Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves lányom nagyon keveset...

2,5 éves lányom nagyon keveset iszik, mivel tudnám rávenni? A többi lent.

Figyelt kérdés
Már vettem neki több szép mese mintás poharat, kulcsot, varázsitatót, cumisüveget. Próbáltam szívószállal, pár kortyot hajlandó inni és kész. Csak sajnos ebben a kánikulában ez nagyon kevés. Mivel tudnám még rávenni, hogy többet igyon? Már kész cirkusz az ivás. Próbáltam lédús gyümölcsökkel etetni, alig-alig fogadja el azokat is. A baj az, hogy szorulásos is lett a kicsim a kevés folyadék miatt. Van valami ötletetek, mit lehetne még kipróbálni?

2012. júl. 7. 06:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Én változatosan adom a 2,5 évesemnek.Hol limonádét kap, hol vizet, hol pedig szörpöt.Mindig mással kínálom, így elfogadja, pedig ő sem szeret inni.

Sós dolgokat ha kap nasinak akkor sem kell neki?Hátha arra megszomjazik.

2012. júl. 7. 07:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Sós ropi után is csak pár kortyot iszik. Köszi a tippet kipróbálom.
2012. júl. 7. 07:30
 3/8 anonim ***** válasza:

szia, nekem 2 éves a lányom, és keveset iszik, és én is így variálok, mint az első válaszoló. annyi a célom most a melegben, hogy egy 5dl vmit megigyon, meg egyen egy kis gyümölcsöt..

amúgy nekem most azt is elkezdte, hogy nem hajlandó ilyen meleget inni, csak ha teszek bele egy jégkockát...:-DD kis ínyenc...

Meg ha fürdik, akkor be szoktam neki dobni egy tiszta pelust, és tudom ciki, de hagyom, hogy azt szopogassa..:-(( Sok anyukától hallom, hogy a gyerek issza a fürdővizet, zuhanyozd le, és utána engedj neki tisztát, és játsszatok kávé-főzősdit, és igyátok meg..:-)) Ez amolyan gyors segítség lehet...de ugyanezt kipróbálhatod vele az asztalnál is, pici csészében, vagy ilyesmi...

sok sikert!

2012. júl. 7. 08:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is megvettem neki mindenféle poharat, de végül rájöttem, hogy az az üvegpohár a legjobb, amiből én iszom.

Töltök magamnak vizet és iszom, aztán megkínálom. Egy ideig eljátszunk vele, hogy egymás után iszunk belőle.

Végső esetben meg kell próbálni zsarolni egy kicsit. Pl. ha nem iszod meg ezt, akkor nem megyünk a játszótérre.

2012. júl. 7. 08:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tippeket! :-)
2012. júl. 7. 09:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam szintén "rossz ivó", de azért ebben a melegben eleget iszik. Én folyton kínáltam egy időben, ha még csak egy kortyot is, az is valami. Van egy Verdás kulacsa, azt vittem mindenhova. Abból vízzel szoktam kínálni. Szereti a multivitaminos Cappyt, a málnaszörpöt, a limonádét. Próbáld meg játékosan, koccintsatok, igyál vele. A kádban is adj a kezébe poharat, hadd tartsa a csap alá ő, te meg tölts bele pár kortynyit. Van itthon "egykezes pohara", amit meg tud fogni egy kézzel, elég keskeny: szeret felnőttesen inni, úgy fogni a poharat, mint mi. Ha szereti a leveseket, az már ismét nagy haladás, főleg most a melegben szuper hideg leveseket lehet készíteni.
2012. júl. 7. 15:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2012. júl. 7. 17:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nem tudom, hogy még aktuális-e, de azért leírom. kislányom most töltötte a kettőt. Reggel 2,5 és este 2,5 dl tejet iszik. Napközben kb. 1,5 dl. Egyáltalán nem szoktam neki tv-t kapcsolni, de kipróbáltam, az ölembe veszem és amíg Ő nézi a mesét, elkortyolgat-tatom vele.Nálunk ez vált be:) Többször megkínálom, de futtában egy két korty, ezért döntöttem ez mellett!:)
2014. jan. 11. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!