Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elengednétek (elengedtétek)...

Elengednétek (elengedtétek) 2,5 éves gyermeketeket?

Figyelt kérdés
Kislányom majdnem 2,5 éves, és a nagyszülők szeretnék elvinni magukkal 3 napra "nyaralni" március végén. Viszont 2 éjszakát még nem töltöttünk külön tőle, félek, hogy megviselné. Nagyszülőket imádja és viszont. A szállodában lesznek gyerekek, vele egykorúak is (ismerősök). Ti ennyi idősen már elengedtétek kislányotokat/kisfiatokat 2 vagy több éjszakára? Nem volt gond belőle?
2012. febr. 29. 13:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Te ismered a gyerekedet, hogy sírna-e utánad. Az én lányom 28 hónapos, én őt még egyedül nem engedném el 3 napra.
2012. febr. 29. 13:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

èn elengedném, mert csak 2 éjszaka, és ha üvölt akkor max az elsö után haza jönnek.

készítsd fel öket, hogy idegen hely, idegen emberek, idegen ágy. lehet még éjfélkor is csak szenvedni és üvölteni fog az elalvás miatt, de lehet a kimerültség miatt 8-kor már alszik. kérdés nagyszülök mennyire tudják kezelni.

2012. febr. 29. 13:34
 3/13 anonim ***** válasza:

Én elengedném.

Az én kisfiam áprilisban lesz 2 éves, múlt hétvégén két éjszakát volt a nagyszülőkkel, mert mi elutaztunk kettesben a férjemmel. Ez afféle főpróba is volt, mivel egy hónap múlva itt a tesó, és akkor minimum három éjjel lesz tőlem távol, amíg a kórházban leszek. (Igaz, akkor az apja lesz vele, na de akkor is.) Nem volt semmi gond, nagyon élvezte a mamáékat, állítólag egyáltalán nem is sírt, de utána azért pár napig a megszokottnál bújósabb volt.

Nálunk is már izzítanak a nagyszülők egy nyári hosszú hétvégére. El is engedem örömmel.

2012. febr. 29. 13:37
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha a gyerek akarna menni, akkor elengedném. Viszont megígértetném a nagyszülőkkel, hogyha nagyon gáz az első éjszaka akkor hazajönnek hamarabb.
2012. febr. 29. 13:48
 5/13 anonim ***** válasza:

A kislányom 2,5 éves volt, amikor először ment nyaralni 1 hétre a nagyszülőkhöz (előzőleg sosem töltötte nélkülünk az éjszakát).

Mi megkérdeztük a gyereket, szeretné-e, és megbeszéltük anyósommal, hogy ha nagyon nem bírja a leányzó, akkor hazahozza (250 km-re laknak, de anyósom nagyon rugalmas, busszal simán hazahozta volna).

Tök simán eltelt az 1 hét, nagyon jól érezte magát. Igaz, amikor mentünk érte, akkor kicsit "büntetett", hisztisebb volt a szokottnál, de ez 1-2 nap alatt lezajlott.

2012. febr. 29. 13:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Március végéig még lehet egy próba ottalvást is csinálni. Én elengedtem, 2 évesen egy hetet töltött nélkülem a dédszülőkkel. Most 4 éves, és hetente egyszer a dédinél alszik!
2012. febr. 29. 13:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem augusztusban lesz 2 es fel eves a kisfiam es juniusban 3 ejszakat tolt majd a nagyszuloknel mert mi a ferjemmel megyunk egyet Horvatorszagba 5 eves hazassagi fordulo alkalmaval. :)
2012. febr. 29. 13:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Te ismered a kislányod és a nagyszülőket!Itt nem rajtunk van a hangsúly!Amugy én igen egy ekkora gyerköcöt elengednék de nálunk ez kizárt mert a nagyszülők tojnak nagyívben a napirendre arra h a kislányomnak mi jó és mi nem stb stb...az én kislányom 2 éves de fél napnál tovább még nem volt náluk és ha tehettem nem is lesz....ha nálatok a nagyszülők betartják "szabályokat"akkor igen elengedném...
2012. febr. 29. 13:54
 9/13 anonim ***** válasza:
Elengedném. Már két manókám van,a kisfiam még csak 3 hónapos, a lányom már 2,5 éves. Egészen pici kortól ahhoz vannak szoktatva, hogy nagymamik,tesóm,keresztanyák vigyáznak rájuk (ez nem azt jelenti,hogy állandóan velük vannak,hanem mondjuk heti kétszer.) Persze kisfiamra ez a heti két alkalom még nem annyira jellemző. Mivel kislányom hozzá van szokva ahhoz,hogy rokonokkal van elengedném,sőt már nyáron,amikor 2 éves volt sokat volt Balatonon a szüleimmel ill. járunk különféle baba-mama programokra.
2012. febr. 29. 14:02
 10/13 anonim ***** válasza:
2 fiam van. a nagyobb pont az első szülinapján ment el először a nagyszülőkkel 2 napra. Semmi gond nem volt.
2012. febr. 29. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!