Mit tegyek? Hogy mondjam meg neki? Nem akarom elveszíteni!
Figyelt kérdés
Kislányom 7 és fél éves.Férjemmel elváltunk amikor 4 éves volt,de rendszresen találkozott az apjával.Itt hagyta nekünk a lakást,a kocsit és anyagilag is segít,bár plasztikai sebész szóval nem nagy dolog neki és tök rendes velünk.DE...van egy új felesége,tőle egy 2 és fél éves kislánya és egy 7 hónapos kislánya és,ha jól tudom megint terhes a csaj.A hölgyemény 24 éves volt férjem 30. Szerintem korban sem illenek egymáshoz,ráadásul a csajszi egy gyönyörű,szőke hajú,műcicis nő,de emellett okos és még jó anya is,szóval tökéletes.A kislányunk minden hétvégén náluk van és most nyáron is elég sokat.Holnap is viszem át,mert Pénteken utaznak Egyiptomba 2 hétre.5en,mint egy család... :S Imádja féltestvéreit az apját és nem utolsó sorban a "mostoha anyját".Tegnap előállt azzal az ötlettel,hogy mi lenne,ha hozzájuk költözne.Én nem akarom engedni.Hogy mondjam meg neki? Azt se szeretném,hogy megutáljon,mert nem engedem neki,de én nem bírnám ki,ha elveszíteném. :(2012. júl. 11. 21:41
21/27 anonim válasza:
az első gondolatom az volt, hogy apu szeretné megspórolni a gyerektartást. Az én nagy lányom apja 10 ezer forintért képes volt kiváltani több hitelkártyát, és kilóra megvenni a 7 éves lányomat... Ha az új asszony tényleg megint terhes, bébi szittyó nélkül 3 nagyobb +1 újszülött mellett megnézem, hogy fog kinézni, komolyan! Tanácsot nem tudok adni, de nekem nagyon bűzlik, hogy ex meg akarja spórolni a mi havi bevételünknek megfelelő t.d.t. :S
22/27 anonim válasza:
Nem olvastam el a válaszokat,lehet már tanácsolták neked amit irok.Szerintem a volt férjed párjával kellene beszélned.Irtad hogy nagyon szereti a lányod,meg elvileg a nő is.Meg kellene kérni a hölgyeményt,hogy beszéljen a lányoddal,de azért ne zúditson rá mindent,hanem szép apránként,pl hogy te mennyire szereted,és hogy hogy esne az neked ha elköltözne hozzájuk.Te mindent,vagyis elég sok mindent megengedsz neki,rengetegszer lehet ott,sok utazás,játszásban van része,de az anyukája mellett a helye.Kicsit arra kéne rávezetnie,hogy ritka az ilyen,és nagyon szerencsés helyzetben van,hogy ilyen jóba legyenek az elvált szülők,és az újdonsült párja a volt feleséggel,na meg a gyermek a mostohával és a féltestvérekkel.És hogy te nem tiltassz meg neki ebben szinte semmit hogy mennyit találkozzanak,nem szapulod a mostoháját...stb,örülnie kell hogy ilyen remek anyukája van,hogy ilyen helyzetben is ilyen példaértékűen viselkedik,csak az ő érdekeit nézi,hogy mi legyen a legjobb neki.Más elvált szülők gyerekei álmodni sem mernek ilyen életről,harmóniáról mint a tiétek.Valahogy ezeket kellene a mostoha anyjának elmondania a lányodnak.Lehet zavarosan és össze-vissza irtam le,de remélem a lényeget kiszűröd.Lehet már beszéltél vele,nem tudom.Azt sem tudom nektek milyen a kapcsolatotok,mármint szoktatok-e beszélni a mostohával?Mert szerintem ez hatásos lenne.
23/27 anonim válasza:
Nekem 3 gyerekem van az első házasságból. Hetente van váltás, 1 hét itt, 1 hét ott.
Már elég nagy hozzá a lányod, hogy ez kivitelezhető legyen!
Nálunk bevált!
Mindkét helyen megvan mindenük a gyerekeknek. Én is új házasságban élek, volt férjemnek is van élettársa, sőt mindenhol van közös gyerek is. Tehát mindkét helyen 4-en vannak.
