engedném a férjemet.
Az én férjem most júliusban megy ki 6 hónapra...Költözünk/költözök szolgálati lakásba, fiamnak szeptembertől bölcsi, én megyek vissza dolgozni, fősulira járok...Sajnos, nem sok beleszólásom volt, ezt részben ő döntötte el, részben parancsot hajt végre, de engem nagyon megviselt a hír. Annyiból könnyebb a helyzetem nálad, hogy a szüleimre számíthatok, mégha 30km-rel arréb is élnek, és mivel lakás és nem ház, elvileg "kevesebb" a meló, illetve hát, eddig is nekem kellett ezt megcsinálni.Tehát a "végrehajtás" és "túlélés" része biztos menni fog, mert hát más is megoldotta, és nekünk is muszáj megoldani, én inkább az érzelmi részén aggódok:nagyon fog hiányozni, sose volt még ennyit távol, aggódom, hogy a fiam hogy viseli a sok változást és az apja hiányát, és egy kicsit bennem van a félsz, hogy 6hónap hosszú idő, lányok is vannak külszolgálaton...
De kitartás, menni fog, hamar eltelik és a pénz talán kicsit könnyít a helyzeten.
Ez egy jó kérdés és a válaszom nem tudom.De ha kapna egy jó ajánlatot anyagiakra gondolok,akkor szerintem igen.Tele vagyunk hitelekkel s nem megyünk egyről a kettőre.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!