Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Hogy mondjam meg...

Mit tegyek? Hogy mondjam meg neki? Nem akarom elveszíteni!

Figyelt kérdés
Kislányom 7 és fél éves.Férjemmel elváltunk amikor 4 éves volt,de rendszresen találkozott az apjával.Itt hagyta nekünk a lakást,a kocsit és anyagilag is segít,bár plasztikai sebész szóval nem nagy dolog neki és tök rendes velünk.DE...van egy új felesége,tőle egy 2 és fél éves kislánya és egy 7 hónapos kislánya és,ha jól tudom megint terhes a csaj.A hölgyemény 24 éves volt férjem 30. Szerintem korban sem illenek egymáshoz,ráadásul a csajszi egy gyönyörű,szőke hajú,műcicis nő,de emellett okos és még jó anya is,szóval tökéletes.A kislányunk minden hétvégén náluk van és most nyáron is elég sokat.Holnap is viszem át,mert Pénteken utaznak Egyiptomba 2 hétre.5en,mint egy család... :S Imádja féltestvéreit az apját és nem utolsó sorban a "mostoha anyját".Tegnap előállt azzal az ötlettel,hogy mi lenne,ha hozzájuk költözne.Én nem akarom engedni.Hogy mondjam meg neki? Azt se szeretném,hogy megutáljon,mert nem engedem neki,de én nem bírnám ki,ha elveszíteném. :(

2012. júl. 11. 21:41
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el neki mit jelent ő a számodra! Hogy az apukája a másik családjával él, és hogy neked ő a család! 7,5 évesen képes felfogni! Ne azt mond neki, hogy nem, csak értesd meg vele, mit is jelent számodra!
2012. júl. 11. 21:46
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
beszélgessetek. mond meg neki, hogy a pénz nem minen, hogy az értékek fontosabbak. meséld el neki, h vártad őt, hogy milyen jó volt, mikor a pocidban volt. hogy ő a te véred, a te gyermeked és melletted a helye. mond el, hogy te bármit megtennél érte és nagyon szereted. a volt férjeddel is beszélj, hogy erről sürgősen beszéljék le a lányod.
2012. júl. 11. 21:48
 3/27 anonim ***** válasza:
83%

Mindig Te maradsz az anyukája, ez az odaköltözés csak puszta fellángolás. Nem bírná 2 hétig sem.

Most tetszik neki a gazdagság, a gondtalan élet, a nagy idilli család képe, de majd jön a suli, és minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Egyszerűen mondj annyit, hogy NEM. Nem szükséges magyaráznod, még a végén Te mentegetőznél,hogy ne haragudjon, mert Te nem viszed Egyiptomba.

Majd lenyugszik, nem kell vele foglalkoznod. Gyerek még, tele furcsa ötletekkel gondolatokkal:))

2012. júl. 11. 21:50
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, ez nagyon nehéz helyzet. Egyrészt nagyon jó, hogy jó a kapcsolata az apukával és a mostoha anyjával, másrészt beszélned kell vele. Mondd el neki, hogy az apukájának új családja van, egy kisgyermeknek pedig az anyja mellett a helye. Fontos, hogy tudja, hogy mindketten szeretitek, bármikor mehet az apukájához, fordulhat hozzá a gondjaival, de nem költözhet oda. Nagyon nehéz tanácsot is adni, hiszen végülis ugyanannyi joga lenne nála is lakni, de most próbálom a te szemszögedből nézni. Próbáld meg elmondani neki, hogy ha ő elmenne, te nagyon egyedül lennél és szomorú lennél. Ne tiltásként élje meg, hanem érste meg, hogy ez a dolgok rendje. Ha tényleg olyan a kapcsolat, kérheted az apuka vagy a nőci segítségét is, bár ez necces. :/

Sajnálom, ha nem tudtam érdemben segíteni, de nagyon együttérzek veled. Kívánom, hogy megoldódjon a dolog :)

