Mit tegyek? Hogy mondjam meg neki? Nem akarom elveszíteni!
Olyan neki az apjáéknál, mint egy idilli, állandó nyaralás. Nagyon cukormázas, nekem úgy tűnik ez vmi haditerv is lehet, hogy oda költözzön hozzájuk. ez az odaédesgetés... de nagyon irigylem a mostohaanyukát,h ennyire kipihent.
Szerintem el kéne menned egy pszichológushoz és egy ügyvédhez is és velük beszélned.
A kislányodat megértem, olyan, mintha bérlete lenne a legszuperebb vidámparkba, ott állna a bejárat előtt, de nem léphetne be rajta, a többi gyerek meg bent hancúrozna. Minden gyerek így reagálna.
10-es :) igen műcicivel szoptat.Tejbimbók mögé lett rakva az implantátum így nem gáz.
13-mas,azért van ennyit náluk,mert így egyeztünk meg az pajával még annó és a lányzó is szeret ottlenni.Na meg,hogy a lányomnak legyen a legjobb és,ha szeret ottlenni akkor hagy legyen,de nem gondoltam,hogy valaha előáll egy ilyennek,hogy oda szeretne költözni :S de attól is tartok,egyébként igen,hogy,ha én nem engedem át vagy csak havonta avgy hasonló,akkor csak a gyerektartást fogja nekünk fizetni és úgy megélni elég necces lenne. Így meg havi 300-at ad,és,ha kell valami a gyereknek azt sokszor megveszi.
Szerintem nagyon sok gyerek, akinek a szülei elváltak de amúgy normális emberek, azt hiszi, hogy a másik szülőnél jobb lenne lakni. Ha mégis odaköltözne, hamar kiderülne, hogy ott sem csupa móka-kacagás az élet. Jönnek a hétköznapok problémái, az apukának is biztosan vannak rossz napjai, a pótmama a 3. baba születése után valószínűleg fáradt lesz, kevesebb ideje lesz a kislányoddal foglalkozni, programokat csinálni.
Szerintem nem kellene bármit is változtatnod, erőlködnöd, hiszen te vagy az ANYUKÁJA, és a soraidból ítélve rendes, értelmes ember vagy. Önmagadért kellene, hogy szeressen a kislányod, és biztosan szeret is téged.
Nekem is nagyon fájna, ha a gyerekem ilyen ötlettel állna elő, nagyon nehéz lehet neked. Tudom, hogy nem akarod őt elveszíteni, de én lehet, hogy megkockáztatnám, hogy ideiglenesen (pár hónapra) odaköltözzön az apjához, ha akar. Aztán majd visszamegy hozzád...
Azért is mondom ezt, mert a férjem előző házasságából született fia egy ideig az anyjánál volt, majd az apjánál, végül (a fiú akarta így) ismét az anyjához került. Mindkét szülő viszonylag szigorú és az anyja nem keres olyan jól, mint az apa, mégis hozzá húzta a szive.
sokat gondolkoztam ma rajtatok és most azt gondolom, hogy azzal, hogy minden hétvégén ott lehetett a kislányod, nem a volt férjed lett hétvégi apuka, hanem te hétköznapi anyuka. egyszerűen hozzád kötődik a kötelesség, az apjához és a mostohához a boldogság, pihenés, szórakozás, család.
ez most ennek az engedékenységnek a következménye: vagyis már korábban elengedted a lányodat, a lányod most csak szeretné a lelki elengedést fizikai síkra engedni.
Ha vele akarsz élni, legyél újra lélekben az anyukája, szeresd vele tölteni a szabadidőtöket is. Legyen programjaitok, titkaitok, közös élményeitek, éljetek.
a pénz meg... Ha emiatt elveszi a pénzt a volt apuka, akkor nem is szereti igazán a lányát. Majd elmész a bíróságra és kiharcolsz magasabb gyerektartást. harcolj a lányodért vagy tényleg engedd el, ha igaziból elég neked az a pár óra és kötelesség belőle délutánonként.
Nem ítélek el, nem is kioktatni akarlak, ne sértődj meg!
Tapasztalatból írom, ugyanis egy közeli ismerősöm így nőtt fel: nála az anyuka dogozott, gürizett éjjel-nappal, így a fia h-szombatig a nagyival volt. Pénteken vitte haza az anyuka és vasárnap este vitte haza. A férfi már felnőtt és 100%-ban a szüleit tartja magához közel és úgy tekint a nagyinál való létre, mint kényszer-helyzetre a suli és tanulás miatt (pedig imádott ott is lenni). Szóval imádja a nagyszülőket is, de a szüleihez ugyanolyan erős a kötődése, mint mondjuk nekem, aki folyamatosan együtt élt a szüleivel.
Hú, hát nem irigyellek, elég nehéz helyzet.
Esetleg a nagyszülőknél nem tudtok huzamosabb ideig nyaralni? Egy kicsit kizökkenne az apa és új családja feeling-ből, ha már annyira tetszik neki.
Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi "baj", és meggondolja magát a kislányod, nem akar az apukájához költözni!
Írj, ha valami változás történt, komolyan érdekel!
Havi 300-at ad??? Nem semmi lehet a volt férjed fizetése.
Arra nem gondoltál, hogy az apja és neje ültették el a bogarat a gyerek fülébe, hogy költözzön oda.
Kiderült, hogy tetszik az új asszonynak is a lányod, jól kijönnek, akkor miért ne tehetnék meg, hogy odavegyék, akkor 300 ezerrel beljebb lennének és még a sajátjaiknak is lenne egy idősebb testvérük.
Gondolom a háztartás ellátása sem gond, bejárónő, takarítónő, így egyel több vagy kevesebb, nem probléma.
Az apával beszélj, bár szerintem nem sok értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!