Próbáld meg ezt! Így nem veszítesz!
24/27 anonim válasza:
Az a baj, hogy azzal, hogy etiltod az apjától bármilyen szinten is (utalok itt előző hozzászólásokra, pl. csökkentsd az eddigi láthatások számát, ne engedd odaköltözni, stb.) simán az ellenkező hatást érheted el a lányodnál, mint ami a célod. Lehet, hogy meg fog haragudni rád ezért. Én is amondó vagyok, hogy nincs más választásod, hagynod kell, hogy megtapasztalja a másik utat is, és bíznod kell magadban és a kapcsolatotokban, hogy visszatalál hozzád. Nagy ennek az esélye, a mostohaanyja, akármilyen kedves is vele, soha nem fogja helyettesíteni az anyukáját. Erre az első érzelmileg labilis helyzetében ő is rá fog jönni. Nagyon nehéz lehet ez neked, de én erre más értelmes utat nem látok. Ha tiltasz, csak jobban fog vágyakozni oda.. Abban pedig van valami igazság, hogy az apukájának ugyanolyan joga van, hogy vele éljen, mint neked, még ha érzelmileg jóval előnyösebb helyzetben is van, hiszen már van egy új családja (bár erről egy ügyvédet azért biztos megkérdeznék még). Ha nagyobb lesz a lányod, ez nem is lesz téma többé, jó esetben úgy fog jönni-menni köztetek, ahogy éppen kedve tartja. Mostani helyzetben esetleg hasznos lehet, ha kompromisszumként felajánlasz a lányodnak egy próbaidőt (pár hónap, vagy nem tudom), és aztán visszatérhettek a kérdésre. (De ha átköltözik, akkor te ugyanúgy igényt tarthatsz a hétvégékre, mint most az apja!) Végleges megoldásként, ha nem tágít a kislány, még mindig igényt tarthatsz a közös felügyeletre, amiről az egyik előző hozzászóló írt (egy hét itt, egy hét ott, mi családunkban is van ilyen). Ne félj, ha eddig szeretetteljes, bizalomra épülő kapcsolatod volt a kislányoddal, nem fogod elveszíteni. Csak bíznod kell abban, amit eddig felépítettél vele. Nagyon szorítok nektek.
25/27 anonim válasza:
én csak arra tudok gondolni h mi van ha engeded h menjen próbaidőre és elvakítja a gazdagság és maradni akar? Mi az a kor amikor egy gyerek már azt is látja h könnyű úgy ővele foglalkozni h a háztartást viszi a bejárónő,a többi gyereket meg esetleg a bébiszitter? tisztelet azon 4gyerekeseknek akik enélkül eredménnyel menedzselik a napokat! Nagyon nehéz helyzetben vagy,nincs ilyenben tapasztalatom,de legalább 2hétvégét visszakérnék a 4ből hogy otthonra is jusson neki móka+pihenés,Veled! Havi 300ból te is tudsz már neki biztosítani egy színvonalat!ha meg megvonja apu,egy 7éves már felfogja h akkor nem is szereti őt annyira az apukája,ha elvette. Egyébként műcici ide vagy oda,nem értem ezt a mostohaanyut sem, egy 2éves,7hónapos és pocaklakó mellett miért és hogyan akarja még más gyerekét is bevállalni?honnan van energiája rá? És kivel van a 2gyerek amíg a lányoddal közös programokat csinál? Ha nem lenne gyerekük,még talán érteném miért szeretik/nék ennyire a lányodat,de ha egy kicsit is belegondolnának a te helyzetedbe,azt kellene mondaniuk h nézd kicsim,mi bármikor szívesen látunk,de anyukád vigyázott rád idáig,vele fogsz élni ezen túl is,ő szeret téged a világon a legjobban! Ha korrektek lennének,most a te pártodra kellene állniuk,mert neked csak ő van,nekik meg lassan 3... Remélem a számodra legpozitívabban oldódik meg a helyzet! Írd majd meg,mire jutottatok!
27/27 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Már majdnem négy év eltelt, mi történt veletek azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!