2012. júl. 11. 21:50
 5/27 A kérdező kommentje:
Beszéltem vele. Elmondtam neki,hogy mennyit jelent nekem,meg hogy az én pocimban volt és,hogy nekem ő családom.Erre közölte,hogy ő az apja gyereke is az ő vére is és apa is napjában 100-szor elmondja neki mennyire szereti és a "mostoha anyja" is. És hogy a két féltesójával is imádják egymást meg,hogy milyen jól eljátszanak.Apukája nem szertené róla lebeszélni. Se rábeszélni,se lebeszélni nem szeretné.Nekem 4szemközt elmondta,hogy örülne neki ő is és a Laura is nagyon szereti,attól függyetlenül,hogy nem az ő lánya.És,hogy a nagyobbik kislányuk is állandóan várja már,hogy mikor megy át a kislányom,minor játszhat vele.
2012. júl. 11. 21:54
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Nos,először is,ne marcangold magad azzal,hogy ő jobb,mint te stb mert azt a gyerek megérzi.Hidd el neki is van rossz tulajdonsága,bőven.Próbálj a kislányodnak minél több programot szervezni kettesben (vidámpark,játszóház uszoda...),és ha esetleg az apuka is benne van hármasba vagy akár az új családdal együtt is elmehettek néha-néha valahova.Beszélhetsz az apuval,hogy egyszer-egyszer a hétvégéken felül átmegy a kiscsaj.És mindezt azért,hogy érezze a lányod,hogy te nem akarod az apjától elszakítani őt,hogy támogatod azt,hogy ő nála legyen.De mégegyszer hangsúlyozom azt is,hogy legyetek nagyon sokat kettesben is és szervezz be izgis kalandokat.

Ez egy nagyon nehéz helyzet,és ahogy látom főleg neked.Próbálj erős maradni,a gyerkőc érdekében.Az ember csak akkor tud magabiztos maradni,ha nem hagyja,hogy más elbizonytalanítsa.Ezt jegyezd meg.

2012. júl. 11. 21:57
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Most két hetet külön fogtok tölteni.Talán magától is rájön,hogy nem tudna nélküled élni.
2012. júl. 11. 21:58
 8/27 A kérdező kommentje:
Néha-néha átmegy a hétvégéken kívül is. Meg télen is volt ott 2 hetet náluk és suli,tanulás minden volt.Erre is azt mondta,"hogy a Laurával olyan jó volt tanulni.Tök izgisen magyarázott és közbe hozott csokit,hogy jobban fogjon a fejem,meg,ha jól tanultam nézhettem este 9ig mesét." Sok programra megyünk kettesben és jól is érzi magát rajtuk,de a baj ott van,hogy a Laura is elviszi kettesbe sok jó programra.Az Egyiptomot nem azért írtam,hogy szidva legyenek,hogy jól élnek,mert én is viszem 1 hétre Görögoszágba.Egyiptomot csak azért írtam,hogy 5en mennek,mint egy igazi,boldog család.
2012. júl. 11. 22:06
 9/27 anonim ***** válasza:
94%

Figyelj ide, Te átestél alú túlsó oldalára!

A baj az szokott lenni, ha anyu fúj a mostohára, meg az "új" családra....

Te meg még könnyezel, hogy az új "anya" micsoda tökéletesség, mert ez is van meg az is van...

Hát akkor ébredj fel, kedvesem, mert NINCS tökéletes ember, és nehogymár az önértékelésedet tedd 0-ra!!!!!

Ezt érzi a gyereked is, ezért jobb neki a "másik" család!!!

Te vagy az anyukája, Te neveled, nem az a Laura vagy ki .... És mi az hogy nem bírnád ki ha elveszítenéd??? Amilyen szerény vagy, még el is engednéd a kezét, hogy nehogy lelkibeteg legyen szegény gyermek.... Hát ne!! Most menjen el csak velük, de úgyis hiányozni fogsz neki! Na, azt a pillanatot fogd meg és ehhez RAGASZKODJ! Hogy ne Laura meg nyuszika meg KAtika legyen a "tuti" ,hanem TE!!!

2012. júl. 11. 22:47
 10/27 anonim ***** válasza:
86%

De miért volt náluk eddig is ilyen sokat? Minden hétvége az nem túlzás egy kicsit? Meg még a nyár nagy része, gyakorlatilag csak iskolanapokon van nálad?

Egyébként nekem eléggé úgy tűnik, hogy beleadták a szájába ezt a szöveget, hogy "ők is a családom blablabla". Messze laktok egymástól az exférjeddel?

Sajnos korban tökéletesen összeillik az exférjed az új feleségével. (Műcicivel szoptatja a három gyereket?)

2012. júl. 12. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!